fbpx
Curatenia de primavara

Șeful curățeniei de primăvară

Primăvara asta eu fac curat

Vă întrebați dacă m-a apucat hărnicia acum? Păi m-a cam apucat. De când am realizat că atunci când este curat (în casă, la birou, în suflet) pot gândi și mă pot concentra mai bine. Și chiar mă pot relaxa mai bine.

Nu mi-am dat seama de asta până să apară Sorin. Până atunci păstram ordinea lucrurilor în casă, chiar dacă (fie vorba între noi), mai lăsam un tricou aruncat pe vreun colț de pat sau mai rămâneau din când în când câte două farfurii în chiuvetă. Asta până când am realizat că ușor, ușor, casa noastră se cam umple de jucării și lucruri de bebe și apoi preșcolar. Am ajuns acum la stadiul de cutii peste cutii și biciclete, triciclete și alte ciclete unele peste altele.

În plus, joaca lui favorită (ca a tuturor piticilor cred) este să se târască pe jos și să-și plimbe mașinile, trenurile etc. prin toată casa. Asta înseamnă pentru noi că trebuie să menținem întotdeauna curat și fără praf.

Voi ați văzut cât praf se strânge de la o zi la alta? De când dăm cu aspiratorul (aproape zilnic) ne tot întrebăm de unde apare atât praf. Și noi toți ne mirăm de cât de poluat e orașul în care stăm fiecare.

Acum să revenim la primăvară și curățenia generală, adica curățenia care contează. Ați observat, sper, că în toate mențiunile de mai sus am folosit pluralul când am vorbit despre curățenie. Da, pentru că și eu particip activ și în mod egal la curățenia din casă. De ce? Sper că nu se mai întreabă nimeni asta! Pentru că așa este normal și nu este obligația nimănui să facă curat mai mult sau mai puțin. Atâta timp cât locuiești cu cineva (când ești singur nu ai încotro) îți împarți toate sarcinile din casă pentru ca fiecare să se simtă responsabil și egal. Dar anul asta eu sunt șeful curățeniei de primăvară.

Nu de alta dar chiar citeam zilele astea că un bărbat din Portugalia a trebuit să-i plătească fostei soții despăgubiri de peste 60.000 de euro pentru activitățile pe care ea le-a făcut prin casă fără ca el să participe. Tribunalul a considerat că atunci când activitatea casnică este desfășurată “exclusiv sau esential” de către o singură persoană rezultă “o sărăcire reală a acesteia” în timp ce membrul familiei eliberat de sarcini se îmbogățește. Oare cum o fi demonstrat asta?  Oricum cred că astea sunt cazuri din ce în ce mai rare și, în 2021, o căsnicie sau traiul împreună înseamnă împărțirea în mod egal a responsabilităților (fără să fie nevoie să o spui, aș completa eu).

Programarea curățeniei

Bine, acum recunosc, în ultima perioadă chiar îmi place să fie totul curat și nu mai suport dezordinea. De aceea m-am oferit să mă ocup eu de curățenia generală de primăvară. Bineinteles că am un ajutor de nădejde, pe Sorin, care dă mereu cu aspiratorul, spală geamuri și oglinzi și chiar dă cu mopul. Sa incep atunci programarea curățeniei si sa vedem daca pot gasi un ajutor care sa faca curățenia să nu mai fie atât de obositoare și nici să ne mai consume mult timp.

Plăcerea lui Sorin. Consumă jumătate de recipient de soluție de geamuri și se scurge toată până pe parchet și apoi se apucă să șteargă cu cârpa. Pe cele exterioare le execut eu de obicei (safety first). Dar ia să vedem dacă găsim și altă variantă. Ce părerea aveți de acest aspirator geamuri de la Kärcher? Mi se pare genial. Poți curăța cu el geamuri, blaturi de bucătărie, faianță, cabine de duș, plite ceramice, oglinzi. Doar pui soluția necesară pentru tipul de suprafață și își face treaba singur.

WV 6 KW 4
Sursa: https://www.kaercher.com/

Cele două aparate sunt: Aspirator pentru geamuri WV6 și Aparat de curățat geamuri cu vibrații KW4

Hai să vedem ce beneficii avem:

Asta da curățenie wow! Cred că terminăm geamurile în timp record. Și rezolvăm rapid și faianța și oglinda din baie. Plus blatul de la bucătărie și faianța. Să trecem la umatorul pas.

Aici avem, ca în mai toate casele, două tipuri: parchet și gresie. După cum vă spuneam, 80% din joaca piciului este pe jos, împingând mașinuțe sau trenuri. La fel cum făceam și noi când eram mici, se uită de la nivelul pardoselii la cum se mișcă mașina sau trenul. Asta înseamnă că fața și părul lui intră în contact cu aceasta și trebuie să fie curată lună. Avem în casă două aspiratoare și varianta clasică de mop dar aș mai căuta ceva care să mă ajute la această curățenie. Și merg tot către Kärcher. De ce?  Păi în primul rând pentru că este liderul mondial al furnizorilor de sisteme de curățare.

Gresie bucatarie
Sursa: arhiva personala

Pentru orice ustensilă clasică de curățat, acum există cel puțin o variantă cu tehnologie inovatoare care să o inlocuiască. Spre exemplu, binecunoscuta mătură poate fi inlocuită cu o mătură electrică, mopul clasic cu un mop electric (care, în plus, poate și aspira). Da, există mătură electrică, de fapt seamănă cu un aspirator dar e gata de folosire mult mai repede. O poți avea la îndemână mereu pentru a strânge firimituri, praf și a pregăti terenul pentru spălat.

Măturare și aspirare

Sursa: https://www.kaercher.com/

Pentru aspirarea serioasă a covoarelor și a tuturor spațiilor unde se strânge praful o să folosesc aspiratorul fără fir de la Kärcher cu care pot curăța, pe lângă pardoseli și covoare și canapele, saltele, dulapuri și pereți. Și chiar o să mă duc cu el să curăț și interiorul mașinii pentru niciodată nu sunt mulțumit cum îl curăță cei de la spălătorie. Voi sunteți?

Hai să vedem ce beneficii are aspiratorul (urmăriți săgețile):

Spălarea pardoselilor

Pentru spălat am găsit două variante: mop electric FC 3 CORDLESS și aparat de curățat cu abur SC 3 UPRIGHT EASYFIX PREMIUM.

Hai să vedem ce face fiecare și mă hotărăsc după aceea pe care-l folosesc. Sau mă ajutați voi.

Sursa: https://www.kaercher.com/
Aparat de curatat cu aburi Karcher

Cred că pentru varianta asta temeinică de curățenie de primăvară aș folosi aparatul de curățat cu abur și mopul l-aș folosi apoi aproape zilnic, mai ales pe gresia din hol unde venim mereu încălțați și facem mizerie (mai ales unii care se bagă prin toate bălțile și noroaiele 😊)

Da, Kärcher mă ajută la curățenie cu tot ce trebuie pentru orice suprafață sau obiect din casă. Știați că au un aparat de curățat cu abur care poate fi folosit aproape pe toate suprafețele și obiectele din casă. Este vorba despre aparatele de curățat cu abur din gama SC Premium care curăță pardoseală, rosturi, obiecte sanitare, hotă, aragaz, plită, clanțe, covoare.

Uite în filmulețul de mai jos cât de bine își fac treaba:

Curățenie și protecție împotriva virusurilor

În același timp, din cauza pandemiei, curățenia cu adevărat igienică este mai importantă ca oricând. Printre aparatele de curățat inovatoare cele mai potrivite și recomandate în această perioadă sunt aparatele de curățat cu aburi din gama SC de la Kärcher, care, prin puterea aburului, omoară până la 99,999% din viruși și bacterii (chiar și virusul Coronavirus SARS-CoV-2) – fapt dovedit în urma testelor făcute în laboratoare din Germania.

Cred că rezolv foarte rapid curățenia de primăvară și toată lumea o să fie super încântată. Soția pentru că avem ajutoare care ne ajută să facem o joacă din curățarea casei și piciul pentru că-mi rămâne mai mult timp să mă joc cu el.

Să vă spun acum câteva cuvinte despre Kärcher. Aceștia sunt lideri în furnizarea de sisteme de curățare, produse și servicii de curățenie pentru timp liber, gospodarii, comerț și industrie în întreaga lume. Cu experiență de peste 70 de ani în domeniul curățeniei aceștia au inovat constant și au câștigat încrederea clienților prin oferirea unor soluții la nevoile lor adaptandu-și mereu produsele la cererea pieței și găsind mereu metode de a ușura și eficientiza partea de curățenie fie că este vorba despre gospodarii simple sau zona industrială.

Logo Karcher

Concluzii finale

Vine curățenia de primăvară. Sfatul meu este să vă ușurați munca cu ajutorul unor echipamente care își fac treaba foarte bine și vă scutesc de mult timp pe care puteți să-l realocati către plimbări în aer liber, joacă și ce altceva vă place vouă să mai faceți.

Eu vreau să mă plimb cu bicicleta și să mă joc cu băiețelul meu toate jocurile care îi trec prin cap.

Ca să fac asta păstrez mereu toată casa curată și echipamentele Kärcher mă pot ajuta să fac asta fără efort prea mare.

*Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments

%d blogeri au apreciat: