fbpx
Emark

Bună, ce faci?

Emark

Totul se poate schimba de la o expresie banală ca: Bună, ce faci?

Rutina Andreei era să treacă în fiecare dimineață pe la coffee-shop-ul din drumul spre muncă. Știam asta pentru că îmi aducea și mie o cafea. Comanda întotdeauna același lucru pentru ea: un latte machiatto și un fursec din ăla mare din care mânca jumătate până la prânz și jumătate după. Aveam biroul în centru. Ea lucra la contabilitate și eu la vânzări. Trebuia să-i duc mereu deconturi, facturi și alte acte. De fiecare dată mă bulversa cu privirea ei și uitam să-i las hârtii, mă bâlbâiam, mă lua transpirația.

Ce mai, eram îndrăgostit până peste cap. Dar și foarte timid. În afară de un salut și câteva răspunsuri bâlbâite nu reușeam să leg două cuvinte. Îi suna mereu telefonul, totul era pe grabă. Singura data când am conversat mai mult a fost într-o dimineață când am văzut că venea cu cafeaua și fursecul și i-am zis că a făcut o alegere foarte bună. Îl știam pe proprietarul micii cafenele dar nu i-am spus. M-a întrebat dacă nu vreau și eu să-mi ia ceva. Am răspuns imediat că da, chiar dacă, la ora la care venea ea, eu aveam deja băute vreo 3 cafele.

De aici totul a devenit monoton. Trecea dimineața pe lângă biroul meu, îmi lăsa cafeaua vorbind la telefon, ne salutam din priviri și atât. Convenisem să-i fac un split bill online deși mă oferisem să-i dau banii în fiecare zi. Căutam pretexte pentru a o invita la o cafea.

COLOP stampile
Sursa: Colop

Și într-o zi destinul mi-a trimis Colop în ajutor. Șeful meu m-a trimis să-i iau o ștampilă de la Colop. Era singurul tip de ștampilă pe care-o folosea. Cea din biroul lui funcționa încă bine după foarte mult timp însă mai avea nevoie de încă o stampilă portabilă pe care să o țină în geantă. Când m-am dus să o iau am văzut la magazin dispozitivul de marcare electronică E-mark. Vânzătorul tocmai îi făcea o demonstrație unui client. Mi-am adus aminte că aveam mereu probleme la birou cu personalizarea unor oferte. Făcusem o ofertă standard căreia îi lăsasem un loc gol în partea de sus unde îi imprimam header-ul cu destinatarul. Mereu greșeam direcția foii pe care o puneam în imprimantă, ori era pusă pe dos ori cu susul în jos. La acel moment mă gandeam că ne va ușura munca și putem lăsa o ofertă pe loc oriunde punând ștampila electronică pe loc în funcție de departamentul pentru care lăsam acea ofertă. L-am sunat pe șef și mi-a confirmat că pot să o iau. La acel moment nu-mi dădeam seama că mă va ajuta cu colega de la contabilitate.

A doua zi dimineață la birou toți eram încântați de ea, am început să facem teste și a funcționat totul ok. După ce am terminat programul am rămas să mai aștept un coleg care era pe teren și neavând ce face am început să mă joc cu E-mark-ul. Și atunci m-a lovit ideea. V-am spus că îl cunoșteam pe proprietarul cafenelei de unde își lua ea cafeaua în fiecare dimineață. L-am sunat și l-am întrebat dacă îi pot da niște cartonașe printate pe care să le pună în fiecare dimineață în plicul cu fursec. Știind deja rutina ei, avea pregătită deja cafeaua și plicul cu fursecul și ea doar le lua în trecere.

COLOP stampile
Sursa: Colop

 

“Bună, ce faci? O zi frumoasă Andreea”. Ăsta a fost primul mesaj pe care l-am scris. Cu o inimioară și cu o cafea printate la începutul și sfârșitul textului. Când a venit la birou am urmărit-o să văd ce face. A deschis plicul, a scos fursecul și apoi cartonașul. Aproape că i-a căzut cafeaua din mână. S-a înroșit, s-a uitat în stânga și dreapta și a zâmbit larg. Pentru mine era tot ce conta.

L-am rugat pe prietenul meu să nu spună nimic dacă îl întreabă ceva ci doar să zică că este un joc. A doua zi am scris un citat pe care-l vasuzem la ea pe contul de facebook și care spunea că o reprezintă. S-a dus, a luat cafeaua și plicul și a plecat la munca. Chiar m-a sunat prietenul meu și mi-a zis că nu a schitat nimic. Când a ajuns și a deschis pachetul a văzut citatul și a rămas puțin surprinsă dar cu același zâmbet larg.

Am continuat timp de două săptămâni să-i trimit mesaje diferite, de la mici poze cu căței pe care îi adora până la prognoza meteo din ziua următoare sau sugestii de locuri de vacanță. Prietenul meu mi-a confirmat că a intrat în joc, nu l-a întrebat niciodată ce e cu ele. O vedeam mereu zâmbind și probabil aștepta ziua în care să apară și cel care îi trimitea mesajele.

Într-o după amiază a plecat val vârtej aruncând unei colege câteva vorbe despre o plecare în vacanță pe neașteptate. Nu apucasem să-i duc prietenului meu mesajul pentru ziua următoare așa că nu am mai trecut pe la el. Când m-am întors a doua zi la muncă, după pauza de prânz am intrat puțin pe facebook. Prima poză pe timeline era cu ea într-un city break la Paris. Și mai era cineva cu ea.. prietenul meu de la cafenea.

 

Se pare că mesajele scrise cu E-mark chiar au funcționat. I-a plăcut maxim ideea numai că a greșit persoana care i le trimisese. După ce s-au întors, într-o dimineață, m-am dus la cafenea, am așteptat-o și i-am confruntat. I-am spus de mesaje și că eu eram autorul. Se pare că de fapt ea era îndrăgostită de el și nu știa cum să-i spună. Și a crezut că mesajele mele veneau de la el cu complicitatea mea (citate, lucruri legate de serviciu pe care i le mai scrisesem eu). El îi povestise deja în vacanță tot adevărul.

Nu m-am supărat chiar atât de tare. Chiar mi-au mulțumit pentru că i-am făcut fericiți. Ce să mai zic. Măcar beau cafea gratis de atunci în fiecare zi.

Acum plec la muncă. Ieri au angajat o nouă colegă la achiziții. Și e tare drăguță. Presimt că o să-i cer iar E-mark-ul șefului pentru o perioadă. Acum îl ține numai el și-l folosește mereu când se duce la clienți. Sau poate trimite și el mesaje…

*Acest articol a fost scris pentru competiția #SuperBlog2019, unde sunt înscris pentru prima dată în această toamnă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments

%d blogeri au apreciat: