9 luni de pregătire sună ca titlul unui film. Eroul principal intră într-un stagiul de pregătire intensă și după ce trec cele 9 luni e gata să se ia în piept cu oricine.
Cam despre asta este și articolul meu numai că eroul principal stă cuminte în burtică la mami cele 9 luni și apoi se ia în piept cu viața. Pragatirea o fac mami și tati din momentul în care află de el. Da, despre emoția și pregătirea de dinaintea nașterii unui copil vorbim astăzi. Știu că sună ciudat să vă scriu despre asta dar și tăticii ar trebui să participe intens la pregătiri. Mai ales că mami trebuie să stea cuminte și să aibă grijă ca bebele din burtică să fie gata să vină pe lume.
Dupa 9 luni
Ueee, ueee. Primele sunete scoase de bebicul tău îți topesc picioarele și îți încălzesc inima pentru totdeauna. Am trăit senzația asta acum 6 ani și o să-mi rămână întipărită în minte toată viața.
Dar hai să ne întoarcem cu vreo doua luni înainte de asta.
-Bum, bum, bum. Bună dimineața. Ia să mă întind eu puțin. E cam strâmt locul ăsta dar reușesc să mă dezmorțesc. Ce se aude acolo? Cred ca mami și tati vorbesc despre mine.
-Eu zic să-i luăm roșu, zise mami.
-Eu zic albastru, zice tati.
-Despre ce vorbesc ei acolo? Ce se întâmplă? Cred că fac planuri pentru mine. Ia să văd și eu? Oooo. Asta e mașina mea după ce ies din burtică de la mami? Daa, e foarte mișto. Mie îmi place mai mult căruțul albastru dar cred că și cel roșu e frumos. Ia să vedem ce aleg ei.
Cele mai importante 5 lucruri pentru noi inainte de nastere
-Eu zic să-l luăm pe cel roșu. Tati, faci tu comandă pentru el?
-Da, fac acum. Deci am stabilit unul dintre cele 5 produse cele mai importante pentru bebica.
-Să știi tati că deja știu și ce pătuț îi luăm. Am văzut unul din lemn la magazinul nostru preferat de mobilă.
-Da, îl știu. L-am văzut împreună când am fost ultima oară. Eu i-am stabilit deja locul și o să-mi placă să-l montez. Pe ăsta îl luăm când mergem prima data acolo. Gata, l-am bifat.
-Trebuie să-i luăm neapărat și scaun pentru mașină. Aici te las pe tine să alegi că tu trebuie să știi ce se potrivește pentru mașină.
-Am văzut un model care are și scoică pentru atunci când e mic și scaun normal după ce crește puțin. Și are un sistem de siguranță foarte bun. L-am bifat dar să știi că pe ăsta îl luăm albastru. 🙂
-Bine tati. Mai este ceva important. Să știi că am făcut pentru noi o asigurare de viață ca să fim siguri de viitorul și protecția familiei.
-Da, foarte bine. Rămăsese că-mi spui acum care este cel mai important lucru de făcut. Mi-ai zis că avem o singură șansă și nu poate fi amânat.
-Când am fost la control ultima dată am discutat cu un reprezentant Cord Blood Center. Știi că recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem este foarte importantă la naștere? Avem o singură șansă să o recoltăm, imediat după naștere și vreau să profit de ea. Stăm apoi liniștiți că nu am ratat această șansă.
-Am citit și eu pentru că am găsit pliantul tău și am intrat și la ei pe site. Am văzut că cei de la Cord Blood Center au experiență de peste 14 ani și prin recoltarea la naștere a surselor de celule stem disponibile, pot păstra în condiții de criogenie o rezervă importantă de sănătate, care poate fi utilizată în cazul unor afecțiuni grave. Păi și e sigură recoltarea asta?
-Recoltarea are loc numai după ce medicul care asistă nașterea decide că atât eu, cât și bebelușul suntem în siguranță, fără vreun risc, durere sau disconfort, utilizând o trusă sterilă de recoltare. Eu m-am decis să recoltăm la naștere și celule din sângele ombilical și țesutul ombilical pe lângă cele din placentă. Vom avea astfel mai multe tipuri de celule care pot fi folosite în tratarea unor boli diferite.
-Așa facem. Aș renunța la altceva dar la asta nu. Nu pot să mă gândesc după aia cum ar fi fost dacă…
Au trecut 6 ani de atunci. Plătim în fiecare septembrie rata anuală de stocare. Știm ca avem undeva bine păstrată o plasă de siguranță. Și ne bucurăm în fiecare zi de un copil vesel, foarte vioi și curios.
Pe voi vă invit să vă informați despre recoltarea de celule stem și să luați în calcul acest lucru. Cei de la Cord Blood Center vă stau la dispoziție cu orice fel de informații.
*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.
[…] 9 luni de pregătire […]