fbpx
Leapșa bloggerilor

Leapșa bloggerilor

Leapșa bloggerilorPreluare leapșa bloggerilor

Sincer, habar nu aveam ce-i asta. Bine, știu în general ce înseamnă leapșa că ne-am jucat toți când eram mici. Dar leapșa bloggerilor e ceva nou. Atunci când eram mici și primeam o palmă după ce ne prindea cineva trebuia să alergăm și să o dăm mai departe.
Acum nu mai alergăm toți că unii avem burți și nu mai putem. Așa că băgam o leapșa virtuală. Sau o provocare ca să sune mai din zilele noastre. Se pare că, pentru a mai da câte o sugestie de articol pe blog și a primi niște tag-uri, se preia un subiect și se tag-uieste mai departe un blogger care trebuie să scrie despre el. Nu zic că mai ajută și la SEO dacă blogul care te-a menționat are o reputie bună și mulți cititori.
Eu m-am simțit foarte onorat când am primit provocarea asta, pentru care îi mulțumesc. Odată pentru că m-am simțit parte a comunității lor (ceea ce scriam zilele trecute în articolul Superblog 2019) dar și pentru că am primit invitația din partea Căsuței unui Melc. Dacă nu știți cine este trebuie să aflați neapărat. Da, Căsuța unui melc este blogul care a câștigat anul acesta competiția Superblog 2019. Recunosc, eu l-am descoperit doar după ce m-am înscris în competiție și am început să citesc toate articolele. Mi-a plăcut foarte mult stilul ei (da, este o fată) de a scrie și de acum urmăresc cu interes toate articolele.
Hai să trecem acum la leapșa. Adică o serie de întrebări despre mine la care trebuie să răspund. Nu știu cine a pornit-o și cine a setat aceste întrebări, dar dacă asta e topicul trebuie să-l respectăm.

Întrebări și răspunsuri

Voi scrie mai jos întrebările și apoi răspunsurile mele.

Dacă ai putea alege un fel de mâncare pe care să îl mănânci pentru următoarea lună (fără să ai voie să mănânci altceva), care ar fi acela?

Salata boeuf
Sursa: Gustos.ro

Aici e foarte complicat. După cum se vede și la silueta mea, îmi place să mănânc. De toate. Hai să zicem că m-aș „chinui” o lună să mănânc: salată boeuf. Probabil mi-aș dubla greutatea dar asta e în topul mâncărilor mele preferate. Niciodată, dar niciodată nu am refuzat salată boeuf și niciodată nu a rezistat din momentul în care era gata până la servirea ei. La mine în familie, în copilăria mea de dinainte de 1989, se făcea de obicei la diferite evenimente (Crăciun, Revelion, Paște, aniversări). După ce era decorată frumos de tot cu diferite modele eu nu mai așteptăm să ajungă ziua sau ora servirii și mă băgam în ea. S-a ajuns până acolo încât îmi făceau și mie una separată pe care să o mănânc imediat ce era gata. Asta nu înseamnă că nu mai mâncam încă odată la masă cu toți.

Pleci într-o vacanță de două săptămâni pe o insulă exotică și aproape pustie și poți lua cu tine un actor, un blogger/vlogger și un antreprenor (români sau străini). Pe cine iei?

Charlize-Theron
Sursa: usmagazine.com

Aș lua cu mine pe toți acei oameni de la care vreau și aș avea ceva de învățat care să mă ajute mai departe. Aș lua-o ca actriță pe Charlize Theron. Nu că-mi place mie foarte mult dar având în vedere că următorii sunt bărbați ar trebui să avem și o fată cu noi să mai echilibreze balanța. Nu de alta, dar 4 băieți pe o insulă pustie ar fi următorul episod din Hangover. Următorul ar Răzvan Pascu.

Razvan-Pascu
Sursa: razvanpascu.ro

Deși sunt foarte mulți bloggeri și vloggeri pe care-i urmăresc și care îmi plac l-am ales pe el pentru a afla cât mai multe despre cum a ajuns el astăzi acolo unde e ca să pot învăța și eu să fac asta. La antreprenori l-aș lua pe Radu Savopol de la 5 to go. Da, și pentru că ar veni cu cafeaua, sper. L-aș lua și pentru a-l descoase despre cum să creezi un brand care astăzi a devenit atât de cunoscut și premiat în România.

Știm cu toții că în copilărie visam cel mai mult. Spune-ne un vis pe care îl aveai in copilărie și s-a îndeplinit și unul care nu s-a îndeplinit.

Am avut multe vise în copilărie. Să mă fac actor, apoi cântăreț. Din păcate nici fața și nici vocea și talentul nu m-au ajutat. Hai să le trecem pe astea la neîndeplinite. La îndeplinite mă bucur că cel mai mare vis al meu s-a îndeplinit și anume să am și eu un copil (de fapt am un năzdravan și neastâmpărat de băiat) care mă face împlinit în fiecare zi.

Primești un cadou foarte urât de la prietena cea mai buna/prietenul cel mai bun. Îi spui că e oribil sau te prefaci că îți place?

Băi, nu pot să nu recunosc că-mi plac cadourile. Nu am considerat niciodată un cadou urât ci poate nepotrivit. Dar niciodată nu-i voi spune prietenului sau prietenei că nu-mi place. Poate a fost mai puțin inspirat în momentul ăla dar cu siguranță, dacă mi-a făcut un cadou, a fost pentru a vrut să-mi facă ziua mai frumoasă. Așa că-l accept, mă bucur și dacă chiar nu este ceea ce îmi doream îi găsesc o întrebuințare până la urmă.

Este sfârşitul lumii. Ce carte ai pune în capsula cosmică pentru a păstra o „urmă” a umanităţii?

Atlas of the world
Sursa: nationalgeographic.com

Pentru că toată lumea a ales cărți care să spună ceva despre om și umanitate eu aș alege un atlas al Terrei complet pentru că, fiind sfârșitul lumii, cei care-l vor găsi vor vedea cum a arătat această Planetă. Omul este o ființă din multe altele care trăiesc pe această planetă.

Dacă ai putea călători în trecut și să discuți cu tine cel/cea de 18 ani, ce sfaturi ți-ai da? (maxim 3)
Oooo ce-aș mai vrea să fac asta. Da, am multe sfaturi pentru Răzvan de la 18 ani. O să mă rezum acum la trei dintre ele și poate scriu un articol cu 20 sfaturi pe care mi le-aș da dacă m-aș vedea cu mine cel de 18 ani.

  1. Nu te lua după alții. Fă orice așa cum simți tu că e bine. Chiar dacă greșești nu o regreți așa tare.
  2. Nu mai sta în țara asta. Știi două limbi străine. Încearcă să pleci în lume. La studii și la muncă. Vei regreta la 42 de ani că nu ai plecat la 18.
  3. Învață mai mult pe partea de IT. Fă un curs de programare, învață tot timpul despre asta și fii la curent cu ultimele noutăți. Îți va prinde tare bine mai încolo.

Ți se oferă șansa de a juca în filmul realizat după cartea ta preferată. Pe cine ai interpreta și de ce?
Mi-ar fi plăcut maxim să-l joc pe Sherlock Holmes. M-au fascinat dintotdeauna cărțile cu Sherlock și toate filmele cu el ca personaj principal.

Ce te motivează să scrii pe blog?
Acum, după ce m-am apucat mai serios să scriu mă motivează să împărtășesc cu voi experiențele mele de călătorie, să ajut pe cineva să aleagă o destinație de vacanță și să-mi creez o comunitate de oameni mișto.

Primești un premiu (în bani) pe care ești convins/ă că nu îl meriți. Cum reacționezi?
Dacă primesc un premiu în bani înseamnă că cineva este convins că-l merit. Sau l-am câștigat cumva. Faptul că eu nu sunt convins că-l merit nu mă face decât foarte exigent cu așteptările mele dar cu siguranță accept un premiu. Dacă este însă cineva nedreptățit (foarte obiectiv, nu pe criterii subiective) și am primit eu premiul fiți sigur că voi spune asta.

Spune-ne ceva despre tine ce nu ai mai spus public până acum.
Nu-mi place să mă trezesc dimineața. Am mai spus-o? Bine.
Visez să am cu 20 de kile mai puțin dar nu prea fac niciun efort notabil în această direcție (asta e o rezoluție pentru 2020). Na, am spus-o. M-am spovedit, acum mă duc să mănânc niște salată boeuf.

Cam astea ar fi răspunsurile mele pentru leapșa bloggerilor. Ar trebui să dau și eu leapșa asta mai departe și cum eu cunosc foarte puțin bloggeri o să mă opresc la Funky Travel și Diana Slav.

%d blogeri au apreciat: