fbpx
Pietrele semiprețioase

Pietrele semiprețioase sunt cadouri prețioase

Pietrele semiprețioase sunt cadouri prețioase. De ce spun asta? O să vedeți în acest articol unde am făcut un mic research legat de pietrele semiprețioase.

Încă de la început am două precizări de făcut. Sunt praf la făcut cadouri. Asta ar fi prima. Și a doua este că nu prea m-a interesat prea mult domeniul cristalografiei.

Cu ocazia acestei probe din concursul Spring Superblog am început să citesc mai mult despre pietrele semiprețioase. Deocamdată am făcut câteva descoperiri pe care vreau să le împărtășesc și cu voi. Dacă știți mai multe despre asta puteți să-mi trimiteți link-uri cu informații.

Pietrele semiprețioase
Sursa: facebook StoneMania Bijou – Pietre semipretioase

 

Despre cristale știm cu toții încă din școala generală cum se formează. Eu am rămas aproape la stadiul ăla. Adică știu cum se formează și că sunt de mai multe tipuri. Ce nu prea am știut eu (și nu m-a interesat foarte tare până acum, recunosc) sunt informațiile despre utilizarea acestora în afară de bijuterii. Știm că știința care se ocupă cu studierea formării și proprietăților acestora se numește cristalografie.

Dar mai există un domeniu interesant. Există un sistem de proceduri și tehnici care contribuie la redobândirea sănătătii corpului și a minții cu ajutorul pietrelor semiprețioase. Acesta se numește cristaloterapia. Se pare că proprietățile acestor pietre semiprețioase ne ajută în diferite moduri, de la calmare până la refacerea, intărirea și echilibrarea energiei fizice și a celei spirituale.

Nu vă introduc mai mult în aceste detalii dar vă invit să citiți dacă sunteți interesați. O să vă povestesc mai multe despre câteva proprietăți ale unor pietre semiprețioase și cum să vă folosiți de ele. Nu în ultimul rând cam ce tip de piatră semipretioasa să alegeți când faceți cadou. Cadourile le căutăm în colecția Stonemania Bijou pe site-ul cărora există peste 10.000 de produse din categoria Cristale naturale, Feng Shui și Aromaterapie.

Hai să vorbim puțin despre proprietățile unor pietre semiprețioase. Am să încep cu cele potrivite pentru zodia mea. Da, fiecărei zodii îi corespund câteva cristale naturale. Folosite conform cu proprietățile lor acestea aduc beneficii energiilor tale.

Dar cum le folosim? Păi în primul rând le putem purta sub formă de brățări, pandantive, broșe sau le putem pune prin casă/birou pentru a regla energiile. Se pare că unul dintre beneficiile cele mai mari ale acestor cristale este absorbția energiilor negative dintr-o încăpere sau din corp.

Bratara rudraksha pietre semipretioase
Bratara rudraksha pietre semipretioase
Sursa: StoneMania.ro

Eu sunt Rac. Pentru această zodie cristalele corespondente sunt cele albe-lăptoase-incolore. Dacă mi-aș face un cadou, aș alege din cristalele pentru zodia Rac o brațară cu semințe de rudraksha autentice și pietre semiprețioase naturale (Cuarț roz, Jad, Piatra lunii, Ametist, Howlit). Toate aceste pietre sunt corespondente zodiei mele. Hai să vedem ce fac fiecare. Cuarțul roz ajută la absorbția, stocarea, eliberarea și reglarea energiei. Jadul, la fel ca și Howlitul alb aduce claritate mentală și conferă înțelepciune și inteligență. Piatra lunii este o piatră a norocului și a emoțiilor, a iubirii și a speranțelor. Aceasta scade anxietatea, stresul și slăbiciunile. Ametistul este o piatră ideală și pentru ameliorarea ambientului fizic.

Despre Rudraksha știm că din fructele albastre ale acestui copac se scot semințele folosite la crearea de podoabe și bijuterii cu puternică încărcătură spirituală. În cărțile străvechi de medicină tradițională indiană sunt menționate calitățile terapeutice ale semințelor de Rudraksha. În prezent, s-a demonstrat prin cercetări medicale moderne că semințele de Rudraksha sunt încărcate electric și magnetic, având o acțiune benefică asupra sistemului cardiovascular și asupra sistemului nervos central ale purtătorului.

Pandantiv pietre semipretioase
Pandantiv pietre semipretioase
Sursa: StoneMania.ro

Așa că brățara aleasă de mine este perfectă. Hai să aleg un cadou potrivit soției mele. Ea este Berbec (nu-i așa că ne potrivim perfect, 😀 ). Ei i-aș alege din bijuteriile pentru zodia Berbec un pandantiv cu cristale și argint. Acesta este făcut cu pietre de Granat, Carneol, Cuarț roz, Jasp roșu, Ametist. Pietrele semiprețioase corespondente acestei zodii sunt cele roșii-pământii. Granatul îi da încredere în sine și îi întărește calitățile. Carneolul îi ajută pe Berbeci să rămană cu picioarele pe pămant și să nu se lase acaparați de proiecte excesiv de riscante (asta e trăsătura lor importantă). Jaspul roșu o ajută să găsească soluții chiar și în cele mai dificile situații și energia roșu-violetă a ametistului îi impulsionează să acționeze.

I-aș mai lua și din categoria seturi cristale terapeutice un set de cristale pentru bani și prosperitate. Nu de alta dar în perioada asta tulbure trebuie să folosim toate mijloacele posibile ca să supraviețuim.

Găsiți multe alte modele pe site-ul celor de la Stonemania. Sunt una din cele mai apreciate firme din România care comercializează pietre fine și cristale. Cristalele folosite de ei în fabricarea bijuteriilor sunt 100% naturale și netratate.

Eu o să continui să citesc despre cristaloterapie și să mă informez mai mult. Până atunci vă invit și pe voi să descoperiți pietrele semiprețioase și să faceți cadouri potrivite.

*Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2020. Este a doua ediție de SuperBlog unde particip după cea din toamna trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

%d blogeri au apreciat: