fbpx
Camera copilului

Magazin online de fericire pentru copii

Cuprins

Camera copilului
Sursa; Kelli mcclintock pe Unsplash

Vine bebe!

Da, vine bebe. Una dintre veștile cele mai frumoase. Momentul este incomparabil cu orice alt moment din viața ta. În cazul meu, atunci când am aflat că voi fi tătic, mi s-au înmuiat picioarele și am simțit o căldură interioară care m-a învăluit. Presupun că și pentru mămici e la fel numai că de nșpe mii de ori mai intens. Sunteți amândoi foarte bucuroși și trăiți intens momentul. În primele luni de după această veste minunată vă asigurați că toată lumea este bine, bebele crește în burtică sănătos.

Acum e momentul în care începeți să vă întrebați. Oare e băiețel sau fetiță? Ea deja a tras cu ochiul de mult prin magazinele de copii la hăinuțe de nou născuți și deja are în cap câteva lucrușoare drăguțe. Băieții nu prea iau haine de bebe pentru că oricum sunt prea făstâciți cu ceva care ar putea să le fie batistă.

Dar toată familia intră în rol cu adevărat la crearea listei de cumpărături pentru intrarea bebeului în viață voastră.

Crearea primei liste de cumpărături pentru bebe

Pentru cei care sunt la primul bebe crearea listei este un eveniment foarte important. Dacă nu vreți bătăi de cap prea mari ar trebui să decideți doar voi doi ce cumpărați pentru bebe. Ceilalți din jur ar trebui să primească doar indicații exacte cu privire la produs sau eventual să deconteze factura. Evitați astfel să luați ceva doar pentru că îi place maică-mii sau surorii lui. Plus că e mult mai interesant și intim să cauți tu ce vrei pentru bebelușul tău.

Lista mămicii

Bineînțeles că prima listă de cumpărături în 2020 (la fel a fost și în 2014 când s-a întâmplat la noi) este online. De obicei este făcută de mămică după ce a citit 476 de bloguri în care era precizată exact lista “care nu trebuie să-i lipsească niciunei mămici”. Pe niciunul nu era la fel așa că prima listă de cumpărături are câteva pagini și dacă cauți foarte atent printre ele s-ar putea să găsești și ceva ce o să-i trebuiască pe la 5 ani.

Camera bebe
Sursa: BeKid.ro

Lista tăticului

Acum e rândul bărbatului să facă ordine. Încearcă și el o privire peste acea listă și selectează din ea ceea ce crede el că e mai de interes: scaun de mașină, cărucior, pătuț și câteva jucării. Peste lista de scutece nici nu se uită (da, e o lista de scutece cu grade de moliciune și absorbanță), dar habar nu are că o să devină expert și peste un an și ceva vine acasă cu cutia de 96 de bucăți la subțioară că a găsit o ofertă specială pe un site.  

Lăsând glumă la o parte, tot în această perioadă încep întrebările adevărate. Ce fel de pătuț să luăm? Luăm cărucior care are și scaun de mașină (scoică parcă îi mai zice)? Îi luăm premergător?

Liste pentru perioade din viață

Da, ai vrea să-i iei de toate și să aibă totul. E normal. Numai că de mare parte din ele nu o să aibă nevoie imediat după naștere și doar o să-ți aglomerezi casa cu lucruri ambalate pe care o să le desfaci după o perioadă de timp. Asta dacă între timp nu găsești ceva care îți place mai mult.

Sfatul meu e să-ți faci prima dată un research adevărat cu ce îți trebuie și să-ți faci liste pentru perioade de viață. Adică listă de la 0 la 8 luni. Lista de la 8 luni la un an și jumate. Și așa mai departe. Și noi, luați de val, am luat chestii pe care le-am folosit abia când avea un an și jumate și au stat prin casă ambalate frumos în cutia lor.

Când faci aceste liste poți primi ajutorul celor din jur, părinți, prieteni care au copii mici (nu ăia care au copii mari că nu mai țin minte și au tendința să le amestece). Abia după ce ai făcut o lista mai clară cu ce-ți trebuie cu adevărat e timpul să începi să cauți produsele.

Cumpărături online

Deja treaba este serioasă. Ți-ai făcut prima listă de cumpărături serioasă și începi cu search pe google pentru fiecare produs în parte. Nu ai început bine! Vei primi 2.080.000 de rezultate de la google dacă cauți “pătuț bebe”. De unde începi? Te uiți la poze? Sfatul meu este să începi căutările cu cei care se pricep la asta cel mai bine. Adică magazinele de produse pentru copii. De ce? Pentru că un magazin cu produse pentru copii a făcut deja o căutare pentru fiecare produs în parte și are o lista pentru fiecare dintre ele. Pentru a avea produse vandabile acestea sunt selectate din cele 2.080.000 de rezultate de mai sus și la vânzare sunt doar cele mai solicitate și bune dintre ele.

Bekid despre noi
Sursa: BeKid.ro

Citește secțiunea Despre noi

Dar înainte de a căuta produsele citește puțin și secțiunea “despre noi” a magazinului pentru copii. La majoritate veți găsi în această secțiune descriere despre cum sunt ei importatori direcți ale produselor brandului x și y. Nimic despre cine sunt ei,

De aceea mie mi-a plăcut de la început de cei de la BeKid. Ei îți oferă imediat cum deschizi siteul “Fericirea copilului tău”, nu o ofertă specială la aspirator nazal. BeKid este unul dintre cei mai importanți furnizori din România de produse pentru copii. Magazinul online www.bekid.ro conține peste 60.000 de produse, alese de ei după calitate și siguranță. Dacă o să caut o listă cu pătuțuri pentru copii de pe site-ul BeKid voi fi sigur că găsesc produse diversificate, verificate și fiabile. Când o listă de pătuțuri are aproape 900 de produse pentru ce să mă mai duc în altă parte.

Pătuț pentru copil

Adevărul este că modelul pătuțului este una dintre cele mai grele alegeri. De lemn, pliabil, cu sertare, fără sertare, etc? Da, este complicat, știu. Însă tot eu vă dau și un sfat legat de tot ce cumpărați mai voluminos pentru bebe. Gândiți-vă de la început așa: ce fac cu el după? Îl pot transforma în ceva? Îl pot depozita ușor? Am unde să-l depozitez. Dacă ești genul care donează lucrurile nu mai este atât de grav: poți să-l donezi unor prieteni care ajung în situația de a cumpăra și-l acceptă, sau unor rude de la țară sau pur și simplu cuiva care are nevoie și nu poate să nu-și permite să-l cumpere. 

Cam astea sunt întrebările la care BeKid îți dă răspunsurile în secțiunea pătuțurilor pentru copii:

Câte tipuri de pătuțuri pentru copii există?
Care este prețul pătuțurilor pentru copii?
Cum aleg un pătuț pentru copii?
Care este vârstă recomandată pentru folosirea pătuțului?
Previous
Next

Așa că eu aș începe cu astea înainte de culoarea, forma și alte criterii. După ce găsești răspunsul tău folosește filtrele pentru a te apropia de lucrul care ți se potrivește. Și ai să vezi că găsești ce-ți place fără efort prea mare.

Este valabil pentru toată gama de cumpărături.

Dacă vrem însă să alegem un scaun de mașină a cărui firmă o știm deja că ne-a spus un prieten că e foarte bun facem altfel. Intrăm pe BeKid.ro căutăm scaune pentru copii produse de Chipolino și pac, avem toată lista de scaune, accesorii și înălțătoare. Selectați și bugetul maxim și apoi alegeți ce vă place.

Scaune_Auto_Copii
Sursa: BeKid.ro

Diversificarea jucăriilor

Bebică s-a făcut mare. E timpul acum pentru jucării. I-ai cumpăra jucării în fiecare zi! Are deja 89 de mașini Hot wheels, nu știu câte seturi de lego de care îți amintești în fiecare seară când calci pe câte una mică mică dar care te îndoaie de la jumate. Când te oprești? Poți să oprești? Bineînțeles că nu. Și atunci într-o zi, când nu mai ai pe unde să treci și nu mai ai nici pe unde să dau cu aspiratorul că e totul ocupat pe jos ajungi la necesitatea aranjării lor.

Sortarea și aranjarea

Una dintre noile sarcini ale părinților. Ce credeați că ăștia mici și pun jucăriile la locul lor. Poate așa, ca excepție, o dată ca să te impresioneze când îi spui că nu-i mai cumperi că nu avem unde să le ținem. În rest este sarcina părinților. Dar cum le sortezi? Îi întrebi pe alții care se pricep. Noi am intrat pe Bekid.ro, am făcut o selecție pentru organizatoare de jucării, și am găsit multe variante. Acum avem foarte multe cutii cu jucării dar măcar putem elibera o cameră foarte rapid de jucării dacă este nevoie. Cine strânge acum în fiecare seară jucăriile și le pune pe fiecare în cutia lor? Dar suntem foarte fericiți să facem asta (hai, nu mereu, tre să recunosc). 

BeKid
Sursa: BeKid.ro

Ce-mi doresc pentru copilul meu?

Până la urmă fiecare cumpără ce produse își dorește pentru bebeul sau copilul lui. Cel mai important este să fii cât mai informat în legătură cu acel produs și să ai o gamă variată de produse de ales. Dar toate să fie în același loc. Pentru că e mult mai complicat să cauți prin zeci și sute de siteuri.

Așa că eu îi recomand pe cei de la BeKid.ro pentru felul lor de a-ți spune cum îți găsești fericirea copilului. Acesta este primul magazin online de profil care a acceptat plata produselor prin Bitcoin și Ethereum, cele mai folosite două monede virtuale din lume. Totodată este primul magazin online din România care a introdus căutarea vocală pe site.  Este foarte fun să cauți produse cu vocea. Am încercat și m-a prins.

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: