fbpx
Momente de relaxare

Momente de relaxare

Momente de relaxare

Tututor ne trebuie acele momente de relaxare care ne încarcă bateriile. Dacă le avem (de baterii e vorba), cum ar zice cineva cunoscut mie. Fiecare dintre noi are momente când se relaxează făcând lucrurile care îi plac. Avem o viață agitată, pe repede înainte cu multe taskuri la servici și acasă, cu griji și probleme de rezolvat. Cum trecem peste toate? Sau mai degrabă cum ar trebui? Oprindu-ne și făcând pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp acele lucruri care ne relaxează cel mai mult.

Momente de relaxare
Sursa: Engin Akyurt pe Unsplash

Fie că este vorba de uitat la seriale, de jucat pe calculator, de pictat sau cântat sau pur și simplu de plimbat cu mașina, avem fiecare modul de a ne relaxa. Acum, în aceste zile, mai mult ca oricând suntem nevoiți să stăm în casă. Pentru siguranța și sănătatea noastră și a familiei noastre trebuie să petrecem mai mult timp în familie. Se spune că stând cu familia este relaxarea cea mai mare. Așa este, dar fiecare dintre noi avem momente când vrem să facem ce vrem noi și ce simțim că ne relaxează cu adevărat. Chiar dacă stăm toți și ne jucăm cu mașinuțele, trenurile, piesele de lego, iar mașinuțe, prinselea, ascunselea și multe altele, când joaca se termină vrem să facem ceva doar pentru noi.

Cum mă relaxez eu

Hai să vă povestesc cum mă relaxez eu și vreau să văd dacă cineva se regăsește. În ultima perioadă am două lucruri care mă relaxează cel mai mult și pe care le aplic alternativ, seara, după ce toată casa se liniștește și soția și băiatul meu s-au culcat. Unul este scrisul pe blog. Chiar dacă nu mă pricep așa bine, îmi place din ce în ce mai mult să scriu. O fac din suflet, așa cum cred eu că poate ajunge la voi și lucrul ăsta mă relaxează. Acum, că particip la Spring Superblog, ar trebui să fie un mic stres că nu reușesc să scriu fiecare articol în timpul limită dar se pare că mi-am găsit ritmul astfel încât să nu mă apropii de termenul limită și să nu fi scris articolul.

Relaxare
Sursa: Allie Smith pe Unsplash

Bun. Acum vreau să fac o precizare importantă. Pentru că suntem în 2020 tot ce ține de viața noastră și de relaxarea noastră este legată de IT. Dacă scrii pe blog ai un laptop, dacă asculți muzică o faci la o boxă inteligentă, dacă te joci pe calculator nu mai zic. Chiar și dacă ești singur poți să vorbești cu Alexa și îți ține ea de urât. Produsele IT ne ajută, pe lângă munca noastră de zi cu zi, să ne și relaxăm. De aceea cei de la Spacer au și motto-ul brandului pe această temă de a promova produse care să te ajute în acele momente de relaxare pe care le cauți acasă la tine. Sună cam așa: Spacer-IT comes home.

IT – comes home

De ce vine IT-ul acasă? Pentru că nu se mai poate fără. Uite, de exemplu eu nu mai am timp acum să mă joc pe calculator. Oricum cred că mi-a trecut și timpul pentru asta. Însă ce n-aș fi dat eu acum vreo 15 ani când mă lovise treaba cu jocurile să pot alege din categoria de scaune gaming de la Spacer. Cât mi-am rupt eu fundul și coloana stând câte 7, 8 ore să mă joc. Acum aș fi fost mult mai relaxat stând pe scaunul lor. Și mi-aș fi luat și un cooling pad că mă jucam până mirosea a încins calculatorul. Sau eu miroseam a încins, nu mai știu sigur.

Scaun gaming Spacer
Sursa: Spacer.ro

Cu laptopul e mai simplu. Mă mut cu el pe unde vreau prin casă. Sau mai bine zis mă mut unde am inspirația mai mare. Nu se vede, nu? 🙂 Dar tot am nevoie de un mouse. Nu mi-a plăcut niciodată să folosesc touch pad-ul laptopului și folosesc mai bine un mousepad.

Avem timp să ne relaxăm?

Altă modalitate de relaxare pentru mine acasă este uitatul la filme. Dar asta ține tot de laptop. Și oricum după ora 11, 12 noaptea când am timp. Din cauza orei folosesc mult căștile. Altfel l-aș avea coleg de uitat pe fi-miu care are 3 filme preferate pe youtube și numai la alea se uită. Oricum pentru el am zis că o să caut o opțiune de boxe Spacer. Sunetul de la laptop nu-i mai place că e prea încet și cred că o să iau o boxă portabilă cu bluetooth să o pot lega și la telefon când mergem undeva și vrea (a se citi trebuie, ca să stăm și noi liniștiți) să se uite la un film.

Momente de relaxare la volan
Sursa: Matthew Mcbrayer pe Unsplash

Mai am un mod de relaxare care implică și IT-ul. Mersul cu mașina. Da, mă relaxează să merg cu mașina pe distanțe mai lungi. Îmi montez suportul de telefon, cablul de încărcare în bricheta cu usb și ascult muzică sau podcast-uri. De când mi-am luat mai multe scule pentru filmat/pozat (da, o să mă apuc și de asta în curând dacă vă întrebați) car un rucsac imens după mine cu cabluri, accesorii smartphone, încărcătoare externe și tot felul de trepiede mai mari sau mai mici. Avantajul este că opresc mașina unde vreau și pot să trag o filmare sau mai multe poze și chiar aș putea să le editez pe loc. O să ajung să fac și asta în curând. Vă anunț.

STOP. RECHARGE. CONTINUAȚI

În final vreau să vă spun să căutați fiecare să aveți momente de relaxare. Opriți-vă puțin din ce faceți, relaxați-vă cum vreți voi și veți vedea ca puteți rezolva mai bine probleme de zi cu zi sau puteți să abordați altfel multe momente din viață.

Fiți relaxați și stați mai mult pe acasă în următoarea perioadă ca să gonim virusul ăsta care ne cam fură din relaxare și ține un beculeț aprins acolo tot timpul în capul nostru. Și dați un ochi și la Spacer unde găsiți sigur ceva care să vă ajute la relaxare.

*Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2020. Este a doua ediție de SuperBlog unde particip după cea din toamna trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

%d blogeri au apreciat: