fbpx
Colțișorul meu preferat din casă

Colțișorul meu preferat din casă

Colțișorul meu preferat din casă
Sursa pozelor: Instagram Favi.ro_locuintefrumoase

Mai am vreun colțisor liber în casă?

Toți ar trebui să avem un colțisor preferat în casă. Când ai însă un copil de 6 ani este foarte greu să-ți mai găsești acest colțisor. Eu stau la bloc, într-un apartament de 3 camere. Micuț dar cochet. În afară de mobila necesară (pat, dulapuri, masă, etc) 80% din suprafața liberă (care nu este culoar de trecere) este acoperită de jucării sub diferite forme. Am încercat să le organizăm în diferite cutii mai mici sau mai mari dar, ce să vezi, acum avem foarte multe cutii cu jucării. Sub pat, lângă pat, sub masă, pe balcon, peste tot cutii cu jucării. Sau garaje de mașini de diferite mărimi. Da, știu, e vina noastră. Noi le-am cumpărat. Dar mai știu însă că este doar o perioadă care va mai dura câțiva ani după care se vor restrânge toate în jocuri (fizice gen educative sau funny sau pe tabletă/telefon/calculator).

Ce legătură are asta cu colțișorul meu preferat din casă? Păi s-a cam anulat colțișorul meu preferat. Nici nu îmi mai aduc aminte înainte de Sorin dacă aveam un colțisor preferat. Așa că o să-mi fac astăzi altul. Cum? Simplu. Îmi imaginez unde ar fi în casă și îl dotez corespunzător. O să fac chiar două variante că știu că este posibil la un moment dat când vreau să-l transform în realitate să întâmpin niște refuzuri 😛

Colțișorul meu preferat
Sursa: facebook favi.ro

Ce piesă de mobilier preferat am

Piesa de mobilier în care m-aș relaxa cel mai bine este un fotoliu. Adevărul este că acum, când prind acele câteva minute de relaxare odată la câteva săptămâni, locul meu preferat este într-un scaun din acela tip balansoar. L-am așezat la ultima modificare de mobilier lângă geam ca să pot avea mai multă lumina când stau să-mi beau cafeaua acolo. Pot respira și puțin aer (geamul meu nu dă chiar spre stradă ci spre o zonă de case). Acum îmi sprijin picioarele pe o cutie cu jucării dar în realitatea aș vrea și un taburet de sprijnit picioarele (deh, vârsta) sau o extensie a fotoliului. Este piesa de mobilier care a rezistat de când ne-am mutat în acest apartament. Pe restul le-am mai schimbat. Cred că i-a venit și ei rândul.

Fotoliu
Sursa: Bortis Impex de pe favi.ro

Am stabilit care este piesa de mobilier preferată. Hai să văd și ce-mi place acum. Am două variante: una complicată și una simplă. Ce credeți că aleg? Cea complicată este să caut magazine online de mobilă, nu sunt decât câteva sute pe la noi. Cea simplă este un motor de căutare mobilă și decorațiuni (da, există și așa ceva!). Ca întotdeauna, aleg varianta simplă. Și bineînțeles că aleg cel mai mare motor de căutare mobilă și decorațiuni din România: Favi.ro

De ce motor de căutare?

Aici treaba e foarte simplă. De ce? Nu mai este necesar să accesez magazin după magazin online pentru a găsi produsul dorit. Pot să aleg cu ușurință mobilă și decorațiuni în funcție de stil, culoare, preț, material și multe alte caracteristici. Și văd variantele de la mai multe magazine pentru a le putea compara. Cei de la Favi.ro au peste 200 magazine partenere. Apoi mă direcționează spre magazinul care comercializează produsul unde fac comanda finală. Ce-mi place este că deschide produsul într-un tab nou, păstrându-mi opțiunile alese. Dacă din diferite motive nu mai aleg produsul pe care am dat click, am lista de produse intactă și pot alege altul. Uite, eu am intrat în categoria de fotolii și am văzut câteva variante mișto. Deja încep să-mi conturez un colțișor.

Crearea colțișorului preferat

Ce ar mai trebui să conțină colțișorul meu preferat? Nu foarte multe lucruri. O veioză cu picior, o măsuță și o etajeră pentru cărți. Am găsit o etajeră care nu ocupă spațiu foarte mare în categoria biblioteci. Incepe să arate foarte bine colțișorul meu. Mă și văd duminica dimineață cu o cafea făcută la espressorul meu, cu o brioșă home made și cu o carte despre cum să ai un blog cât mai citit (răspunsul e simplu dar s-au scris multe cărți despre asta :P). Soția îmi recomandă cărți de parenting că am rămas în urmă la asta. Am loc în bibliotecă și pentru ele.

Biblioteca
Sursa: facebook favi.ro

Pentru măsuța de cafea și veioză caut categoriile pe Favi.ro. Este minunat că de pe un singur website am reușit să-mi găsesc piesele de mobilier care să-mi facă un colțisor unde să mă relaxez. Nici nu mai aleg o altă variantă pentru că sunt sigur că și soției mele i-ar place. Sau dacă nu, să-și facă și ea un alt colțisor ca să nu stăm la rând.

Masuta de cafea
Sursa: facebook favi.ro

Când visul devine realitate?!

Auch! Doar ce-am călcat pe un lego mic uitat pe jos. Buf. Acum m-am împiedicat de o cutie plină cu mașinuțe. Da, e o zi normală în casa noastră ca în orice casă cu un copil de vârsta asta care își dorește multe jucării folosind doar 15, hai 20% dintre ele. Vin ele însă și momentele de relaxare. Acum improvizăm pentru că cel mai important este să reușești să te relaxezi câteva minute cu ce ai la îndemână. Favi.ro este deja în lista de site-uri favorite și colțișorul meu abia așteaptă să-l aranjez. Cafeaua e gata deja, brioșele sunt la cuptor.

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: