fbpx
Deja cauți cazare litoral 2020

Deja cauți cazare litoral 2020?

fashiondays.ro

Deja cauți cazare litoral 2020

Suntem în noiembrie. A venit momentul să te gândești la vacanța de la anul. Deja cauți cazare litoral 2020? Foarte bine faci. Te încurajez și eu să o faci și îți spun în acest articol și de ce ar trebui să faci de acum asta. Dacă nu știi cine sunt te invit să citești pagina despre mine ca să înțelegi că am ceva expertiză în zona asta. După experiența mea din ultimii 15 ani de litoral am un feeling că la anul va fi foarte solicitat litoralul nostru. Și am multe motive să cred asta.

Cazarea pe litoral 2020

Eu am trecut peste pasul în care alegi destinația vacanței tale. Am presupus că vrei să vii pe litoralul nostru.

Mamaia

Litoralul nostru începe să ajungă la maturitate după ce a luat-o de la zero imediat după privatizările anilor 2000. Mamaia are câțiva pași în fața celorlate stațiuni prin faptul că majoritatea hotelurilor sunt renovate. Bine, recunosc, o parte din cele renovate ar trebui să fie renovate iar. Au apărut însă și multe hoteluri noi și oferta s-a diversificat mult. Dacă de exemplu ai dat un search la cazare Mamaia o să vezi că deja sunt foarte multe agenții de turism care au început să pună oferte de early booking ale hotelurilor. Poți alege all inclusive, demi pensiune sau doar cazare cu mic dejun. Depinde de tipul de vacanță pe care-l preferi. Să știi că și hotelurile all inclusive de la noi au început să aibă succes pentru că au înțeles ce trebuie să ofere clienților pentru a avea un sejur cât mai plăcut. Nu, nu mâncare multă și alcool. Entertainmentul începe să urce în clasamentul alegerii unei locații de vacanță și în România și asta mă bucură cel mai mult. Nu-mi plac deloc turiștii care vin doar pentru mâncare, băutură și plajă. Poate pentru că nici eu nu sunt astfel de turist. 

Deja cauți cazare litoral 2020Ce am observat este că și proprietarii de apartamente de închiriat au încărcat tarifele pentru 2020. Ei nu prea servesc reduceri din astea de early booking însă faptul că apartamentele sunt deja disponibile din noiembrie înseamnă două lucruri: concurența este mare pe acest segment datorită exploziei nucleare de apartamente din Mamaia Nord și Năvodari și al doilea este că unii dintre acești proprietari îi lasă pe cei care se pricep să le vândă apartamentele și aceștia își fac treaba.

Zona Eforiilor

Nu prea știu foarte multe despre zona asta. Știu însă că sunt câteva baze de tratament renovate foarte bune. Dacă vrei să te și “repari” caută ofertele cu tratament și nu vei regreta. Doar nămolul nostru de Techirghiol este unul din cele mai bune din lume. Ca și cazare Eforie este mai mult pentru cei care caută vile sau camere de închiriat în vile. La fel și Costineștiul despre care nu știu să-ți zic decât că are cele mai multe locuri de cazare dintre stațiunile de pe litoral și cele mai puține clasificate. Trage tu concluziile.

Sudul litoralului

Am avut o discuție interesantă despre acesta chiar acum o săptămână la o conferință unde am fost speaker într-un panel. Da, sudul litoralului începe să crească. Deocamdată cu pași mici dar, după renovarea tuturor hotelurilor și o mai mare implicare a autorităților locale în administrarea stațiunilor acestea pot rivaliza cu stațiunile bulgărești de la 100 km depărtare. Sunt multe hoteluri all inclusive, ceea ce vă și recomand să alegeți dacă mergeți acolo. Au managementuri serioase care știu să creeze pachete de servicii atractive și cu șanse mari de vânzare.

Transportul pe litoral

Fiind aproape de casă toți preferăm să luăm mașina când venim pe litoral. Să știți că nu vă trebuie neapărat. De fapt, dacă veniți din Ardeal v-aș recomada două variante: avion direct Constanța sau avion până la București și apoi mașină închiriată. Aeroportul din Constanța crește și el ușor ușor. Dacă acu câțiva ani ajungeai în aeroport și nu aveai decât șansa unui taxi acum stau mult mai bine. Sunt curse de microbuz la fiecare cursă care aterizează. În plus, sunt foarte multe hoteluri care au serviciul de transfer.

Deja cauți cazare litoral 2020
Sursa: amfostacolo.ro

Dacă veniți în Mamaia sigur puteți lăsa mașina în parcare până la plecarea acasă. Sunt autobuze care vă duc în orice colț al orașului. Există și autobuzul etajat care face un tur de Constanța. Puteți lua biciclete și să le lăsați în Portul Tomis. Au apărut chiar și mașini de închiriat pe termen scurt de la anumite companii. Da, știu, Constanța este încă mult în urmă față de orașe mai mari din România dar asta este subiectul unui articol care va urma în această iarnă.

Singura mare problemă este încă drumul de la Constanța spre sudul litoralului care este sugrumat la Eforie de atâția ani și încă nu vor (că altă explicație nu mai am) să facă ceva pentru asta. O autostradă/drum expres separat de stațiuni care să te ducă rapid spre sudul litoralului ar ajuta mult în dezvoltarea tuturor stațiunilor de acolo și mai mult în posibilitatea agențiilor să creeze pachete pentru turiștii care se cazează în sud. Cum ar fi să stai la Venus cu copiii și să ai o excursie de o zi la Delfinariu și Acvariul din Constanța fără să pierzi 4 ore pe drum (sau chiar mai mult în anumite zile și la anumite ore).

Entertainmentul pe litoral

Încă mai avem de lucrat aici. Dacă fiecare hotel a început să se preocupe din ce în ce mai mult de asta (ceea ce este foarte bine pentru atragerea turiștilor) când vine vorba despre ceva organizat mai avem mult de lucrat. În afară de Neversea (apropo, o să vă scriu și despre festival în iarna care vine) nu se întâmplă mare lucru. Sunt încercări firave de a face ceva prin câte o piațetă din Mamaia (cea de la Perla sau cea de la Cazino) fără însă să fie ceva care să atragă. Clar avem nevoie de un management al destinației și fonduri alocate de autoritățile locale pentru a face ceva mai mult. Aceste concerte sau meciuri din diferite sporturi (după ce fac sala aia polivalentă) sau festivaluri ar trebui să se întindă din mai până în septembrie ca să facă din ce în ce mai atractivă destinația litoralul românesc.

Deja cauți cazare litoral 2020Cum să faci să găsești cea mai bună ofertă pentru litoral? Scanează bine netul, adică uită-te pe site-urile mai multor agenții și OTA-uri. Du-te la târgul de turism de peste 2 săptămâni. Nu uita de sfatul pe care ți-l dau întotdeauna. Sună la hotel. Cu siguranță vor să rezervi direct cu ei datorită costurilor mai mici cu rezervarea și îți vor face o ofertă la fel de bună cel puțin ca cele găsite pe net dar poate vor adăuga un serviciu pe care nu-l găsești acolo (early check-in sau un masaj de exemplu).

Așa că, dacă deja cauți cazare litoral 2020, ar trebui să începi să cauți serios. Până la sărbătorile de iarnă sunt cele mai bune oferte. Puteți să-mi scrieți și mie și vă pot ajuta cu sfaturi. Chiar aici în comentarii sau pe pagina mea de facebook. 

O să merg și eu la târgul de turism și vă mai scriu despre ce am găsit acolo.

*Acest articol a fost scris pentru competiția #SuperBlog2019, unde sunt înscris pentru prima dată în această toamnă. Gasiti aici toate articolele mele din acest concurs.

fashiondays.ro

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

%d blogeri au apreciat: