fbpx
Listă pentru Moș Crăciun

Lista pentru Moș Crăciun

Decembrie, luna cadourilor

E chiar așa ușor de făcut lista pentru Moș Crăciun? Majoritatea dintre noi așteptăm cu nerăbdare luna decembrie pentru a primi cadouri. Eu cred totuși că acestea sunt mai bine primite când sunt făcute pe neașteptate. Ați văzut ce surpriză mare este când faci un cadou în altă lună și fără vreun motiv anume în afară de faptul că îți dorești cu adevărat să-i faci un cadou și nu că trebuie. Surpriza și cadoul sunt mult mai bine primite. Asta în cazul în care cadoul este ce trebuie și nu i-ai făcut cadou vreo amendă pentru viteză sau trecere de pod, că am mai vazut si din astea.

Cu toate astea decembrie rămâne luna în care se fac cadouri pentru că există două motive clare: Moș Nicolae și Moș Crăciun. Dacă îți mai serbezi și onomastica deja este o perioadă fericită. A început să conteze și pentru noi din ce în ce mai mult de când a apărut piciul în peisaj. Până atunci cadourile se rezumau la eu vreau asta și eu vreau cealaltă, fără surprize mari (poate și pentru că unora nu le plac surprizele).

Listă pentru Moș Crăciun
Editat cu Canva

Cadourile copiilor, bucuria părinților

Cum să nu te emoționezi când știi că adoarme în seara de Ajun cu gândul că mâine dimineață va găsi cadourile de la moșu. Când se trezește la 7 (sau chiar 6) dimineața să verifice dacă a venit. Bucuria deschiderii acestora este de neprețuit. Probabil ăsta este și motivul principal pentru care se fac cadouri, motiv pe care noi l-am cam uitat. Bucuria și inocența copiilor când descoperă cadoul primit este cu mult mai mare decât valoarea cadoului pentru părinții lui. Printre lucrurile pierdute pe care aș vrea să le primesc înapoi asta ar fi în top: bucuria și nerăbdarea de a deschide un cadou. Acum, indiferent de importanța și valoarea lui, parcă nu mai simțim la fel.

Simțim însă altceva. Bucuria de a face cadouri celor dragi și mai ales copilului pentru că știi că își doresc acel lucru și se vor bucura tare să-l primească. Eu unul prefer mai mult să fac cadouri decât să primesc. Trebuie să fie ceva ce îmi doresc foarte, foarte mult ca să mă impresionez la un cadou. De obicei ceea ce îmi doresc foarte mult e foarte scump și nefolositor în viața de zi cu zi. Și nu prea primesc (pe bună dreptate).

Și totuși, lista ... începe cu mine

Da, am și o listă normală cu chestii pe care mi le doresc. Și care mi-ar placea să le primesc cadou. Nu ar fi mai bine să le declar aici ca să știți exact ce să-mi luați? Numai să citească cine trebuie. De exemplu caut în perioada asta un portofel pentru bărbați. Nu e chiar atât de simplu însă. Caut un portofel care să aibă un buzunar separat  închis cu fermoar. Carduri nu am așa multe că am salvat toate cardurile în portofele de pe telefon. Totuși portofelele fizice s-au cam demodat. Mai ales de când umblăm cu foarte puțin cash și avem plata cu telefonul. Deci cred că renunț la portofel foarte curând.

 

M-am tot uitat însă pe la geci pentru bărbați. Tot caut de ceva timp o geacă tehnică de schi. Nu am mai fost la schiat de doi ani dar trebuie să mă pregătesc, nu? Stai puțin că și anul ăsta e pandemie și trebuie s-o lăsăm mai ușor cu ieșitul. Nici geacă nu-mi iau? Mai am niște chestii video audio pentru filmările pe care le voi face (asta promit) pentru contul de youtube (că nu pot să-i zic vlog). Astea însă sunt slabe șanse să le primesc cadou așa că mă orientez eu să văd când sunt reduceri.

Cadouri pentru cei dragi

După ce am glumit puțin cu cadourile pentru mine (da, o să mi le fac singur, stați liniștiți) o să fac o listă de cadouri și pentru cei dragi mie. Nu prea aș vrea să vă spun ce și cui îi fac cadou pentru ca îmi citesc articolele (chiar dacă din obligație, deși feedback-ul e cam dur de obicei) și după aceea stric surpriza. Așa că o să fac o listă cu lucruri de cumpărat pentru diferite persoane dragi.

Aici lista este cea mai lungă și complicată. Am observat că în ultima perioadă piciului îi plac mai mult reclamele de pe canalele pentru copii decât desenele. Pentru că vrea și din aia și din aia și cealaltă. Așa că listă are deja vreo două pagini dintre care 90% sunt cumpărate deja. Rămân cele mai importante cadouri pentru noi.

Lego City
Sursa: Omar Abeik pe Unsplash

De obicei trebuie să-i arăți că o iubești cumpărându-i lucruri scumpe. Așa am văzut eu că se face. Ce te faci însă când nu-i plac lucrurile scumpe (pentru că ai fi putut face altceva cu banii aia). Te duci la departamentul lenjerie damă și cauți ceva special. Deși ea doarme cu piciu în fiecare seară și nu prea ai șanse să și vezi lenjeria aia.

Pentru mama de obicei cadourile sunt practice. Ceva folositor prin casă, ceva creme și loțiuni. Cu mama scapi bine intotdeuana pentru că mai important pentru ea este să te vadă fericit și să-ți facă ea cadouri. Sau cel mai frumos cadou este să te duci să o vezi atunci când stai la 350 km depărtare. Și nici nu mai contează luna în care îi faci cadoul ăsta.

Brad de Craciun
Sursa: Yannis Cotsonis pe Unsplash

Aici e complicat. Și riscant. De aceea trebuie să fii safe. Așa că de fapt soția alege ce cadou se potrivește mamei ei. Tu doar accepți și plătești. Cel mai simplu produs de pus pe listă (pentru că nu-l pui tu ci vine servit).

Aici nu prea știu ce cadou să fac pentru că nu a fost cazul. Chiar, voi ce cadouri faceți amanților sau amantelor? Asta așa, că să am listă deschisă. Știți că se zice că cea mai bună amantă ar trebui să fie … soția.

Lista cadouri

Am avut mereu convingerea că cele mai bune cadouri pentru colegi sunt cele care au o semnificație legată de relația voastră de la muncă. Nu pot să mă duc la ceasuri damă și să-i iau ceva unei colege de crăciun. Trebuie să fie ceva funny, fără niciun fel de conotație, de utilizat la birou sau acasă și fără să-l facă bănuitor pe soț sau pe soție. Așa că secret santa de anul ăsta va aduce ceva drăguț unui coleg.

Sursa: Answear.ro

Aici întotdeauna părerea soției ajută cel mai mult. Pentru mine e un paradox. Deși îmi place să fac cadouri, nu prea mă pricep să le aleg. Așa că apelez mereu la ajutoarele moșului. Soția mea hotărăște de obicei cadourile pentru rude. Pentru cumnata mea care este genul sportiv căutăm întâi la departamentul de rucsace damă. Pentru că și ei, ca și nouă, ne este dor de o drumeție pe munte, de un city break undeva în Europa sau măcar de o plimbare prin parc prin Sinaia. A fost un an greu când ne-am văzut așa rar. Acum vin vaccinurile și ne dau drumul din casă. Să vezi  ce se umplu munții de oameni care fac drumeții. Sau cârciumile? Nu sunt așa sigur care era dintre ele. Pentru noi sunt sigur munții.

Cadouri Craciun

Am lăsat lista asta la urmă. Ai putea să cauți ceasuri de bărbați pentru prietenii tăi. Sau vreun parfum pentru prietenele voastre. Dar cred că cel mai important cadou în zilele astea este să vă puteți vedea ca să petreceți timp împreună. Timpul petrecut cu prietenii a fost cel mai sacrificat în ultimul an. Cu familia te-ai văzut, ai avut grijă de tine și de ei dar cu prietenii nu ai mai reușit.  Și asta se vede.

Îți doresc ca cel mai frumos cadou de crăciun să fie o întâlnire cu prietenii (cu test Covid la zi) ca să puteți socializa și să vă bucurați de sărbători (cu familia oricum o faceți).

Lista pentru Moș Crăciun e gata

Moșule, eu sunt gata. Am făcut lista, o mai iau la pilă puțin dar în principiu cam știu ce cadouri să fac. Dai și pe credit sau trebuie să văd cum fac rost de bani? Glumeam! Intodeauna fac cadourile pe care mi le permit. Știu ca un cadou trebuie să aibă o semnificație dublă. Cel care primește să fie bucuros că a primit ceva ce-și dorea și cel care face cadou să se bucure că l-a făcut, nu să se gândească câte rate are de plătit la el.

Acestea fiind spuse, să înceapă luna decembrie. Eu sunt pregătit și poate anul ăsta moșul mă suprinde și primesc vreun cadou neașteptat de plăcut. Vă țin la curent. Până atunci spor și inspirație la listele de cadouri.

*Acest articol a fost ultimul articol scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde am participat după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: