fbpx
Melinis

Melinis – pofta mea de dulce

Melinis
Sursa: melinis.ro

Să vorbim despre dulce

Am vorbit în ultima perioadă despre haine, materiale de construcții sau mobilă. Acum e momentul cel mai bun să vorbim despre mâncare. În special despre preferatul meu: desertul.

Cum, nu știți că-mi place desertul? Păi e de ajuns să mă vedeți 🙂 Sau să vedeți cum îmi lucesc ochii când apare ceva dulce pe lângă masă, prin frigider sau pe oriunde trec.

Paine si unt
Sursa: Brett Jordan pe Unsplash

Deși în ultimul timp nu mai mănânc așa multă miere, avem tot timpul în casă pentru cel mic căruia îi îndulcim ceaiul sau îi dăm pe pâine cu unt. Când văd mierea o asociez mereu cu mic dejunul din copilărie când luam pâine proaspătă de la colțul blocului, puneam un strat gros de unt și apoi câteva lingurițe de miere. Sau prăjeam pâinea înfiptă în cuțit la flacăra de la aragaz și apoi o ungeam repede cu puțină miere. Am fost întotdeauna fan dulcețuri și miere mai ales că în casă se făceau (și se fac și acum) diferite tipuri de dulceață de fructe.

Dar cum ar fi să le ai pe amândouă împreună? Adică și miere și fructe. Divin, aș spune eu lăsând ochii în pământ și ferindu-mi privirea de soția mea care iar mă ceartă că pierd lupta cu greutatea. Așa că am ciulit urechile imediat ce am auzit cuvântul miere și fructe. Adică Melinis.

Melinis delicii
Sursa: facebook Melinis (@melinis.buzau)

Desert = Melinis

Ce este Melinis? Pe lângă șansa mea să mănânc ceva dulce și sănătos fără să pun iar kilograme pe mine. Melinis este o delicatesă din petale de trandafiri și din fructe crude în miere, creată printr-o metodă unică de preparare lentă, la temperaturi sub 35 ˚C. Prin această metodă fructele își păstrează proprietătile, parfumul lor natural se intensifică, și le conferă o savoare cu totul aparte. Totul se face cu ingrediente naturale și este obținut din fructe crude și petale de trandafiri, cufundate în miere de salcâm și amestecate delicat pentru omogenizare și deshidratare. Wow. Cum sună asta! Cred că pe lângă faptul că sunt o delicatesă merită văzut și procesul de producție. Mai ales că zona în care se produce este una foarte pitorească. Satul se numește Mierea (normal!!) și este la 15 minute de mers cu mașina de Buzău. Eu deja mă gândesc să-mi programez și o vizită când trec prin zonă chiar dacă merg în altă parte.

Mierea de trandafir

Dar hai să vorbim puțin despre Melinis. Nu este nici produs apicol, nici dulceață, așa că o să-i spunem Melinis. Pe mine mă duce cu gândul la bucuria regăsirii gustului naturii, neprocesat și nerafinat industrial. Sunt la jumătatea articolului și, cu gândul la o plimbare printr-o livadă și o pauză pe iarbă, în mijlocul naturii, cu câteva lingurițe de Melinis și pâine făcută în vatră, mă fac să comand deja pe site-ul lor. Ceea ce am și făcut până la urmă alegând două dintre variantele de melinisuri de petale trandafiri și gutui.

Un produs spectaculos

A durat fix două minute cu tot cu plată. Acum am revenit. Abia aștept să le testez. Ce am descoperit însă, dar las pentru comanda viitoare, este un produs foarte interesant. Este vorba despre Melinis de cătină. Știm cu toții despre proprietățile extraordinare ale catinei, numită și “ginsengul romanesc”. Cătina energizează, are efect antiinflamator, imunostimulator, antioxidant, citoprotector, astringent și anticancerigen. Are un gust aspru dar asocierea cu mierea de salcâm, în această formulă de pastă, o îmblânzește și îi aduce o notă reconfortantă de un dulce acrișor dens, revigorant. Sunt convins că o linguriță din acest melinis în fiecare dimineață îți va face mult mai bine decât multe alte produse. Da, sigur asta este următoarea mea comandă.

Melinis de catina
Sursa: facebook Melinis (@melinis.buzau)

Dragoste la prima vedere

Cred că m-am îndrăgostit de acest produs. V-aș spune multe despre el. Cum că petatele de trandafiri provin din propria lor plantație. La început au folosit exclusiv fructe din grădina lor. Acum, când producția a crescut, își aleg cu grijă furnizorii de fructe din zonă și au creat o hală de producție ultramoderna pentru a putea păstra standardele de igienă și producție necesare unui produs de o calitate foarte bună.

Melinis-de-Pere-230g
Melinis-Visine-230g
Melinis-Trandafiri-230g
Melinis-Gutui-230g

Așa că sunt o alegere foarte bună pentru cei care își doresc să mănânce sănătos, natural și foarte gustos. Plus că făcând parte din zona de slow-food poate și folosit și ca un ingredient spectaculos în anumite tipuri de mâncare. Eu mă gândesc acum la un sos de pus peste o carne ținută la slow cooking pentru 7, 8 ore.

M-am jucat puțin cu imaginile de pe site-ul lor și am încropit o mică prezentare. Sper să vă placă.

Știți ceva. O să las mai bine să vorbească și fotografiile. Un produs bun trebuie să aibă și un marketing bun. Și modul de prezentare este impecabil. Găsiți noutăți despre acest desert pe paginile lor de social media și pe website.

Garanția unui produs testat

La final să vă spun câte ceva despre comanda mea. Astăzi (30 octombrie) este ultima zi în care pot să postez articolul în concurs. Am comandat ieri la ora 14:00 și produsele au venit în 20 de ore. Sunt foarte bine ambalate pentru transport, nu trebuie să vă faceți griji că se deteriorează sau se sparg. Prezentarea este foarte bună iar gustul … ce să mai zic.

Loading gustul Melinis
Natura regăsită 100%
Melinis ambalaj

Știți satisfacția aceea când îți iei ceva și după ce testezi produsul vezi că este exact ceea ce voiai tu. Așa și la mine acum. Gustul este exact cel pe care-l așteptam ieri când am făcut comanda și salivam pe tastatură scriind despre el.

Melinis comanda

Când am luat prima linguriță de melinis cu trandafiri m-am teleportat direct în copilărie când culegeam petale de trandafiri din curtea bunicii și le mestecam direct. Amestecul de miere cu petale de trandafiri este de vis. Melinisul de gutui este excelent și vreau să-l încerc diseară pe o felie de pâine prăjită. Și cred că va face parte și din sosul pentru carnea de porc pe care o bag la cuptor în weekendul ăsta. Aș mai fi putut să aleg melinis de vișine, pere, prune, zmeură, afine, dar le lăsăm pentru tura următoare.

Am primit și o mică surpriză: un tester de melinis de cătină. Da, gustul aspru al catinei este domolit de miere și senzația din gură după ce iei o linguriță este foarte plăcută. Câte o linguriță din acesta va fi ritualul meu din fiecare dimineață.

Acum ca o notă personală sunt sigur că ar sună bine și un melinis cu nuci sau cu smochine.

Presimt că în acest weekend o să mă rog de cineva să-mi facă clătite și waffles.

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: