fbpx
Aer Salin

Aerul meu e Salin

Aer Salin
Sursa: Arhiva personală

Aerul meu salin de pe malul mării

Stau în Constanța. Asta înseamnă că, pe lângă faptul că fac baie în mare toată vara (nope, anul ăsta am fost o singură dată), beneficiez de un aer destul de curat. Bineînțeles și de aerosoloterapia marină de care profit de fiecare dată când bate vântul puțin și ne putem plimba pe malul mării. Acum, la final de toamnă se simte și mai mult cu ocazia unei plimbări. La ce mă ajută? Păi știm cu toții că sarea are multe efecte benefice și poate fi utilizată acum ca remediu natural pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Și cum o pot lua direct din atmosferă profit maxim de asta. Îmi crește imunitatea și îmi crează un confort psihic.

Dar ce fac acasă? Din păcate nu am (încă) o vilă pe malul mării, ci stau la bloc. Și nici mare parte dintre voi (care citiți acest text) nu stați aproape de mare. Atunci caut să-mi purific cât mai mult aerul din casă. Există multe variante de purificare a aerului din casă însă de ce să nu ne ajute în plus și la sănătate. Cum adică? Adică să ai o terapie salină în continuu acasă. Da, se poate. Cu ajutorul aparatelor purificatoare de aer Salin.

Hai să vedem ce pot face aceste aparate în casa ta:

Efecte Igienice Generale

Prin utilizarea aparatului SALIN se remarcă un efect general de îmbunătățire a calității aerului prin:

Filtru aparat Salin
Sursa: Salin.ro

Efecte Medicale Generale​

Prin aceste efecte aparatul poate fi în general utilizat pentru asigurarea unui ambient interior cât mai confortabil.
Utilizarea generală a aparatului SALIN de către persoane sănătoase sau cu diverse afecțiuni respiratorii a evidențiat o serie de efecte benefice generale:

  • mărirea rezistenței la răceli
  • acțiune generală desensibilizantă în probleme alergice;
  • de mare ajutor în rinite, sinuzite, laringite
  • rezultate favorabile în astm bronșic, bronșite astmatiforme, bronșite, bronsectazii, silicoze, recuperări în TBC, mucoviscidoză; 
  • somn liniștit, odihnitor, stare de confort psihic;
  • scăderea problematicii sforăitului;
  • reducerea problemelor respiratorii ale fumătorilor;
  • ajutor natural în renunțarea mai ușoară la fumat;
    calitate deosebită a aerului care devine proaspăt și plăcut respirației, cu asigurarea unui ambient interior plăcut.

 

Aparat Salin Plus
Sursa: Salin.ro

Asta de mai sus cu sforăitul m-a convins pe mine. Mai ales când am câteva kilograme în plus tind să devin un tractoras care bagă toată noaptea pe ogor. Asta nu înseamnă că mă pot face de 200 kile și tot voi putea respira ușor.

Toți vrem să mergem la salină. Știm cât de benefică este o terapie salină. Ne întoarcem apoi acasă în orașele noastre aglomerate și am vrea să respirăm același aer care ne-a făcut bine. Cel mai simplu mod este de a avea propriul aparat de terapie salină la tine în casă. Ai văzut mai sus ce avantaje îți aduce. În cazul copiilor e și mai benefic. Îi feriți de răceli în această perioadă, mai ales pe cei mai sensibili.

Aparat Salin
Sursa poze: Salin.ro

Aparatele de aer salin

După ce am studiat oferta lor am ales Purificatorul de aer SALIN S2 pentru că se potrivește unei camere normale. Există și varianta aparatului SALIN Plus pentru încăperi mai mari de până la 50mp. Ce vă recomand eu, mai ales dacă aveți afecțiuni respiratorii, este să luați un Inhalator InSalin pe care să-l aveți în geantă. Va ajută să respirați mai bine, mai ales când răceala vă dă târcoale. Toate aparatele au filtre care pot fi schimbate la termenul recomandat de producător.

Pentru a mă convinge de beneficiile acestuia am citit și interviul cu ing. CONSTANTIN PASCU, inventatorul acestui aparat, care se gaseste pe website-ul lor. Și urmăresc și pagina de facebook Salin pentru vin mereu cu informații noi și interesante.

Acum respir și în casă un aer mai curat și știu că pe termen lung va avea efecte terapeutice care mă va ajuta sănătatea organismului meu. Și mă duc și pe malul mării ori de câte ori am ocazia.

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments

%d blogeri au apreciat: