fbpx
Sunt prieten cu bucataria mea

Sunt prieten cu bucătăria mea

Cum începe o adevărată poveste de prietenie

Pot spune că sunt prieten cu bucătăria mea? Hai să vedem cum a început. Păi începe ca toate poveștile, acum mult timp. Mi-a plăcut dintotdeauna bucătăria. Printre lucrurile pe care le țin minte de când eram mic, bucătăria are cele mai multe amintiri. De ce? Păi în primul rând pentru că era locul cel mai călduros din casă în vremurile trecute. Fie pentru că se gătea sau pur și simplu se pornea aragazul doar pentru a face puțină căldură (la calorifere era cu porția), bucătăria era locul unde ne strângeam cu toții de 3 ori pe zi. Acolo, în jurul mesei, se discutau problemele importante legate de școală, servici și năzdrăvăniile pe care le mai făceam.

Dar ce mai mult eram atras de bucătărie atunci când se gătea. Eu mi-am petrecut copilăria în două apartamente (părinți și bunici) care erau la 2 minute unul de celălalt. Adică două bucătarii și două stiluri de gătit. Plus că aveam avantajul că puteam alege dacă nu-mi plăcea vreo mâncare. Deși, după cum știu și cei mai apropiați, nu fac figuri la mâncare și mănânc aproape orice.

Ciocolata de casa din bucataria mea
Sursa: Ben Stein pe Unsplash

Îmi place la bucătărie

M-a atras mereu bucătăria. Poate și pentru că ai mei făceau mereu câte ceva dulce. Bunica este specialistă în cremă de zahăr ars și cozonaci. Și astăzi, la 89 de ani, când mă duc la Sinaia în vizită și o anunț din timp, mă așteaptă cu crema de zahăr ars. Mama făcea lucruri mai moderne puțin, diferite prăjituri cu glazură, nuci umplute cu diferite creme (căutați rețeta pe net, nu are legătură cu nucile adevărate). Eu eram ajutorul lor și șef la curățat castronul cu degetul ca să mănânc toată crema (chiar și aia care urma să fie pusă la cuptor).

Când am mai crescut mă puneau pe mine să amestec. Țin minte că mă ambiționam și, deși mă durea mâna de nu mai puteam, amestecam până îmi ziceau că este gata. Mama avea și un mixer din Germania luat de tata de când a fost într-o vizită prin țările comuniste. Culmea este că l-am găsit acum câteva luni pe la ai mei și încă funcționează (după 40 de ani). Atunci ne descurcam cum puteam prin bucătărie și cu aragazele noastre. Bunica mea avea o sobă de bucătărie pe care o adaptase și puteam băga și lemne când presiunea gazului era mică. Bine, pe vremea aceea nu auzisem noi de Franke, cu toate că au o istorie foarte mare cu începuturi la 1911 și prima chiuvetă produsă în 1925. Totul ar fi fost mult mai simplu.

Cozonac de casa la cuptor Franke
Sursa: arhiva personala

 

Una din rețetele mele preferate era ciocolata cu nucă. Acolo eu eram bucătarul șef. Făcută cu lapte praf, cacao și nuci. Țin minte că împărțirea ei între mine și sor-mea era mai atent supravegheată de noi decât granița dintre Israel și Palestina. Se măsura cu rigla porția fiecăruia (cred că cei care aveți frați și ați prins vremea aia știți despre ce vorbesc).

Și mai aveam o rețetă preferată. Zahăr ars cu nucă. Cred ca știți despre ce vorbesc. Motivul pentru care mi-am distrus mulți dinți 🙂 Mie îmi plăcea să prăjesc nucile puțin înainte, apoi caramelizăm zahărul, îl amestecam cu nucile prăjite și le întindeam pe un fund de lemn puțin uns cu unt. Era durere mare până așteptam să se răcească și să se întărească. Niciodată, chiar niciodată, nu a trecut noaptea acest desert. Întotdeauna mâncam tot în seara în care-l făceam.

Sunt prieten cu bucătăria mea
Sursa: arhiva personala (evident)

Bucătăria mea astăzi

Astăzi sunt prieten cu bucătăria mea și mai mult. Pentru că îmi place să gătesc. Cine mă urmărește pe social media știe că pun mereu poze și video cu diferite rețete încercate de mine și reușite. Dacă nu ar fi reușite nu le-aș mai pune pe social media pentru că postăm numai ce ne scoate în față și ne face să arătăm bine. Ăsta este unul din dezavantajele social media dar vorbim altă dată despre asta. Acum vorbim despre bucătăria mea.

Când mi-am refăcut bucătăria am hotărât împreună cu soția mea cum să o aranjăm. Un cuptor electric, o plită pe gaz, culoarea mobilei (glumesc, care soț are dreptul să aleagă culoarea mobilei să ridice mâna).

Așa că astăzi, după ce a văzut ce fac, ce-mi place să gătesc și cum mă desfășor o să o las pe prietena mea, bucătăria, să-mi spună și să vă spună cum ar vrea ea să fie. Și cum eu sunt un prieten bun o să o las să povestească mai jos.

Aș vrea să fiu bucătăria ta ideală

Asta îmi spune bucătăria mea în primul rând. Dar ce înseamnă bucătăria ideală? După mine, spațiul în care te simți în primul rând inspirat, ai tot la îndemână și așezat astfel încât să te ajute la gătit și locul în care echipamentele și ustensilele îți pun în valoare inspirația și rețeta pe care vrei să o experimentezi.

După cum am văzut, îți place mult să gătești, zise ea. Pentru a deveni bucătăria ta ideală am găsit câteva produse care ne vor face să ne împrietenim și mai mult. Practic, o să stai mai mult cu mine decât cu orice cameră din casă asta (când nu dormi bineînțeles). Și pentru că vreau tot ce este mai bun pentru tine eu aș alege din noile colecții Franke câteva produse care să te ajute să gătești și să facă din acest spațiu unul foarte elegant. Pentru că, dacă te specializezi bine, îți poți invita și prietenii pentru a le găti ceva delicios. Franke magazin online este locul unde vom găsi toate produsele lor.

Colectia noua de la Mythos
Sursa: www.frankemagazinonline.ro/

O să alegem astăzi din cele trei colecții noi de la Franke: Smart, Maris sau Mythos. Fiecare aduce produse inovatoare, performante și elegante. Așa cum vreau să devin și eu, bucătăria ta. Colecția nouă Smart de la Franke aduce produse care se potrivesc tuturor nevoilor și dorințelor, oferind o gamă fantastică de aparate care se incadrează în bucătării mai mici și mai mari. Din zona de cuptoare încorporabile Franke aș alege pentru tine cuptorul Smart FSM 97 P XS din inox satinat. Hai să-ți spun mai jos câteva dintre caracteristicile lui (dă click pe textul colorat pentru detalii):

Este posibil să fi dorit această inovație: cu noua funcție Press to Clean, geamul interior din sticlă de pe ușa cuptorului poate fi scos fără niciun instrument. Aceasta înseamnă că geamurile interioare și exterioare pot fi curățate rapid și ușor.

Asta te va ajuta mult pentru a filma ce se intampla in cuptor ca sa faci video-uri interesante pe youtube. Ii invit si eu pe cititorii tai sa se aboneze la canalul tau de youtube pentru ca vor iesi videouri remarcabile, cu atat mai mult cu cat folosesti pentru gatit produsele Franke.

Franke a proiectat Smart cu o cavitate complet plană. După ce ai îndepărtat fără efort grilajele laterale, poți curăța interiorul la fel de ușor pe cât ai șterge o masă.

A scoate o tavă fierbinte din cuptor poate fi o sarcină riscantă. Trebuie să-ți păstrezi degetele în siguranță și alimentele în tavă. Șinele telescopice din cuptorul dvs. Smart FSM 97 P XS se ocupă de toate acestea.

Poți găti de la pizza până la rețete complicate cu carne datorită celor 11 programe de gătit diferite.

Gata, am rezolvat problema cuptorului. Acum o să mă ocup de plită. Te trec la următorul nivel de gătit la plită față de ce ai acum. Pentru asta plita Franke este ideală. Îți propun, din colecția nouă Maris de la Franke, plita Maris FMA 804 I F BK din Cristal Negru. Cel mai mult cred că-ți va place funcția melting cu care ciocolata topită nu se va lipi niciodată de oală. Acum poți găti foarte simplu pe o suprafața mare folosind două zone pentru o oală mai mare sau grătar. Și nu uita de funcția de păstrare la cald.

Da, văd că mă răsfeți. Dar și eu am avut grijă când te-am renovat și am luat o chiuvetă Franke cu baterie pentru bucătărie de care sunt foarte mulțumit. Eu am ales chiuveta din fragranit și sunt foarte încântat de alegerea pe care am făcut-o.

Dar ce părerea ai despre colecția nouă Mythos de la Franke? Am văzut că îți poți instala în sistem galerie o linie care să cuprindă cuptor, cuptor cu microunde, plită cu Cook assist și 8 zone de gătit, sertar de încălzire pentru farfurii și cești și chiar aparat de cafea încorporat. Probabil că va fi prima mea alegere când mă voi muta într-o bucătărie mai mare (în vila la care visez).

Sursa: www.frankemagazinonline.ro/

Sunt prieten cu bucătăria mea

Până atunci bucătăria mea din apartament va fi spațiul meu de joacă. Fie că voi găti un mic dejun sâmbătă și duminică, un prânz la care voi invita toată familia sau o cină lejeră și nelipsitul desert pe care este mai bine să-l facem acasă decât să-l cumpărăm. Acum pentru că sunt prieten și mai bun cu bucătăria mea ne vom juca împreună. Voi nu trebuie decât să mă urmăriți pe social media să vedeți ce rețete delicioase mai fac.

Puteți alege și voi pentru bucătăria voastră o plită și cuptor Franke sau o chiuvetă Franke și o baterie bucătărie din multitudinea de electrocasnice Franke. Sau puteți căuta cel mai apropiat showroom Franke pentru a le vedea și a primi sfaturi în funcție de preferințele fiecăruia.

Eu sunt prieten cu bucătăria mea. Voi sunteți prieteni cu bucătăria voastră?

*Acest articol a fost scris pentru competiția Spring SuperBlog 2021. Este o noua ediție de SuperBlog unde particip. Găsiti aici toate articolele din concursurile mele SuperBlog.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: