fbpx
Extrasezon in Mamaia

Extrasezonul în Mamaia

Salutare, 

V-am spus într-un articol mai vechi că o să revin cu câteva cuvinte despre extrasezonul din Mamaia. Din păcate (cei care au hoteluri deschise tot timpul anului știu asta) extrasezonul din Mamaia este egal cu o stațiune părăsită, murdară și goală. Din punct de vedere leisure nu există, cei câțiva rătăciți prin zonă în week-end-uri ori sunt prea îndrăgostiți de farmecul mării iarna ori rămân dezamăgiți și a doua oară nu mai vin.

Extrasezon in Mamaia

De ce se întâmplă asta? De ce nu poate fi Mamaia măcar cosmetizată sumar și pe timpul iernii? De ce nu se poate face ceva în Mamaia și în extrasezon?
 

Îmi pun mereu aceste întrebări și ajung la aceleași concluzii: lipsă de interes și implicare a autorităților care nu văd în Mamaia o zonă care poate atrage constănțeni în extrasezon. Să nu mă înțelegeți greșit. Nu mă gândesc ca Mamaia să duduie iarna când bate vântul de nu poți să ieși din hotel sau să te plimbi pe faleză atunci când temperaturile nu permit.

Eu mă gândesc la acțiuni de bun simț care ar putea atrage comunitatea locală și de ce nu și niște turiști. Și o să vă dau două, trei exemple: 

Alergări de weekend.

Deja există antrenamentul Sanasport ajuns la numărul 212. De ce nu legăm antrenamentul lor de o mică competiție măcar o dată pe lună. Cred că se găsesc câțiva voluntari care să sprijine un astfel de eveniment. În fond e vorba de câteva bidoane de apă și niște diplome tipărite pentru participanți. Ceva în genul Crosului Mării Negre dar făcut în Mamaia. Cu o temă și implicare minima și din partea ONG-urilor. Și a voluntarilor. Care poate fi și monetizat prin două standuri unde se pot vinde băuturi, sendwich-uri și tricouri cu Constanța. Tot văd că se dă și primarul Constanței mare alergaret. Îl aștept să sprijine măcar prin facilitarea organizării acestora și prin participarea la ele. Cu o zonă amenajată pentru jocuri de copii. Oare e chiar atât de greu?

Concurs de biciclete

Concurs de biciclete.

Tot legat de sport. Avem toată faleza pentru noi. Acum nu mai dăm peste turiștii cu shaworma-n gură care merg pe pista de biciclete. Putem face niște concursuri foarte mișto. Long trail pentru cei mai antrenați. Secțiune scurtă de viteză in linie dreaptă. Secțiune de pitici cu premii simbolice. Nu m-ar deranja dacă ar veni Decathlon sau Pegas să-mi vândă biciclete la un stand. Sau cască și mănuși. Sau măcar să le facă reclamă. Și să dea la pitici câte o diplomă.

Desene pe asfalt

Castele de nisip …

Și multe altele

Toate aceste lucruri făcute să atragă familiile cu copii și iubitorii de sport care se înghesuie toți în fiecare week-end în Parcul Tăbăcăriei. De ce să nu-i ducem și în Mamaia dacă timpul este ok. Extrasezonul are zile de toamnă și primăvară în care chiar se poate face. Și dacă timpul nu ne ajută să fie ușor de reprogramat. Și cred că sunt hoteluri deschise permanent care ar investi și ele puțin ca să întâmple toate astea în jurul lor și să câștige brand awareness și poate și niște bani.

Hai să mișcăm și extrasezonul în Mamaia. 

Aveți și alte propuneri? Vă aștept cu comentarii și discuții legate de subiect.

Oare putem să schimbăm ceva în mentalitatea noastră și să folosim timpul liber pentru organziarea unor astfel de activități și să facem puțin voluntariat care lipsește cu desăvârșire în țara asta?

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments

%d blogeri au apreciat: