fbpx
Provocările anului 2019 și planuri pentru 2020

Provocările anului 2019 și planuri pentru 2020

Gânduri la final de an

Anul 2019 e aproape gata. Fiecare dintre noi trebuie să-și facă retrospectiva. Hai să vorbim despre provocările anului 2019 și planuri pentru 2020. Trebuie să vedem dacă am reușit să facem ce ne-am propus sau dacă ce am așteptat s-a întâmplat. Abia după ce facem asta putem vedea ce obiective trebuie să ne stabilim pentru anul care vine. Un fel de buget bazat pe istoricul de anul trecut. Nu poți să-ți propui să slăbești 15 kile când tu te-ai îngrășat 5 anul trecut când îți propusesei la fel. Asta așa, ca un apropo personal.

Și pentru că ăsta este blogul meu o să vă spun ce am făcut eu în anul ăsta și ce vreau să fac la anul.

Familia înainte de toate

Provocările anului 2019 și planuri pentru 2020Am început 2019 la Sinaia în vacanța de iarnă. După ce ne-am întors acasă și Sorin a reînceput grădinița am continuat seria răcelilor pe care o începuse la intrarea la gradi. Așa că toată primăvara a fost mai mult pe acasă decât la grădiniță. Și noi pe lângă el. Am reușit să merg de două ori la ski la Poiana Brașov, o dată în februarie și o dată în martie. Cam puțin pentru un sinăian și deloc în Sinaia. Sper să recuperez în 2020. După ce s-a deschis hotelul s-a cam încheiat orice altă activitate familială în afară de ieșitul seara cu Sorin în parc și duminica la plajă. La începutul lui august am descoperit hernia lui inghinală și la începutul lui septembrie l-am operat la București. Recuperarea a fost foarte bună. După ce a început gradi în toamnă a tras iar vreo două răceli dar mai mici ca intensitate față de cele anul trecut. Acum în decembrie am descoperit cealaltă hernie inghinală pe care urmează să o operăm în ianuarie. În concluzie a fost un an modest cu grijă mare acordată lui Sorin pentru episoadele de răceală și cele ante și post operatorii. După ce ne-am făcut și noi analizele ne-am dat seama că trebuie să ne ocupăm și de noi puțin. Nimic grav dar trebuie să fim puțin mai în formă.

Ce-mi propun pentru 2020 din punct de vedere al familiei. În primul rând să trecem repede și cu bine peste a doua operație de hernie. Apoi să rărim spre deloc răcelile ca să putem să începem să mergem la sport. Nu de alta dar energia lui ne consumă nouă toată energia până seara la 11, 12 noaptea. De plecat în vacanțe nu avem nici un plan dar cu siguranță fug câteva zile la ski și vedem apoi în toamnă.

Viața la hotel

Hotel NyotaEu nu prea vreau să-i zic muncă. Îmi place mult ce fac așa că nu o consider o muncă ci o parte din viața mea. A fost anul în care brandul Nyota, pe care l-am lansat în 2018, a confirmat pe piață. A fost un an bun, cu mulți turiști și cu bugetul acoperit. Am avut și provocări legate de personal. Am legat însă o echipă mișto de care sunt tare mândru. Am tras linie la final anului, știm unde mai este loc de creștere și suntem cu ochii și urechile în piață să vedem ce se întâmplă. Avem speranțe mari și întemeiate pentru 2020. Chiar, voi v-ați rezervat cazarea pentru la vară?

Brandul Răzvan Dobre

Anul 2019 a fost anul în care am început să lucrez mai mult la brandul personal. Încă de la începutul anului, din vacanța de la Sinaia am început să filmez pentru pagina mea de youtube. Dacă nu o știți acum e cazul să dați SUBSCRIBE pentru că pentru 2020 am planuri mari. Canalul se numește tot Răzvan Dobre. Am citit mult anul ăsta despre personal branding, am văzut sute de clipuri pe youtube, am văzut care sunt trendurile și am început să fac și eu filme pentru vlog. Ăsta de mai jos este primul meu film:

Da, știu unde am greșit și știu ce trebuie să îmbunătățesc. Pentru 2020 am deja un plan bine stabilit cu ce trebuie să fac și cum să fac. Am și sculele cu care să mă joc (aparat mirrorless, dronă, stabilizatoare și chiar telefon care filmează și pozează bine). Din păcate, după ce am început anul bine, nu am mai reușit să mențin ritmul creării de filme și s-a cam stins treaba. Revin în forță de la anul însă, de data asta știind exact cum să-mi împart timpul între familie, muncă și personal branding.

Tot la personal branding intră și acest blog pe care l-am inaugurat în martie 2017.  Până în această toamnă reușeam să scriu câteva articole pe lună până la niciun articol vara când era nebunie la hotel. Ceva însă mi-a schimbat modul de alocare a resurselor mele, în speță a timpului. Ceea ce m-a schimbat și m-a făcut să vreau să scriu cât mai mult a fost concursul Superblog. M-am ambiționat să scriu la toate cele 28 de teme ale concursului care aveau dead line și am descoperit că pot să dorm cu două ore mai puțin pe noapte. Și nu mă simțeam obosit a doua zi. Poate pentru că făceam ce-mi place. Așa mi-am dat seama că pot să continui cu blogul fără să afectez viața de familie și munca. Am scris aici despre concursul Superblog.

Social media și internet

Instagram Razvan DobreConsum mult social media. Facebook, Insta, Youtube, Twitter, mai nou TikTok. Plus bloguri, ziare și reviste online, articole, etc. Cam prea mult după cum îmi reamintește în fiecare seară soția mea. Am învățat acum spre sfârșitul anului să filtrez și mai mult informațiile. Nu de alta dar sunt prea multe și mi-ar ocupa întreg timpul. Plus că nu vreau neapărat să văd toate citatele și pozele inspirationale.

Ce mi-am propus pentru 2020

Păi să-mi cresc cât mai mult brandul personal. Știu că acum este perioada de investiții cu toate resursele (timp, bani, nervi). Rezultatele or să vină mai încolo. Am un plan clar pentru blog și canalul de youtube. Urmează la începutul lui ianuarie un serial pe youtube despre care nu vă spun deocamdată nimic. Blogul se va axa pe partea de travel plus ceva mai multe articole și din viața noastră de zi cu zi, despre societate, despre Constanța și despre mine. Social media devine clar locul unde îmi voi promova brandul personal și undevoi urmări mai mult pe cei care fac asta foarte bine.

Hai că planul sună bine. Mă duc acum să termin ultimele două sarmale de la Crăciun pentru că de la anul (iar) îmi propun să slăbesc. De data asta însă nu mai stabilesc ținte de greutate ci vreau să-mi schimb modul de viață și mâncare astfel încât slăbitul să fie doar premiul.

Nu am scris nimic despre trail running. Dacă reușesc să ajung la câteva alergări o să fie bonusul meu de relaxare. Încep și antrenamentele pentru alergat zilele astea.

Voi ce ziceți. Ce parere aveti despre provocările anului 2019 și planuri pentru 2020? Mi-am propus cam multe? Voi ce sfaturi mi-ați da? V-ați făcut propriile planuri pentru 2020? Hai să le discutăm în comentarii și pe social media.

2020, abia te aștept.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: