fbpx
Hala depozitare

Soluție pentru extinderea afacerii

Frisomat hale industriale

Mica mea afacere

În urmă cu ceva timp, după ce m-am săturat să muncesc pentru alții, m-am apucat de propria mea afacere. Una mică la început. Afacerea constă în distribuția de produse către clienți din zona Constanța și litoral. Mi-am făcut o bază de clienți permanenți și unii sezonieri. De-a lungul timpului, pe lângă distribuția principala am mai adăugat și alte câteva produse complementare. Afacerea a crescut încet și sigur datorită seriozității noastre și a disponibilității pe care o avem, în sezon de vârf mai ales, de a răspunde prompt cererilor. Pentru că mare parte din afacere vine din domeniul HoReCa știm că businessul ăsta lucrează non stop, mai ales vara. Astfel am găsit câteva soluții de a putea livra produse imediat ce sunt cerute, dacă urgența este mare.

În fond, în asta constă secretul unui business reușit: să vii în întâmpinarea clientului cu ce are nevoie când are nevoie. Iar când clientul avea neapărat nevoie de ceva am livrat și la 10 seara și chiar mai târziu. Astea sunt oricum excepții dar ne-au consolidat poziția de partener serios care înțelege ritmul unui afaceri.

Hala depozitare
Sursa: frisomat.ro

Ușor, ușor, afacerea a crescut. Am constatat că micul nostru depozit de lângă casa unde aveam sediul firmei a devenit neîncăpător. Pentru că ne-am creat și un mic atelier de reparații pentru aparate din horeca ne-am trezit că suntem cam înghesuiți. Și atunci am început să ne gândim serios ce să facem dacă vrem să creștem în continuare. Pentru că în afaceri nu poți să rămâi la același nivel. Trebuie mereu să cauți să te dezvolți și să diversifici businessul ca să ai o plasă de siguranță în caz că una dintre activitățile complementare businessului tău nu mai funcționează. Cum a fost recent această criză COVID care a scăzut drastic consumul produselor noastre.

Am intocmit un plan de dezvoltare al afacerii gândit astfel încât să ne permitem să-l punem în practică. Apoi am început să căutăm soluțiile. Una dintre ele a fost să încercăm să ne extindem acolo unde aveam sediul. Costul de extindere era însă foarte mare datorită necesității achiziției unui terenului de lângă noi. Acesta costa foarte mult. Pentru că în planul afacerii noastre a intrat și un magazin online plus alte servicii care nu aveau neapărat legătură cu domeniul principal, dar care erau o oportunitate în contextul actual al pieței, am hotărât să ne mutăm cu depozitarea în afara orașului.

Și atunci am găsit soluția care a venit ca o mănușă pentru ce ne doream noi. Am găsit un teren foarte aproape de autostradă într-o zonă care încă nu se dezvoltase dar care cu siguranță nu va rămâne neexploatată. Achiziționarea terenului a fost mult mai acceptabilă decât a unui teren în oraș. Acum urma pasul doi. Construirea unui depozit multifuncțional prin accesarea unor fonduri europene. Și acum a intrat în scenă salvatorul nostru în construcția acestui depozit: Frisomat. De aici până la un proiect de hală metalică de la Frisomat nu a fost decât un pas.

Frisomat logo
Sursa: frisomat.ro

Frisomat România este o companie româno-belgiană specializată în construcția de hale metalice modulare din oțel profilat la rece. De ce a fost soluția perfectă pentru noi? Păi în primul rând experiența lor de peste 24 de ani în România și de peste 42 de ani în Belgia la sediul firmei mamă. Pentru că eram eligibili pentru un proiect de accesarea unor fonduri europene, totul a decurs ca la carte. Reprezentanții Frisomat au colaborat foarte bine cu consultantul nostru.

Ce ne-a plăcut la ei în primul rând a fost faptul că se ocupă de construcția halei acoperind întreg ciclul constructiv. Ei Proiectează, Produc, Livrează și Construiesc/Montează hale metalice. Asta ne-a scutit pe noi de bătăi de cap cu toate cele de mai sus și ne-a oferit un produs finit așa cum am vrut noi.

Dintre avantajele găsite de noi la ei le amintesc pe cele de mai jos:

Posibilităti nelimitate de personalizare, insă standardizate. Fiind un sistem constructiv modular, posibilitătile de îmbinare sunt diverse, acoperind o gamă foarte largă de nevoi.

Elementele constructive fiind ușoare, insă foarte rezistente, se economisește la transport (cost/tonă transportată), la montaj (nu necesită utilaje grele de manipulare & rapiditate la asamblare), timp scurt de realizare a întregului proiect (clientul începe mai repede amortizarea cheltuielilor, fată de construcțiile clasice).

Hala metalică este proiectată, produsă, transportată și montată de către Frisomat. În acest fel, partenerii beneficiază de expertiză Frisomat în toate etapele constructive. Se pot integra foarte multe opționale: uși mari de acces, luminatoare, copertine și console, mezzanine, poduri rulante, fațade vitrate, trape de fum etc.

Materialele și montajul de calitate asigură eliminarea și/sau reducerea costurilor de mentenantă pe toată durata de utilizare/hală metalică. Se utilizează oțel de foarte bună calitate (S390 sau S 550), la grosime optimă, se aplică strat protector anticoroziv de Zn 275 g/mp cu +10% tolerantă, pereții se realizează din tablă de 0,5-0,6 mm grosime sau panouri SW termoizolante de bună calitate.

Noi oportunitati

Dupa discutiile cu reprezentantul Frisomat am ajuns la concluzia ca cea mai potrivita pentru noi este o hala de depozitare Frisomat. Proiectarea sălii s-a făcut ținând cont de toate aspectele solicitate de noi, și anume: o zonă de birouri luminoasă, o zonă de depozitare, o zonă pentru atelier de reparații. Toate cu intrări diferite dar și interconectate între ele. Pentru că eram aproape de autostradă am hotărât să mărim hala inițială gândită de noi.

Hala depozitare 6
Sursa: frisomat.ro

 

Am creat încă o secțiune separată pe care să o putem închiria. Am găsit chiriașul când încă nu era gata hala pentru că sunt firme care au nevoie de depozitarea temporară a unor produse și echipamente și apropierea de autostradă a fost un avantaj. Aici se poate aproviziona en gros urmând ca din depozit mașinile să plece către clienți, totul respectând un circuit și proceduri standard pentru o eficientizare a costului cât mai bună.  

Am creat intrări mari pentru ca tirurile să poată intra direct în magazie. Asta ajută la o descărcare mai rapidă. Birourile au fost concepute de arhitectul Frisomat astfel încât să respecte un flux de circulație al angajaților și al vizitatorilor/clienților .

Majoritatea proiectelor Frisomat.ro, peste 80%, reprezintă construcția de spații de producție și depozitare. Acesta  construiește însă și magazine (Pepco), showroom-uri (mobilă, auto, vinuri), sedii de firme, săli de sport, service-uri auto, ateliere, ferme zootehnice etc. Asta le-a permis sa inteleag nevoile fiecarei industrii in parte si sa se adapteze cerintelor fiecaruia combinand cele mai bune solutii pentru un produs care este durabil, fiabil, de calitate si personalizat arhitectural. 

Sursa: frisomat.ro

Marea mea afacere

Din mică mea afacere de distribuție am devenit acum mai mari. Deja ne gândim la următoarea hală și avem un plan pentru dezvoltare bine pus la punct. Construcția halei industriale de la Frisomat ne-a ajutat în businessul nostru și ne-a deschis posibilitatea unor noi proiecte.

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip după cele din toamna si primavara trecută. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: