fbpx
Cappadocia zbor balon

Cum aș face eu ocolul pământului în vacanță

 

Ocolul pământului în vacanță

Salutare,

Într-o postare anterioară vă spuneam că aș pleca urgent într-o vacanță neprogramată. Încă mai este valabil. Dar am făcut zilele astea un exercițiu de imaginație despre cum aș face eu ocolul pământului în vacanță.

Și pentru că vacanța asta nu poate dura o viață (deși ar fi un stil de viață cu care m-aș obișnui foarte repede) am hotărât că voi face această călătorie imaginară ca un adevărat aventurier în 6 locuri de pe glob. Am ales ca punct de plecare site-ul agenției Christian Tour despre care am aflat că are o grămadă de oferte interesante.

M-am hotărât să plec spre est și tot căutând printre circuite exotice Christian Tour am dat de Mongolia. Am fost fascinat dintotdeauna de nomazi și felul lor de a trăi (am văzut și la noi destui nomazi dar nu cred că e ceea ce îmi doream :P). Asta va fi prima mea destinație exotică. Abia stept să văd Ulan Bator sau Parcul Național Khogno Khan, întins pe o suprafața de aproximativ 47.000 ha. Am înțeles că peisajele sunt superbe, cu munți sobri din granit, păduri verzi de mesteacăn, dar și zone deșertice, râuri cristaline și pășuni bogate.

Mongolia
Sursa: christiantour.ro

Pot să-mi antrenez și eu cunoștințele de pozat și filmat pe care vreau neapărat să le îmbunătățesc. De altfel, mare parte din vizita în Mongolia va fi cu peisaje incredibile, cu cai sălbatici, cu deșert și munte și cu o noapte de dormit în iurtă. Nu în ultimul rând abia aștept să testez mâncarea locală. Cine mă cunoaște știe că mănânc absolut orice și nu mă dau la o parte din a gusta orice bizarerie sau mâncare tradițională. Da, va fi și despre mâncare locală aventura mea.

Am uitat să precizez un lucru important. Întotdeauna, când pleci într-o astfel de vacanță e bine să nu fi singur. Aș fi tentat să zic prima dată că mi-aș lua soția să facem ocolul pământului în vacanța. Dar, gândindu-mă mai bine, nu prea e stilul ei. O plimbare pe cheiul Parisului îi surâde mai mult decât să umble prin deșert și să mănânce din niște chestii care nu se știe sigur dacă sunt farfurii și cum sunt spălate (haha). Dar știu pe cineva care ar veni cu mine și mi-ar confirma în 5 secunde după ce i-aș spune ideea mea. Și cu care soția mea nu ar avea nicio problemă să mă duc (da, e tot o fată 🙂 ).

După fascinanta Mongolie coborâm puțin spre sud-est și ajungem la Beijing. De ce Beijing? Este o cultură și o civilizație pe care îmi doresc mult să o cunosc. Cu toate că îl cunosc pe Chinezu, nu prea am aflat foarte multe despre ei ci mai mult am citit cărți recomandate de el. Așa că o vizită în Orașul Interzis sau la Marele Zid plus un tur prin Beijing cu siguranță îmi vor arăta o mică parte din istoria lor. Dacă mănânc și o rață pekineza cu siguranță China va rămâne o amintire foarte plăcută.

China Marele zid
Sursa: christiantour.ro
China mancare traditionala
Sursa: christiantour.ro

Pentru că sunt în partea asta a globului și am de ales doar încă o destinație (așa mi-am propus) o să cobor mult de tot la sud pentru că am fost atras întotdeauna de Australia. Acum vreo 10-15 ani chiar mă gândeam că aș putea emigra acolo. Acum nu mă mai primesc că am îmbătrânit.

Da, Australia este următoarea mea destinație din seria de circuite exotice Christian Tour. Și nu neapărat Melbourne sau Sydney unde bineînțeles că voi vizita celebrele plaje de surferi sau orașele astea fascinante ci mai ales pentru o plimbare cu mașina pe Great Ocean Road, una dintre cele mai frumoase șosele de coastă din întreagă lume, de aproximativ 300 km sau pentru Marea barieră de corali unde aș vrea să fac puțin scuba diving ca să fac niște poze cu Nemo pe care să i le arăt băiețelului meu.

Australia Ocean Road
Sursa: christiantour.ro

Și nu în ultimul rând să merg într-un parc natural unde să văd urși koala, canguri. Și pentru că tot sunt aici dau o fugă și până în Noua Zeelandă să văd zonele unde s-a filmat Stăpânul Inelelor sau să mă plimb prin satul Hobbiților.

Aventura mea în partea asta de glob s-a terminat. E timpul să mergem din nou spre est peste Pacific. După cum ați văzut, stilul meu este unul aventurier. Dacă mergeți cu mine în vacanță nu vă așteptați să stăm la hoteluri cu multe stele sau să mergem în restaurante și să ne plimbăm prin centrul orașului. Voi alege întotdeauna o excursie pe munte sau ceva inedit pentru că așa simt eu că este o excursie reușită.

De aceea mergem acum în Peru. A patra mea destinație va fi civilizația incașă. Abia aștept să văd piramidele lor (nu le-am văzut nici pe alea din Egipt), sistemul lor de drumuri construit acum mii de ani și Machu Pichu. Oare ce mâncare este tradițională în Peru? Ce îmi recomandați să mănânc acolo. Scrieți-mi în comentarii ca să fac și menul de mâncare. Am înțeles că au peste 4000 feluri de cartofi și ceviche-ul este excelent preparat. Abia aștept! Mmmmm…

Peru Machu Pichu
Sursa: christiantour.ro
Peru dealuri cu ceai
Sursa: christiantour.ro

După ce am văzut Peru este timpul să mergem într-un loc cu adevărat spectaculos (de parcă astea de până acum nu au fost). Următoarea mea destinație este Patagonia. Jules Verne rămâne cel care m-a dus primul prin toate zonele lumii și Patagonia mi-a rămas întipărită în minte din cărțile lui. Așa că, dacă tot facem o călătorie imaginară, hai să mergem să vedem pe unde l-au căutat pe căpitanul Grant și ce peisaje fabuloase găsim acolo. Nu cred că sunt cuvinte multe pentru a descrie ce se găsește acolo, cu toții știm aceste poze, dar trebuie trăite la fața locului. Oare pot să mănânc și un mușchi de vită argentinian? Sau la ei nu e așa fițos ca pe aici.

Patagonia munti
Sursa: christiantour.ro
Patagonia ghetar
Sursa: christiantour.ro

Sunt în ocolul pământului în vacanță. Unde să fie ultima mea destinație înainte să mă întorc acasă. Sunt plecat de 70 zile și mai am încă 10 ca să fac exact ca în cărțile lui Jules Verne. Unde să stai 10 zile la finalul unei călătorii fantastice prin diferite locuri de pe glob? M-am uitat din nou pe site-ul de unde am pornit și am ales de data asta circuite culturale Christian Tour.

Am ales ca ultima destinație de vizitat Turcia. Știu, o să-mi spuneți că sunt variante mult mai interesante pe glob. Am ales Turcia nu pentru Istanbul ci pentru Cappadocia și extraordinara cultură și bucătărie pe care o au turcii. Pentru că tot am amintit de Jules Verne, cam de la vârstă la care citeam cărțile lui am visat să zbor cu balonul. Și așa văd eu încheierea acestei minunatei excursii. Un zbor cu balonul, vizitarea orașelor subterane, dansul dervișilor și nu în ultimul rând preparatele tradiționale care m-au atras întotdeauna.

Cappadocia zbor balon
Sursa: christiantour.ro

Gata. M-am întors acasă, sunt în fața calculatorului. Urmărind toate aceste destinații pe site-ul Christian Tour m-am și visat câte puțin pe acolo. Europa este la o aruncătură de băț. Am vizitat ceva din ea, încă mai am de vizitat multe. Este destul de greu să faci ocolul pământului în vacanță. Dar, atunci când o să pot, o să aleg o destinație de vacanță (poate chiar una din cele de mai sus) care să mă poarte către alte civilizații și culturi de pe glob pentru că sunt atâtea locuri extraordinare de vizitat încât ai putea sta toată viață în vacanță.

Vacanțe plăcute tuturor.

*Acest articol a fost scris pentru competiția #SuperBlog2019, unde sunt înscris pentru prima dată în această toamnă. Îmi plac din ce în ce mai mult provocările lor și plimbarea asta pe glob mă face să visez frumos la o vacanță. Aici găsiți mai multe despre mine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: