fbpx

Materiale de construcții online – salvarea venită la fix

Vindem Ieftin
Sursa: facebook Vindem-Ieftin.ro

Visele nu ni le ia nimeni

V-am spus mai demult că visez și eu, ca toată lumea, să mă mut de la apartament la casă. Sau să-mi fac o casă. Sau o pensiune la munte. Încă nu am ajuns nici măcar la momentul la care să mă gândesc mai serios la asta dar îmi place să studiez piața. Și cea de imobiliare și cea de materiale de construcții online. Pentru că da, dacă m-aș muta la casă, aș prefera să o construiesc de la zero decât să iau una construită. Am văzut atât de multe construcții făcute prost, cu materiale proaste și cu cheltuieli cât mai mici în zona de siguranță încât sunt ferm convins să nu iau ceva ce nu văd eu cum este pe dedesubt.

Până atunci mă uit la proiecte și visez. Însă am avut ocazia de curând să experimentez și o mică parte din visul meu. M-a sunat un prieten foarte bun în urmă cu puțin timp și, după ce am depănat noi amintiri (el nu mai locuiește în România), îmi zice ce a pățit. A vrut, ca toți care au plecat din țară, să-și vândă apartamentul din oraș și să-și facă o casă la țară, într-o zonă pitorească dar nu prea călcată de turiști. Toate bune și frumoase, a vândut apartamentul în care oricum nu mai locuia, a cumpărat pământul acolo unde-și dorea și a vorbit cu cineva să se ocupe de ridicarea casei.

Casa in constructie
Sursa: Avel Chuklanov pe Unsplash

Curajul de a porni la drum când știi că ai ajutor

Cum nu toată lumea este extrem de serioasă în ziua de astăzi, din păcate, după o perioadă în care îi dăduse ceva bani (nu foarte mulți) celui care trebuia să se ocupe de ridicarea casei, a descoperit că acela nu prea se ocupase deloc. Așa că a renunțat la el. A prins însă o echipă de oameni muncitori și pricepuți care se tocmiseră să-i ridice casa. Avea însă nevoie de cineva care să se ocupe de achiziționarea materialelor pentru că ei erau buni și pricepuți dar nu se băgau la achiziții (nici nu aveau cu ce să le ducă de la cel mai apropiat magazin de materiale acolo unde aveau nevoie și nici nu voiau ca prietenul meu să creadă că că-l păcălesc cu ceva). Rar găsești asemenea oameni.

Așa că, după ce am vorbit noi de ale noastre, m-a întrebat direct dacă nu aș vrea să mă ocup eu de achiziționarea de materiale și trimiterea lor pe șantier. Trebuia doar să țin legătura cu unul dintre băieții de acolo care îmi spunea de ce au nevoie.

Băi dar eu sunt la 700 km de locul unde-ți faci tu casa. Cum să fac? Nu știu, zise el, tu te pricepi să cauți bine pe internet, trebuie să te descurci cumva.

Și atunci, ca la desene animate, a apărut clopoțelul deasupra capului meu și a început să sune. Ring, ring.

Da, pot să te ajut. Dar și tu poți să faci asta. Poți să-ți comanzi ce vrei tu!

Nu, eu nu am timp pentru asta, mi-a zis. Te rog, ocupă-te tu.

Bine, mă ocup. Asta pentru că știam deja ce să fac. I-am zis să-mi trimită lista cu materialele pe care o avea până atunci și eu urma să-i trimit un buget și propuneri de diferite calități/prețuri. Apoi el alegea ce-i place. Cum am făcut asta? Foarte simplu. Există un site care te ajută să faci din construcția unei case un joc care nu îți mănâncă nervii, banii și sănătatea. Există Vindem-Ieftin.ro

Constructie acoperis
Sursa: facebook Divizia de acoperisuri

Materiale la un click distanță

Am luat legătura cu șeful băieților de pe șantier și l-am întrebat care sunt materialele de care are nevoie în săptămâna următoare. Urma să-l sun în fiecare săptămână și să-mi dea lista cu necesarul. Părea cam neîncrezător și mi-a zis că el nu vrea să stea la nesfârșit să construiască la casa asta și să aștepte să-i duc eu materiale. I-am zis să stea liniștit că toate materialele vor veni la timp livrate direct la ei acolo.

Primele materiale de pe listă erau termosistem din polistiren Dalmatina, ferestre de mansardă, vată bazaltică, piatră decorativă și rigips.

Și acum a început partea frumoasă. Am intrat pe site-ul celor de la Vindem-Ieftin.ro și am luat legătura cu un consultant. Partea de recenzii video o studiasem de mult pentru a afla diferite păreri și eram încântat că marfa ajunge exact unde trebuie și în condiții foarte bune.

În discuțiile cu consultantul lor i-am spus că voi comanda multe tipuri de materiale în săptămânile care urmează. Am primit cele mai bune recomandări, o listă rapidă cu prețuri. Până seara aveam ok-ul prietenului meu și plata făcută online securizat cu cardul. Primele materiale au ajuns foarte repede pe șantier. Celor de acolo nu le venea să creadă. Terminaseră deja de turnat betonul, dar dacă era nevoie, găseam pe Vindem Ieftin chiar și beton la cifa.

Pentru că deja comandasem la ei și urma să mai comand diferite materiale am primit opțiunea de a beneficia de facilitatea Grup VIP introdusă de curând pe site-ul lor. Ce înseamnă asta?

grupVIP-VindemIeftin
Sursa: Vindem-Ieftin.ro

Fac parte din Grup privat VIP

Prin grupul dedicat VIP, clienții interesați de materiale de construcții din minimum trei sau cinci categorii diferite vor putea comunica oricând au nevoie de informații cu consultanții Vindem-Ieftin și vor primi suport dedicat pe toată durata procesului de ofertare, precum și condiții speciale de livrare.

Ce oferă grupul V.I.P?

  • Consultanță de specialitate prioritară cu privire la lista de materiale
  • Răspuns rapid adaptat nevoilor identificate
  • Centralizarea informațiilor într-un singur loc
  • Clientul economisește timp
  • Condiții speciale cu privire la pachetul de produse și livrare
  • Status Livrare în timp real

Da, de asta chiar aveam nevoie. Deja îmi ocupasem destul de mult timp cu căutările de materiale și trebuia să mai primesc puțin ajutor. Mai ales că prietenul meu, văzând că merge treaba bine a zis că în două luni, când vine în România, ar vrea să inaugureze casa. Deja aveam și dead-line așa că grupul VIP era exact ce trebuie.

Planificare constructie
Sursa: Vindem-Ieftin.ro

De ce este important? Vă spun acum. M-au sunat într-o zi băieții de pe șantier să-mi spună că s-a terminat tot stocul de țeavă pătrată și țeavă rectangulară. Urma să vină ploaia și trebuia să finiseze ceva la acoperiș. Am luat legătura cu consultantul grupului VIP și m-a ajutat foarte rapid să găsesc cantitatea necesară la prețul pe care-l voiam și a trimis imediat comanda pe șantier. Astfel am rezolvat problema imediat fără să mai stau eu să caut.

În săptămânile următoare am rezolvat pe rând toate comenzile. Știați că puteți primi 100 lei cash dacă filmați descărcarea materialelor la sosire. Am folosit asta ca incentive pentru băieții de pe șantier. Plus că aveam și o cameră video instalată la locație de unde prietenul meu putea vedea stadiul lucrărilor în timp real. Așa că am băut o șampanie împreună la inaugurarea casei.

Planificare constructie
Photo de Glenn Carstens-Peters pe Unsplash

Mutarea de la apartament la casă

Acum nu mă mai sperie gândul că mutarea de la apartament la casă va dura o veșnicie și îmi va cauza căderea celor 3 fire de păr pe care le mai am în cap. Totul constă în pregătirea minuțioasă a bugetului și timingului construcției și în ajutorul celor de la Vindem-Ieftin.ro. Cu siguranță am de câștigat un procent bunicel din bugetul meu apelând la consultanții lor și beneficiind de prețuri mult mai avantajoase decât în depozitele clasice.

Poate că totuși mutarea asta nu mai este un vis așa de îndepărtat.

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti pe site-ul meu in sectiunea SUPERBLOG toate articolele din concursurile mele.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: