fbpx
Accidentul ușor cu mașina

Accidentul ușor cu mașina nu mai este un stres

Accidentul ușor cu mașina
Sursa: https://asistentarutiera.ro/

Dacă ai ghinionul să pățești un accident ușor cu mașina și nu este din cauza ta începe un stres enorm. Am pățit-o și eu de vreo două ori. Dar de acum accidentul ușor cu mașina nu mai este un stres pentru mine. De ce? Vă povestesc mai jos.

În primul rând acum știu ce să fac în cazul unui accident. Nu mă mai stresez. Am un număr de telefon unde sun și rezolv o grămadă de probleme. Numărul este 021.9111. Simplu, nu? Este al celor de la Autonom. Să-l țineți minte. Cu siguranță vă va trebui cândva. În primul rând, dacă nu pot mișca mașina, ei mă rezolvă încă de aici. Prin numărul de asistență rutieră 021.9111 am acces la nivel național la toate serviciile necesare în cazul unui accident: asistentă rutieră, platformă, tractare, depanare și auto de înlocuire. Au centre și parteneriate în toată țara.

În momentul unui accident nivelul de stres este foarte mare. Dacă nu ai pățit nimic ci doar mașina ta e avariată astfel încât nu mai poate fi mișcată, cauți să o duci cât mai aproape de casă. Nu mai știi ce să faci, pe cine să suni. Păi nu-i mai bine să ai salvat un număr de telefon. Autonom te preia apoi și te scapă de acest prim stres. După ce am rezolvat primul pas cu tractarea mașinii trebuie să le rezolv pe următoarele.

Accident usor
Sursa: https://asistentarutiera.ro/

Da, merg să deschid un dosar de daună la asiguratorul vinovatului. Apoi vine partea care pe mine mă liniștește. Cu nota de constatare merg la service și obțin un deviz de lucrări care specifică și numărul de ore de manoperă. Cu acest deviz merg la Autonom și primesc un auto de înlocuire pentru toată perioada când mașina mea va fi în service. Știai că ăsta este dreptul tău prin lege? Beneficiezi fără niciun cost de auto de înlocuire, dacă ești partea păgubita într-un accident rutier, simplu, în doar 4 pași. Costul este decontat de asiguratorul șoferului vinovat.

Țin minte și acum cât de nasol a fost la primul meu accident când mașina a stat prin service vreo lună și jumate (asta e altă poveste la care o să revin cândva). Ce bine era dacă puteam primi și atunci o mașină de înlocuire măcar pentru o perioadă. Așa m-am rugat de prieteni să-mi împrumute și mie o mașină. Noroc că am prieteni buni. Mersi Marius.

Accident masinaAcum e super simplu. Conform devizului, pentru fiecare 4 ore de manoperă primesc câte o zi mașina de înlocuire. Hai să-ți mai repet ce trebuie să faci pentru a obține auto de înlocuire în 4 pași:

  1. Suni la Autonom. Beneficiezi de asistență rutieră, tractare, platformă sau service.
  2. Deschizi dosar de daună la asiguratorul vinovatului și primești notă de constatare.
  3. Mergi la service și obții deviz de lucrări cu număr de ore de manoperă.
  4. Mergi la Autonom și obții o mașină de schimb calculând câte o zi pentru fiecare 4 ore de manoperă.

Același lucru, dar mai bine de ținut minte este în acest scurt video de prezentare:

Ceea ce mă liniștește și mai mult este că cei de la Autonom au o prezență națională. Oriunde aș fi în țară am parte de servicii complete cu decontare de către asiguratorul vinovatului. Și chiar dacă sunt prin Europa pot apela tot la ei pentru că au parteneriate peste tot. Bine că sunt acoperit acum în caz că se întâmplă ceva.

Uite, de exemplu, ultimul accident ușor l-am avut acum doi ani înainte de Paște la ieșirea din Comarnic. Eram cu nouă mea mașină, Capturul. Unul cu o dubiță căsca gura la coloana pe care o fentasem și eu și el luând-o prin Breaza și, probabil foarte bucuros că nu a mai stat mult, s-a oprit în mine. Noroc că nu aveam viteză mare niciunul pentru că ne apropiam de intersecție. Atunci am venit cu mașina la Constanța și am rezolvat dosarul cu asigurarea RCA a vinovatului. Nu știam de posibilitatea de a primi o mașină însă aveam back-up vechiul meu Clio despre care vă povesteam într-un articol trecut.

Accidentul ușor cu mașina CapturȘtiți că cei de la Autonom au mult mai multe servicii disponibile. Îți poți închiria o mașină pentru o ieșire de weekend, îți poți lua o mașină în leasing operațional sau chiar poți să iei un auto rulat.

Cel mai tare mi se pare însă că poți primi acel auto de înlocuire. Tu știai că ai acest drept prin lege? Sub 1% din șoferi știu asta. Dă informația mai departe și apropiaților tăi! Ne poate ajuta pe mulți să scăpam de marea problemă a mersului cu mașina atunci când a ta este avariată.

În final vă mai fac câteva precizări. Nu uitați că puteți apela la asistența rutieră a celor de la Autonom și dacă tu ești vinovatul din accident și apoi vezi dacă poți recupera costuri de la asiguratorul Casco. Oricum sfaturile mele de final sunt legate de prudența la volan (este de preferat să poți evita orice accident și mai ales să nu faci tu vreunul). Să ai mereu la tine copie de pe asigurare RCA și constatare amiabilă de accident ușor.

În rest, pentru orice se întâmplă pe drum poți apela la 021.9111. Cei de la Autonom sunt disponibili 24/7.

Vă mulțumesc anticipat pentru orice share care va face informația să ajungă la cât mai mulți și la un moment dat cineva să ne mulțumească pentru asta.

*Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2020. Este a doua ediție de SuperBlog unde particip după cea din toamna trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments

%d blogeri au apreciat: