fbpx
Ceas-barbatesc-elegant

Bărbații și ceasurile lor

Bărbații și ceasurile lor

Un simbol al eleganței bărbătești, ceasul este încă un accesoriu purtat de foarte mulți bărbați. Bărbații și ceasurile lor au trecut, de-a lungul timpului, prin multe schimbări. În timpul Primului Război Mondial bărbații au început să folosească în proporție mai mare ceasul cu curea. Pentru că nu aveau destul timp să-l caute prin buzunare și să se uite la el, soldații și-au legat ceasurile la mână cu un fel de brățara. Puteau astfel să-și sincronizeze atacurile asupra inamicului. Câteva modele de ceasuri de mână apăruseră și înainte dar erau comandate în special la bijutieri din Elveția de către persoane din înalta societate. După război, la început a fost ridiculizată purtarea ceasului la mână însă cu timpul el a devenit un accesoriu foarte important pentru bărbați. Nu numai pentru că arată ora exactă ci și pentru că, în funcție de perioada zilei și situație, oferea purtătorului o anumită eleganță și respect.

Ceas de mana barbati
Sursa: reisnichols.com

Modele de ceasuri bărbătești

Ceasul a devenit apoi un accesoriu care nu avea voie să le lipsească din garderobă. Pe lângă modelele clasice au început să apară foarte multe alte modele potrivite pentru fiecare moment al zilei și tip de acțiune. Avem astfel: ceas de costum, ceas dive, racing, pilot sau field. Aceste modele s-au dezvoltat odată cu diferitele necesități ale bărbaților care aveau nevoie de un un ceas care să-i reprezinte și să se potrivească cu ocazia cu care îl purtau.

watchshop.ro

Eu am o colecție mică de ceasuri de mână pentru că sunt foarte atașat de ele. Majoritatea sunt primite în dar cu diferite ocazii și țin la ele. Nu schimb ceasurile zilnic însă țin cont să am la costum un ceas adecvat. Știți că de fapt când cineva se uită la ceasul vostru observă în primul rând cureaua. Dacă schimbi cureaua ceasului cu una de altă culoare vor avea impresia că ți-ai schimbat ceasul. Și să nu uităm să ne asortăm cureaua ceasului cu cureaua de la pantaloni și culoarea pantofilor. Pot fi nuanțe diferite ale aceleiași culori dar toate pe închis sau toate pe deschis. Pentru că sunt adeptul unei ținute casual de obicei port un ceas o perioadă mai lungă de timp siil schimb doar dacă situația o impune.

Ceas-barbatesc-elegant
Sursa: Watchshop.ro

 

Magazin online de ceasuri

În ultimul timp dau târcoale ceasurilor de bărbați de la Watchshop.ro pentru că mă interesează un ceas pentru alergare. Îmi place mult noul Garmin fenix 6 dar mai am de așteptat pentru el. Asta este un cadou pe care mi-l voi face eu atunci când îmi voi atinge targetul de slăbit și participare la curse de alergare. Până atunci mă uit la videoul de mai jos că să mă motivez:

Tot verificând site-ul celor de la Watchshop.ro care au foarte multe ceasuri în ofertă din toate gamele am găsit și o marcă de ceas pe care nu o știam. Vă invit să descoperiți ceasurile de bărbați Vostok Europe, un brand de ceasuri din Lituania destul de nou (s-au lansat în 2004) dar cu un design modern și o calitate foarte bună. Au câteva modele de ceasuri foarte interesante.

Ceasuri barbati Vostok
Sursa: Watchshop.ro

La final vreau să vă spun că eu consider ceasul cel mai important accesoriu al unui bărbat. Cu toate că acum putem răspunde la întrebarea cât e ceasul uitându-ne la telefonul mobil cred că ceasul de mână va rămâne în continuare un simbol al eleganței bărbaților și aceștia vor continua să-l poarte. Bărbații și ceasurile lor vor spune în continuare povestea personalității fiecăruia dintre ei.

*Acest articol a fost scris pentru competiția #SuperBlog2019, unde sunt înscris pentru prima dată în această toamnă. Găsiți aici toate articolele din concurs.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: