fbpx
Cina sanatoasa

Cină sănătoasă cu Băcănia Tei

Provocarea Băcănia Tei

Superblog 2020 îmi aduce multe provocări. Iar când cei de la Băcănia Tei m-au provocat să fac o cină sănătoasă pe care să o și înregistrez ca un vlog mi-au lucit ochii. Nu pentru că aș fi eu vreun mare vlogger dar, după ce am făcut câteva filme, mi-a plăcut să mă joc cu camerele și editările (așa ca începător). M-am bucurat și pentru că nu mai reușisem de mult să fac niciun film pentru canalul meu de youtube și asta a fost ocazia să reincep.

Cina sanatoasa

Da, despre un vlog de gătit este vorba în articolul de astăzi care include și videoul în care am încercat să fac o cină sănătoasă pentru mine. Da, de data asta, am făcut doar pentru mine. Filmatul, gătitul și editatul s-au întâmplat noaptea după ora 22:00, când am reușit în sfârșit să mă desfășor fără interferențe din partea piciului. Bineînțeles că ar fi fost primul care voia să gătească și el (îi place mult). Și nu asta ar fi fost problema mare, ci faptul că nu aș fi reușit să vorbesc nimic și probabil nu s-ar fi înțeles nimic din rețeta mea. Eee, nici acum nu sunt sigur că se va înțelege dar măcar am încercat.

bacania-tei-logo
Sursa: Bacania Tei

Cine este Băcănia Tei?

Câteva cuvinte despre Băcănia Tei. Aceștia sunt cei care îți aduc acasă gustul copilăriei, produse atent selecționate, pentru o alimentație sănătoasă. Și-au ales cu atenție furnizorii de produse și încurajează producătorii locali care au grijă de felul cum își cresc legumele și fructele și de asemeni cei care respectă rețete tradiționale. Totul este proaspăt și atent selecționat. Livrează în București și Ilfov produse proaspete de sezon plus altă bunătăți ambalate. În țară livrează deocamdată doar produse neperisabile (ceea ce am comandat și eu la Constanța).

Vă las mai jos 5 motive promovate chiar de ei ca să-i alegeți. Mi-a plăcut ca sunt adepții prețului corect și plătesc către furnizori un preț corect care să-i motiveze să crească produse de calitate. Acest lucru se reflectă și în prețul final al produsului dar a plăti puțin mai mult pentru alimente hrănitoare și de inaltă calitate merită în totalitate.

Calitatea produselor de la Băcănia Tei este dovedită de recenziile clienților.

Lucrăm alături de cultivatori pasionați, producători și brutari care împărtășesc standardele noastre ridicate de calitate.

Luăm protejarea planetei în serios, renunțând la ambalajele de plastic, livrările fiind făcute în ambalaje reutilizabile și biodegradabile.

Bucură-te de cele mai proaspete și gustoase alimente, de sezon.

Nu mai trebuie să te deplasezi la magazin sau la producători, să conduci mașina și să pierzi timp în trafic. Petrece mai mult timp alături de familia ta și lasă în grija noastră cumpărăturile tale.

De ce mâncare de la producători locali

Nici nu cred că ar mai fi trebuit să o spun dar gustul adevărat al fructelor și legumelor îl găsim la producătorii locali pasionați, care au grijă de munca lor. Aceștia se preocupă ca toate produsele lor să fie de calitate superioară și apreciate de clienți. În ultima perioadă începe să devină din ce în ce mai important să mâncăm sănătos și putem să facem asta apelând mai mult la producători locali decât la marile supermarketuri care aduc de obicei marfă din export produsă în cantitate industrială.

BacaniaTei lada cu legume

 

Hai să mergem mai mult în piață (chiar dacă nu ne prea lasă ăștia în ultima perioadă), să căutăm producătorii locali adevărați și să-i ajutăm, plătindu-le un preț corect pentru a-și menține calitatea produselor. Asta face și Băcănia Tei care s-a dus direct la producători locali și vă livrează produse gustoase, proaspete și de calitate sprijinindu-i și pe aceștia să-și continue mica afacere din care trăiesc.

Ingrediente sănătoase și gustoase

Pentru vlogul de astăzi am ales câteva produse pentru a găti o cină sănătoasă. M-am gândit să fac un aperitiv, adică mai degrabă să-l așez în farfurie, și am ales din cămara Băcănia Tei de la zona de zacuscă o zacuscă de păstrăv afumat și o zacuscă cu hribi. O să vedeți ce plating interesant am făcut.

Pentru felul principal am ales tagliatelle Cinquepalmi și un sos de paste puțin iute, Vraja Busuiocului se numește, și o să gătesc niște paste cu sos roșu. Pastele sunt facute in Romania sub indrumarea lui Chef Giovanni Cinquepalmi, originiar din sudul Italiei. Bineințeles ca aș fi preferat să gătesc cu produse și legume proaspete livrate de ei dar, deocamdată, livrează doar în București și Ilfov produse proaspete.

Recunosc, inițial am vrut să fac și desert dar nu am mai avut timp pentru că am terminat de gătit seara la ora 23:45. Mi-am luat totuși o dulceață de nuci verzi pe care intenționez să o mănânc la mic dejun pe pâine prăjită sau cu niște clătite.

Vedeți mai jos ce a ieșit cu vlogul meu și apoi citiți concluziile mele:

Concluzii vlog

Îmi place să gătesc. Asta nu era concluzia pentru vlog dar voiam să o precizez. Încerc să mă specializez cât mai mult în ultima perioadă. De data asta, datorită provocării filmării întregului proces a trebuit să fiu mai atent cu câte farfurii, oale, crătiți și alte ustensile mă joc prin bucătărie. Și am realizat că pot folosi muuuuult mai puține decât foloseam până acum fără să afectez în vreun fel rezultatul gătitului. Deci filmatul a ajutat puțin la haosul care se crează de obicei prin bucătărie când gătesc.

Aperitiv: zacusca cu pastrav afumat si zacusca cu hribi

Faptul ca am revăzut rețeta de mai multe ori și m-am gândit ce trebuie să spun m-a ajutat să parcurg pașii gătitului mai repede, fără să uit să pun vreun ingredient. Asta aș trece clar la plusuri.

Singurul inconvenient a fost că a trebuit să filmez noaptea (v-am spus mai sus despre ajutorul meu de bucătar pe care-l am în mod normal) și asta a afectat și calitatea imaginii și a psihicului meu. Nu am mai fost în stare să fac și desert.

Fel principal: Tagliatelle cu sos rosu

Una peste alta a fost o experiență plăcută. Dacă v-a plăcut măcar ca distracție, nu neapărat ca rețetă, dați-mi de știre să mai fac lucruri ca să mai aveți de cine să vă amuzați. Sau măcar dacă v-a plăcut melodia de fundal (sursa e royalty free din programul de editare).

Promit să mai lucrez și la cadre și la en place ca să fie ceva de calitate.

Am filmat cu: Canon M50 mirrorless, Samsung S20 ultra și Eken Sport Minicam. Am editat cu Movavi și Canva. Am mâncat tot la final și a fost foarte bun.

Ne vedem la rețeta următoare.

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: