fbpx
Managementul timpului petrecut acasă

Managementul timpului petrecut acasă

fashiondays.ro
Managementul timpului petrecut acasă
Sursa: Facebook WatchShop.ro

Managementul timpului petrecut acasă

Da, cu asta ne ocupăm mai toți zilele astea. Managementul timpului petrecut acasă este foarte important acum. Aveți și voi aceeași senzație ca și mine că timpul nu ne mai ajunge? Nici măcar acum când stăm acasă. Mă refer la timpul pentru noi înșine. Sau poate nu aveți un copil de 5 ani jumate care să vă ocupe 80% din timpul zilei (de când se trezește până se culcă).

Segmentare

Eu tot caut și încerc să împart timpul astfel încât activitățile să fie împărțite cât de cât în mod egal pentru a avea o diversitate cât mai mare care să ne țină ocupați și să nu ne plictisească. Mai ales că la 5 ani plictisitul poate apărea și după 10 minute de joacă. Pentru asta am hotărât să monitorizăm fiecare activitate cu ajutorul timpului. Cu această ocazie învățam și care este noțiunea și cum se citește ceasul.

Sursa: Brad Neathery pe Unsplash

Am împărțit fiecare activitate zilnică în ore și verificăm mereu cât timp mai avem. Ne-am impus regula să respectăm acest program și astfel evităm de exemplu să ne uităm prea mult la TV sau să ne jucăm la calculator (oricum timpul pentru astea este mai redus decât cel pentru celelalte activități). Pentru că încercăm (deși nu prea reușim) să ne ținem departe de telefon în timpul zilei am încercat să folosim cât mai mult ceasul de mână.

Ceasurile mele

Hai să vă povestesc câte puțin despre ceasurile mele. Nu pot spune că am o colecție pentru că eu nu-mi cumpăr ceasuri ci majoritatea sunt cadouri primite. De obicei sunt destul de constant în purtarea lor și nu le schimb foarte des. Dacă în mod normal eu merg doar la serviciu și acasă și ies destul de rar, am câteva ceasuri de purtat la costum și doar două ceasuri mai sport. Nu sunt fanul ceasurilor scumpe pentru că nu sunt în general fanul lucrurilor care costă mult. Sunt mai mult genul pragmatic căruia îi plac lucrurile frumoase dar să nu coste mult. Prefer să fac altceva cu banii în loc să-i cheltui pe lucruri scumpe. De exemplu să-i cheltui pe jucării 😀

ceas-fossil-the-commuter
Sursa: WatchShop.ro

Marca de ceas care îmi place cel mai mult este Fossil. Găsiți multe variante în zona de ceasuri bărbați de pe WatchShop.ro, ghidul în materie de ceasuri încă din 2009, care oferă o gamă variată de branduri originale și accesorii pentru ceasuri. Acum port cel mai mult varianta THE COMMUTER deși mai am și un Chronograph Collection. Poți găsi pe Watchshop branduri ca Tissot, Casio, Citizen, Fossil, Sekonda, Garmin, Vostok Europe, Festina.

Mai am pentru costum și un Atlantic Seacreast primit cadou la 30 de ani la care țin destul de mult. Mi se pare un ceas elegant și potrivit pentru o întâlnire de business de exemplu.

Atlantic Seacrest
Sursa: WatchShop.ro

În zona de sport l-aș băga pe preferatul meu de la Tommy Hilfinger, o variantă sport foarte faină. Pe el îl port vara când ies seara la plimbare sau când merg la un concert. Îmi place că luminează și văd imediat cât e ceasul fără să mai scot telefonul din buzunar.

Împărțirea timpului de acasă

Dar hai să vedem ce activități facem noi și cam cât timp le alocăm. Dimineața, după trezire avem puțin program de desene. Între timp luăm și micul dejun și apoi trecem la joacă. Pentru că suntem odihniți, de obicei construim niște șine pentru tren (într-o zi șine de lemn, în altă zi șine de lego și în altă zi șine hot wheels). Trebuie să facem mereu variante noi de circuite ceea ce ne pune și creierul la contribuție ca să găsim variante cât mai complicate. Mai iese și cu scandal dar îl aplanăm repede. Când sună alarma luăm gustarea de fructe și trecem la pictat, colorat sau jucat cu plastilină până la prânz.

După prânz avem fix 45 minute de uitat/jucat la calculator. Pentru că suntem în perioada când ne dorim multe am făcut și un joc cu ce am vrea să cumpărăm fiecare. Pentru mami ne gândim să-i luăm tot un ceas pentru că ei nu-i prea place telefonul. Ne-am uitat tot pe Watchshop la ceasuri damă și am găsit o variantă mișto. Dar oare ea vrea? Cred că mai bine o întrebăm înainte.

Apoi continuăm joaca de după amiază. Spre seară avem o tură de sport: exerciții și dans cronometrate câte un minut fiecare exercițiu. După cină, în jur de ora 19 mai facem o tură de desen sau colorat. Apoi 45 minute la televizor la desene și culcarea, nu înainte de a citi o poveste.

Cadoul meu visat

Da, visez la un ceas de multișor timp. Cam la vreun an după ce m-am apucat de alergat. Vreau și eu un smartwatch adevărat de alergător. Am o brațară Garmin care este foarte ok și mă ajută mult dar îmi face cu ochiul un Garmin Fenix. Nu zic ultimul model (6) care este pe la aproape 900 euro dar o variantă mai aproape de asta mi-ar place. Știu că nu este anul în care să-mi doresc așa cadouri dar pot să visez la el nu? O să am și eu atunci multe opțiuni la ceas care mă vor ține departe de telefon.

Garmin smartwatch
Sursa: WatchShop.ro

Am avut unul în probe (ca să zic așa) și am fost tare încântat de el. Uite de exemplu ce poate face un smartwatch:

  • monitorizează pașii și numărul de calorii arse prin mișcare;
  • analizează nivelul de hidratare / oxigen al corpului;
  • are funcție de termometru;
  • muzică integrată;
  • ne recomandă personalizat, prin animații, ce tipuri de exerciții ni se potrivesc (de exemplu, la modelele Garmin Vivomove/Vivoactive);
  • unele modele smartwatch au chiar și funcție de plată la terminalele POS;
  • au accelerometru și multe altele.
Functii smartwatch
Sursa: WatchShop.ro

Cu siguranță va veni și vremea lui. Acum că am mai slăbit un pic și o să antrenez pentru competiții poate merit și eu. O să-i scriu lui Moș Crăciun. Acum mă uit o dată pe lună la reclama ceasului Garmin de pe contul de youtube al celor de la Watchshop. Vi-l arăt și vouă (mă fac eu și eu macho man):

#StămAcasă pentru noi dar și pentru cei din jurul nostru

Deocamdată #StămAcasă și încercăm să manageriem cât mai bine #TimpulPetrecutAcasă. Nu ne iese întotdeauna și nu ascultăm de alarma de la ceas dar încercăm astfel să controlăm managementul timpului petrecut acasă. Este o perioadă grea pentru că nu putem ieși afară din casă și trebuie să o ocupam astfel încât NIMENI să nu fie obosit, surmenat și supărat.

Dar las că trece și perioada asta și putem apoi să ne monitorizăm alergând prin parc, pe malul mării sau pe cărări de munte. Da, sigur îmi trebuie un smartwatch.

*Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2020. Este a doua ediție de SuperBlog unde particip după cea din toamna trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

fashiondays.ro

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

%d blogeri au apreciat: