fbpx
boabe de cafea

De ce beau cafea?

tipuri de cafea

Da, chiar așa, de ce beau cafea?

Unii zic că altfel nu se pot trezi dimineața, alții pentru că merge cu țigarea. La mine cu țigarea nu e cazul, cu trezitul de dimineață oricum e destul de complicat. Și dacă îmi faci cafeaua în venă și nu știu dacă are ceva efect. Și atunci singura explicație este pentru că îmi place. Da, îmi place să beau cafea! Recunosc, ca la alcoolicii anonimi, sunt Răzvan și îmi place cafeaua neagră, tare și plină de arome.

Beau cafea din liceu. Era moda anilor 90 să mergem la prima oră în barul aflat strategic în drum spre școală, să bem o cafea și să fumăm. Poșteam și cafeaua și țigarea cu colegii/colegele de clasă. Acasă beam cafea la ibric. Pe vremea aia nu mă deranja zațul care mai rămânea în cană și printre dinți după o gură de cafea. Aveam o vecină care ghicea în cafea (haha), nu am avut însă niciodată curiozitatea să văd ce spune, poate pentru că nici eu, nici ai mei nu credeau în prostiile astea.

rasnita ceramica

Am început să beau însă cu adevărat cafea când m-am angajat în turism. Poate era atmosfera de acolo sau colegii dar cafeaua făcută cum trebuie la espressor mi se părea că m-a introdus în lumea bună 🙂 Intratul în tură nu se putea fără ritualul cafelei, fie că era tură de zi sau tură de noapte. Aveam micile noastre trocuri cu colegii de la bar și primeam espresso gratis tot timpul.

De-a lungul timpului am schimbat/testat multe tipuri de cafea însă nu pot să spun că am o cafea preferată. Cred că mai mult depinde de dispoziție și locul în care mă aflu.

Și ajungem în perioada actuală. Industria cafelei s-a dezvoltat foarte mult, au apărut din ce în ce mai multe coffee shop-uri sau aparate care îți garantează o anumită cremă și spumă.

boabe de cafea

Rămân însă la ideea, pe care am învățat-o și la școală, ca mâna baristului, reglajul pe care îl face espressorului și calitatea boabelor pot face cafeaua ideală. Ce faci însă când nu ai timp să mergi la un coffee shop să vezi cum prăjesc boabe proaspete de cafea și apoi le râșnesc în fața ta și îți fac cafeaua? Păi alegi una din variantele de rezervă.

Una dintre ele este espressorul cu capsule. În acest caz varietatea de cafele este destul de redusă și nu prea știi ce este înăuntru capsulei. Indiferent de firma pe care o alegi. Am și eu acasă unul, face o cafea normală și ok, dar nu extraordinară. Și am schimbat multe furnizori de capsule.

Și ajungem la cele automate cu boabe.

Espressor Philips

Aici se schimbă puțin situația. În primul rând pentru că acestea au o funcție care ajustează concentrația și aroma băuturii. Iți poți alege nivelul de tărie și aromă printr-o personalizare la o atingere de buton. Unul dintre aceste aparate este espressorul automat Philips, un model de ultimă generație pe care-l poți găsi și pe magazin online magnet.ro.

Espressor Philips touchscreen

De ce vreau să-ți povestesc despre el. Să zicem că sunteți mai multe persoane în casă și fiecare are preferința lui. Aceste aparate au trei setări diferite pentru a se potrivi preferințelor tale. Astfel, fiecare își poate ajusta cantitatea de cafea și de lapte creându-și cafeaua ideală. Pentru cei care preferă laptele în cafea sub diferite forme espressorul automat Philips are implementat un sistem de lapte LatteGo. Pe langul faptul că îți face o spumă de lapte fină are și un sistem de curățare în 15 secunde pentru a păstra espressorul curat pentru următoarea cafea.

sistem lattego philips

 

Cred că acest tip de espressor este o variantă foarte bună pentru birou. Atunci când sunt mai mulți colegi care îl folosesc, fiecare primește cafeaua preferată și nu una la fel pentru toată lumea. Are și rasnită ceramică ceea ce înseamnă o durată de viață mai mare și o râșnire uniformă a boabelor de cafea. Nu în ultimul rând, filtrul de apă AquaClean este un must al espressoarelor de cafea de ultimă generație.

logo magNET.ro

Am vorbit mult despre acest tip de espressor automat Philips pentru că cochetez cu ideea de a-mi lua și eu unul acasă. Deși doar 5% din numărul de cafele pe care-l beau săptămânal este cel de acasă mă gândesc că pot savura și eu măcar duminica dimineață o cafea râșnită proaspăt și aromată. Și nu în ultimul rând îi va placea și soției mele care preferă mai mult lapte cu cafea. Am văzut mai multe variante pe site-ul magNET.ro, unde, pe lângă espressoare, au și o varietate mare de branduri de top de electrocasnice mici și nu numai. M-am uitat un pic și pe contul lor de facebook pentru că anunță mereu oferte speciale.

Așa că revin la întrebarea de la prima frază. De ce beau cafea? Pentru că îmi place mult de tot gustul de cafea bună. Și nici nu îngrașă. Până voi avea espressorul meu beau o cafea bună pe unde pot și nu refuz niciodată o invitație la cafea, indiferent de oră. O să scriu într-un articol din această toamnă și unde se poate bea cafea bună în Constanța. Până atunci le testez.

*Acest articol a fost scris pentru competiția #SuperBlog2019, unde sunt înscris pentru prima dată în această toamnă. Deși am mai scris despre cafea acum vreo doi ani reiau mereu cu plăcere acest subiect. Și mai beau o cafea 🙂 Puteți citi ultimul meu articol din competiție despre bagaje mână la cursele low cost aici.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

%d blogeri au apreciat: