fbpx
Bijuterie de poveste

O bijuterie de poveste

Bijuterie de poveste
Sursa: Unsplash; poza de Inset Agency

Am fost provocat să spun dacă am o bijuterie de poveste. Sau să spun ce bijuterie cred că ar spune povestea mea cel mai bine. 

Să începem cu începutul. Nu port bijuterii. Nu că nu-mi plac dar nu am considerat niciodată că mă ajută într-un fel. Nici verigheta nu prea am purtat-o prea mult timp. Am văzut că sunt mulți bărbați care, pe lângă ceas, au și o brățara la mână, la gât au un lanț/lănțișor sau unii au cercel. Nu-mi displac, dacă sunt asortate decent, nu am nicio problemă. Admir însă la doamne și domnișoare bijuteriile care le evidențiază și completează ținuta și felul de a fi.

Bijuterie la mana
Sursa: Venda Jewelry

Având în vedere că nici soția mea nu se dă în vânt după bijuterii nu prea am avut ocazia să fac cadouri foarte multe de genul asta. Dacă mă întrebați însă cam ce tip de bijuterii aș face cadou aș alege în primul rând să fie din argint. Am fost dintotdeauna atras de argint mai mult decât de aur (astea sunt metalele mai aproape de zona mea de putere de cumpărare, la restul nu mă mai gândesc).

De ce argint? Pentru că aurul, fiind “copilul soarelui”, mă duce cu gândul mai mult spre bogăție și putere și dovedirea acestui lucru prin bijuterii. În schimb, argintul, fiind asociat cu luna, merge mai mult spre latura sensibilă. Întotdeauna bijuteriile din argint spun o poveste mult mai emoțională decât cele din aur. Iar atunci când bijuteria se potrivește cu purtătorul ei acesta emană senzualitate și rafinament.

Bijuterie inele
Sursa: Venda Jewelry

Dintre toate bijuteriile pe care le-aș putea face cadou sau eventual și purta sunt cel mai atras de brățări. De ce? Se zice că la prima vedere a unei persoane fiecare are în subconștientul lui o metodă de a vedea dacă se potrivește cu acea persoană. Eu, atunci când mă uit la cineva, întâi privesc ochii și apoi mâinile. Sunt primele lucruri care îmi spun direct dacă subconștientul meu rezonează cu acea persoană. O brațară combinată cu o piatră prețioasă, eventual un ametist verde, fără alte multe bijuterii pe mâini sau la gât cu siguranță m-ar atrage mai mult.

Sunt multe feluri de brățări. Eu aș alege întotdeauna o brățara handmade care să spună de la prima vedere povestea purtătorului. Da, o bijuterie poate spune povestea purtătorului prin modelul ales, prin felul în care o poartă și o arată. De aceea cred că o brațară ar spune și povestea mea. Nu prea am văzut la băieți dar cred că cel mai bine mi s-ar potrivi o brațară charm cu foarte multe talismane. Aceasta poate spune, prin talismanele folosite, multe despre viață mea și întâmplările fericite sau mai puțin fericite.

Bijuterie talisman
Sursa: vendajewelry.com

La final să vă mai povestesc câte puțin despre argint și beneficiile lui. În primul rând este antiseptic. Ionii de argint pot distruge peste 650 viruși și germeni. Se spune că oamenii care poartă argint sunt mai calmi (probabil de aceea rezonez cu ei, fiind de felul meu foarte calm). Este folosit foarte mult și în industria cosmetică cunoscându-se prin experimente reușite că încetinește îmbătrânirea. Sunt multe și multe alte beneficii pe care le puteți descoperi citind mai multe despre acest metal cu adevărat prețios.

Iar dacă vreți să faceți cadou o bijuterie de poveste, cei de la Venda Jewelry au colecție foarte mișto de bijuterii de argint. Fie că sunt cercei handmade sau coliere de argint găsiți multe colecții si puteți face sau vă puteți face un cadou de mers la suflet. Eu rămân la brățări cu talismane și mă pregătesc de Moș Nicolae și Moș Crăciun.

*Acest articol a fost scris pentru competiția #SuperBlog2019, unde sunt înscris pentru prima dată în această toamnă.

Comenteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

%d blogeri au apreciat: