fbpx
Toscana

Mirosul unei amintiri Toscane

Toscana Bottega Verde
Sursa: poza de Mehmet Turgut Kirkgoz pe Unsplash

Vacanță la Florența

Era primăvara lui 2015. Ne hotărâsem să plecăm cu câteva luni înainte. Pentru mine era a doua vizită în Italia. Auzisem atât de multe despre Florența și Toscana încât abia așteptam să mergem. Și a fost exact așa cum ne așteptam să fie. Superb.

Sunt atâtea povești frumoase despre Toscana. Peisaje extraordinare, locuri interesante și o atmosferă de vacanță pe care nu vrei să o mai părăsești. Deși ne era gândul și acasă unde-l lăsasem pe piciulica, care avea 9 luni, cu bunicii, ne-am bucurat de câteva zile de vacanță.

Extract de masline
Sursa: poza de Nazar Hrabovyi pe Unsplash

O zi prin Toscana

Și cum nu se poate să vizitezi Toscana fără să faci un tur prin podgorii și satele acelea minunate am ales o zi pentru a face o astfel de excursie. După ce am stabilit un traseu ne-am dat seama că nu vom reuși să vedem tot ce ne-am propus așa că am renunțat la orice itinerariu și am hotărât să ne lăsăm duși de mașină și să ne oprim acolo unde simțim.

Și foarte bine am făcut. Cum găseam câte o zonă care ni se părea interesantă ne opream, făceam poze și admiram peisajul. Din fericire aveam și un șofer cu noi așa că am putut să degust și eu câteva din vinurile renumite din zonă și mi-am luat și câteva „amintire” pentru acasă.

După o ploicică scurtă care a revigorat atmosfera, timp în care noi am mâncat de prânz în Montepulciano (da, în zona aia se fac renumitele vinuri), ne pregăteam să ne întoarcem când ghidul și șoferul nostru ne-a spus că trebuie să ne mai ducă într-un loc.

Crema-Hidratanta-pentru-ten-mixt-Bottega-Verde-2
Sursa: www.bottegaverde.ro

Acasă la Bottega Verde

Am ajuns într-o zonă cu plantații de măslini, vița de vie și ovăz. Încă de când am coborât din mașină mirosul acela de după ploaie amestecat cu frunzele de măslin ne-a învăluit și ne-a pătruns în suflet. Atunci, pe loc, am zis că aici aș vrea să rămân pentru totdeauna. Eram pe domeniul Massaini, locul de unde pleacă de peste 45 ani inspirația și produsele naturale care crează gamele Bottega Verde. Am aflat atunci că ei dețin peste 300 de hectare unde plantează măslini, viță de vie și ovăz pe care le folosesc în crearea produselor. Pe lângă acestea cultivă musețel, mentă și au o mică padurice de pini. Toate acestea se transformă în laboratoarele Bottega Verde în adevărate formule de frumusețe bazate pe ingrediente naturale.

crema-de-maini-pentru-piele-uscata-cu-ulei-de-arganNu vă spun ce încântată era soția mea de povestea lor și mai ales de produsele care puteau fi testate acolo. Am mai aflat și că au peste 1700 de produse făcute din 300 de ingrediente naturale pe care le selectează și grupează în zeci de game dedicate tipului de piele și problemelor specifice. Însă ceea ce m-a frapat a fost că mirosul pe care-l aveam în nări se regăsea și în cremele pe care le testam.

Produse naturale tradiționale italiene

Ne-am îndrăgostit pe loc de produsele lor. M-am bucurat să aflu că au și cosmetice barbati iar preferatele mele sunt Blue D`Acqua. Îmi place mirosul de săruri marine și hidratarea de care are parte pielea mea după folosirea gelului de duș.

set-cadou-barbati-ingrijire-corp-cu-saruri-marine
Sursa: www.bottegaverde.ro

Cred că au reușit să strângă toate mirosurile acelea nemaipomenite din Toscana și să creeze niște game de produse pe care le vei îndrăgi. De fiecare dată când le folosesc și închid ochii, mă văd acolo, în mijlocul podgoriei inspirând aerul acela minunat de primăvară.

Acum cotrobăi pe site-ul lor să mă inspir pentru niște cadouri. Găsesc toate produsele și gamele lor. Bineînțeles că fac parte și din clubul BV. Acum chiar au un concurs până la sfârșitul lunii noiembrie pentru cei care se înscriu în club (nu este nevoie de vreo comandă). Toți cei care fac parte din club beneficiza de cadourile oferite la fiecare comanda si de transport gratuit pentru comenzile mai mari de 99 de lei. Deasemeni aceștia vor fi la curent cu ultimele noutăți și vor beneficia de reducerile și ofertele speciale destinate exclusiv membrilor.

Zona de creme de corp este interesantă pentru fete pentru că puteți găsi diferite produse în funcție de pielea voastră și de rezultatul pe care doriți să-l aveți.

Toscana
Sursa: poza de Reuben Teo pe Unsplash

Următoarea vacanță în Toscana

Nu știu când va fi. Deocamdată trebuie să stăm pe lângă casă. Mă voi gândi mereu la Toscana când voi folosi produsele Bottega Verde. Și încă sper să fac o vacanță de o lună în zonă ca să mă bucur de toată splendoarea ei. Nu m-am hotărât încă dacă o să fie primăvara sau toamna.

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti pe blog toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: