fbpx
Influencer în bucătăria mea

Influencer în bucătăria mea

Influencer în bucătăria mea

Astăzi e la modă treaba cu influencerii. Până să ajung și eu acolo m-aș face influencer în familia mea. E o sarcină foarte grea mai ales pentru că, după cum știm foarte bine și ne-a explicat și Dana Budeanu, soțiile sunt influencerii din familie. Adică faci ce zice ea și cumperi ce zice ea.

Cred că am exagerat cu titulatura de mai sus. Hai să zicem că sunt influencer în bucătăria mea. Să vă zic și de ce.

Influencer în bucătăria mea
Sursa: Franke Romania

Unul dintre criteriile pentru care am ales apartamentul unde stau acum a fost și mărimea bucătăriei. Nu că ne interesa atunci foarte mult dar era trecut acolo ca și criteriu important mai ales că văzusem multe apartamente cu bucătarii foarte mici. Eu știam din copilărie că bucătăria este locul unde, pe lângă gătitul mâncării, se mai pot face multe lucruri. Mafioții pot sta la un șpriț cât fetele îi bârfesc. Când ai casa plină de musafiri poate fi locul unde nu deranjezi pe nimeni și, la o adică, poți pune și o saltea pe jos dacă nu mai ai loc prin casă când vin toți prietenii la tine (nu s-a întâmplat până acum dar e luată în calcul). Și mai ales, o bucătărie mai mare îți permite să gătești mai multe chestii în același timp (mai ales când ai musafiri) și te poate ajuta cineva fără să dați unul peste altul tot timpul.

Și ajungem la partea cu influencereala. La un moment dat am renovat și noi bucătăria, ne-am făcut cum am crezut noi și buzunarul nostru că e bine. Acum suntem mulțumiți. Aaa, uitasem să vă spun că îmi place să gătesc. Stați, stați, nu vă impacientați. Nu-mi fac blog de mâncare și rețete. Am zis că-mi place să gătesc, nu că mă pricep (!). Da, îmi place să încerc să fac diferite tipuri de mâncare, îmi și ies câteodată. Sunt praf la organizare și caut mereu oale, farfurii, ingrediente și condimente. După ce pun mâncare pe foc/în cuptor e dezastru, spăl și frec pe acolo încă o oră (cam până se termină mâncarea de gătit). Cu toate astea gătitul mă relaxează și mă face să mă simt bine. Oare este și pentru că îmi place să mănânc?!

Bucătăria mea de vis

Acum, cu ocazia concursului Superblog am primit o provocare de la Franke România de a-mi renova bucătăria după gustul meu și fără limită de buget. Aaaa, păi cu asta trecem la lucruri serioase. Hai să vă povestesc cum arată bucătăria mea ideală de la bloc care să mă ajute să fiu cât mai creativ și să fac mâncăruri cât mai interesante și foarte gustoase.

Cele mai importante lucruri din bucătărie

Baterie cu dus Franke
Sursa: Franke

După părerea mea două lucruri sunt cele mai importante în bucătărie: igiena și modalitatea de gătire. Așa că primul loc în care mă duc să aleg un produs este departamentul de chiuvete de bucătărie. Da, chiuveta este locul unde începi să gătești. Spălatul alimentelor și al ustensilor/recipientelor pentru gătit este foarte important. De aceea eu aș alege întotdeauna o chiuvetă puțin mai mare, cu două cuve (una mică și una mare) și cu picurător. Când am renovat bucătăria am ales tot o chiuvetă Franke din fragranite, dar cu o singură cuvă. Am realizat după aceea că folosind cuva cea mică la spălatul fructelor și legumelor sau la scursul pastelor te poate ajuta mult atunci când cuva mare este deja ocupată. Mai ales la ăștia ca mine care, atunci când gătesc, folosesc o farfurie pentru ceva, o pun în chiuvetă și iau alta și alta și alta. Așa că, la secțiunea chiuvetă bucătărie, eu mi-am ales deja opțiunea.

Care este cea mai bună chiuvetă?

Nu știu răspunsul la întrebarea de mai sus. Dar hai să vă povestesc puțin de fragranite versus inox. Eu sunt mult mai mulțumit de prima variantă din fragranite care este un amestec de granit natural și o rășină acrilică, supusă la o temperatură și presiune înaltă, astfel obținându-se o structură omogenă, rezistentă la o temperatură de până la 280ºC și la utilizare intensă. Am avut și chiuvetă de inox care mă chinuia la întreținerea ei dar mă împac mult mai bine cu aceasta din fragranite. Este rezistentă și testată cu diferite lucruri (a se citi farfurii, tacâmuri, oale) scăpate în ea fără să pățească nimic.

Uite aici toate tipurile de materiale de chiuvete de la Franke:

Oţel inoxidabil – eleganţă clasică cu avantaje practice. Foarte igienic şi rezistent la temperaturi extreme.

Fragranite – durabilitate minunată, care rezistă la temperatură şi previne înmulţirea bacteriilor.

Ceramică – mai dură ca metalul, rezistă la zgârieturi şi super-igienică.

Tectonite – un material extraordinar, unic. Perfect pentru un aspect minimalist, disponibil în mai multe modele şi culori.

Hota Franke
Sursa: Franke

Am terminat cu chiuveta. Am unde să-mi spăl ustensilele și alimentele. Dar cu ce le spăl? Cu apă nu, ați zice voi? Și eu cred la fel 🙂 Dar ca apa să ajungă în chiuvetă avem nevoie de o baterie Franke. Da, tot Franke, pentru că fiind cel mai mare producător de chiuvete pentru bucătărie din lume și lider în cercetarea și dezvoltarea unor materiale și a unor produse noi pentru bucătărie a dezvoltat mai multe tipuri de baterii de chiuvete care îți fac munca de spălat mai ușoară. Data trecută când am renovat am ales o baterie normală de la ei. Acum aș alege o baterie cu duș care poate ajunge în orice punct al chiuvetei și jetul poate fi folosit mai bine la curățarea unor vase mai mari sau a legumelor și fructelor.

Mmmm, ce bine miroase!

Pentru că am rezolvat treaba cu spălatul și curățatul să trecem la gătit. Apropo voi ce mai gătiți bun? Dați-mi și mie niște idei ca să încerc să le fac și eu. Promit că le pun pe blog și pe facebook sau instagram. Voi doar să mă căutați și să dați like paginilor. Sau dacă încep să mă descurc fac și vlog că am și cu ce să filmez (drona nu o ridic în bucătărie că ciufuleste salata). Așa că aștept rețete cu carne (orice tip) și ceva deosebit care să se potrivească, că la gătit carne cu cartofi sunt artist. Ca să pot deveni influencer în bucătăria mea.

Cuptor Franke
Sursa: Franke

Pentru că suntem la gătit hai să vedem unde gătim. Eu prefer întotdeauna cuptorul în locul tigăii/cratiței. Și pentru că avem libertate maximă aș alege un cuptor Franke de ultima generație cu noua tehnologie DCT. Această tehnologie îți permite în primul rând să-l bagi în orice priză normală cu orice alt aparat pentru că permite gătirea oricărei rețete cu maxim 1kw fără să depășească puterea maximă suportată de acel circuit. Alte avantaje sunt: eliminarea necesității preîncălzirii și reducerea timpului de gătit cu până la 20%, comparativ cu cuptoarele convenționale. Are și funcție Welness (asta îmi place mie că sună a mănânci fără să te îngrași) care permite prepararea unor rețete delicioase pe bază de carne, pește, legume și deserturi în mod natural, evitând condimentele și păstrând în același timp proprietatiile nutritive ale alimentelor. Ce să mai, gătesc, mănânc și slăbesc. Oare?

Ia spuneți-mi, de câte ori ați folosit voi toate ochiurile plitei/aragazului în același timp. Exact. Și eu la fel. Niciodată. Așa că, atunci când îmi schimb plita încorporabilă o să aleg una cu două ochiuri. Îmi lasă și mai mult loc pe blat pentru a mă desfășura (niciodată nu este prea mult spațiu în bucătărie) siii, cireașa de pe tortul vegan, cred că îmi ia și mai puțin curățatul ei. Ați avut mereu chef să curățați plita după ce ați gătit și s-au mai scurs chestii pe acolo? Nici eu. Așa că luați-vă una mai mică ca să curățați mai puțin și mai repede. Cu plăcere.

Influencer în bucătăria mea
Sursa: Franke

Aș mai adăuga și o hotă Franke să fie cercul complet dar eu personal o folosesc de decor și să luminez mai bine plita. Am văzut la ei niște hote în schimb care arată SF. Mi-aș pune una așa ca să impresionez vizitatorii. Știu că își fac treaba foarte bine dar prefer geamul în majoritatea timpului. Când facem niște mici la grătar în bucătărie e bine totuși să o pornim.

Bucătăria mea ideală

Da, m-am jucat mai sus și mi-am creionat o bucătărie marca Franke. Adevărul este că, producând chiuvete de aproape 100 de ani (au 95 acum), sunt cei mai buni și lideri la echiparea bucătăriilor casnice. Garanția produselor o dovedește și faptul că sunt prezenți în peste 40 de țări din lume și la noi din anul 1998.

Bucataria ideala
Sursa: Franke.com

Acum, că m-am pus la punct cu ultimele tendințe în echiparea bucătăriei și cele mai bune și practice instrumente ajutătoare gătirii, urmează partea cea mai grea. Aia cu influencereala. Adică să-mi conving soția să ne și luăm aceste produse. Oare o să reușesc? Recunosc că mă ajută faptul că deja am testat produsele Franke (avem chiuvetă și baterie). Cred că gătitul unor rețete foarte bune mă vă ajuta mai mult să o conving și faptul că dezastrul de după din bucătărie poate fi mai ușor controlabil și evitat prin produsele Franke. Voi deveni influencer în bucătăria mea?

Bucătăria poate fi locul unde să-ți folosești imaginația pentru a găti rețete sănătoase și extravagante. Nu numai ingredientele sunt importante ci și felul în care le gătești și modul în care le prepari. Așa că ustensilele și echipamentele trebuie să te ajute să creezi. Și Franke asta face.

*Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2020. Este a doua ediție de SuperBlog unde particip după cea din toamna trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

9 comments

%d blogeri au apreciat: