fbpx
Târgul de Crăciun Viena

Târgul de Crăciun de la Viena

Târgul de Crăciun Viena
Castelul Schonbrunn, vedere din gradina

Destinația de luni

Pentru că astăzi este luni îți prezint o altă destinație de vacanță. De data aceasta îți povestesc despre târgul de Crăciun de la Viena. Dacă săptămâna trecută ți-am povestit puțin despre un city break la Istanbul astăzi m-am gândit să fiu în ton cu luna decembrie și să-ți povestesc puțin despre o vacanță la Viena în această perioadă.

Eu am fost acum câțiva ani și a rămas una din amintirile mele foarte frumoase legate de vacanțe în decembrie. Poate și pentru că încă nu am văzut în Constanța, de peste 15 ani de când sunt aici, o idee de târg decent de Crăciun. Să nu-mi spuneți de Parcul Tăbăcăriei că ăla este pentru copii. Dar hai să nu divagăm.

Viena este tare frumoasă. Eu am fost în vacanță 4 zile și mi s-au părut suficiente. Aș mai reveni oricând pentru 2, 3 zile doar ca să mă plimb pe străzi fără vizite prea multe.

Vin fiert
Tarabă de vin fiert la târgul de Crăciun

Transportul

Eu am fost cu avionul de la București. A fost în jur de 100 euro de persoană atunci dus întors. Poți să încerci și varianta cu mașina dacă incluzi Viena într-o vacanță mai lungă. Dacă pleci însă din Constanța trebuie să te oprești o noapte în vestul țării undeva. De la aeroportul din Viena până în oraș iei autobuzul sau trenul. Noi am preferat autobuzul care ne-a dus până la o stație de metrou. Este 8 euro călătoria de persoană sau 13 euro dus-întors.

Pe tot timpul șederii am folosit doar metroul. Mi s-a părut cel mai convenabil mijloc de transport din zona unde aveam cazarea.

Cazarea la Viena

Noi am plecat cam last minute printr-o agenție de turism. Nu prea am făcut research și am avut de ales din câteva hoteluri. Acum, când mă gândesc, sunt sigur că am făcut și alegerea potrivită. Am stat la un hotel care se află la 10 minute distanță de mers pe jos de castelul Schonbrunn. Așa că fiecare seară am încheiat-o la castel unde era bineînțeles un mic târg de Crăciun.

Hotelul la care am stat avea 3 stele și se numea Vienna Urban Resort. Acum se numește Koncept Hotel Liebelei. Am plătit cam 60 euro pe noapte. Hotelul este foarte curat, am fost mulțumit de servicii. Micul dejun cam sărăcuț dar cam asta vezi pe afară pe la orice hotel de 3 stele și chiar la unele de 4. Noi suntem obișnuiți cu mic dejunurile de la noi unde găsești multe variante dar prin Europa varietatea nu este așa mare. Însă suficient să avem un start bun de zi.

 

Târgul de Crăciun de la Viena
Vedere din turnul catedralei Sfântul Ștefan
Decoratiuni de Craciun
Tarabă cu decorațiuni de Crăciun
Castane coapte
Castane coapte și cartofi copți la colțul străzii

Câteva obiective de atins

Am ajuns și la titlul articolului: Târgul de Crăciun de la Viena. Da, asta a fost scopul principal al vizitei noastre. Ce ne-a surprins pe noi a fost faptul că toată Viena este un târg de Crăciun. În orice mică piațetă ajungi este amenajat un mic târg cu celebrul Gluhwine (vin fiert) cu diferite arome și cu tarabe cu dulciuri și decorațiuni. De asta cred că ne-a plăcut așa mult. Pe oriunde ne plimbam găseam imediat un mic târgușor unde beam o cană de vin și mâncam niște castane coapte sau cartofi copți.

Bineînțeles că am fost să mâncăm și celebrul șnițel de la Figlmuller. Da, era foarte mare. Nu am fost însă extraordinar de impresionați de el poate și pentru că așteptasem cam mult și era foarte mare agitație. În schimb am găsit chiar vis a vis de hotelul unde stăteam un mic restaurant de cartier unde veneau să mănânce localnicii. Am mâncat acolo un gulaș foarte bun. În general cam tot ce am mâncat (am fost de două ori) a fost foarte bun.

Cartofi copti
Cartofi copti

Târgul de Crăciun din centru este foarte aglomerat dar și foarte mișto. Am uitat și de ger și de oră cât ne-am învârtit pe acolo. Cană de vin după cană de vin (de fapt pentru cană plătisem doar garanție și o puteam returna la final) și tot felul de bunătățuri făcute pe loc.

Noi am mai vizitat catedrala, muzeul Mozart și castelul Schonbrunn. În rest am vizitat și muzeele de pe Maria Hilfestrasse: Chanel; Gucci, Mucci și Pucci.

Castelul Schonnbrunn

Pentru că era foarte aproape de noi am vizitat castelul într-o zi și curtea lui în fiecare zi. Ne-a plăcut foarte mult atmosfera generală a castelului cu grădina foarte mare din spate. Și nu în ultimul rând cafeneaua din grădină de unde puteai admira întregul castel.

Castelul Schonbrunn
Castelul Schonbrunn

 

Gradina castel Schonbrunn
Gradina castel Schonbrunn
Targul de craciun de la castel
Targul de craciun de la castel
Lunch break la castel
Lunch break la castel

Aș mai trece aici la obiective și excursia de o zi de la Pandorf. Auzisem de mult de acest outlet și am convins-o pe soția mea să mergem. Prima dată a fost cam circumspectă. Dimineață când ne-am dus în stația de autobuz și am văzut sutele de oameni care merg acolo am înțeles că e de vizitat. 😛 S-a lăsat chiar cu bătaie pentru cine nu a prins loc in autocar. Am prins perioada de reduceri și am vizitat toate magazinele din outlet. Dacă mai aveam bani cred că-i cheltuiam pe toți. Am găsit lucruri foarte mișto la prețuri derizorii. Așa că, dacă aveți timp sau dacă mergeți cu mașina treceți și pe la Pandorf. Acum au și hotel în interiorul outlet-ului că să știi o treabă.

Muzeul Mozart
Muzeul Mozart
Gradina Castelului Schonbrunn
Gradina Castelului Schonbrunn

Nu am reușit să ajungem la operă și la parcul de distracții Prater dar sunt în plan la următoarea vizită.

Sfaturi utile

  • da, Târgul de Crăciun de la Viena este foarte mișto de vizitat;
  • du-te în vizită la târgul mare și stai să bei un vin și să cumperi suveniruri la târgurile mai mici din piețe;
  • nu-ți face probleme cu cazarea, au un transport în comun foarte bine pus la punct;
  • caută restaurante mici, de cartier. Vei găsi aici savoarea autentică a bucătăriei lor fără graba de a servi mulți clienți pe care o au restaurantele din centru;
  • plimbă-te pe străzi să savurezi un oraș care amestecă foarte bine istoria cu cosmopolitul zilelor noastre;
  • găsești toate informațiile despre oraș pe site-ul biroului de turism de acolo la următorul link: https://www.wien.gv.at/english/culture-history/tourism/ 

Ca de obicei, te rog să-mi scrii în comentarii ce ai mai fi vrut să aflii ca să știu pe viitor despre ce să scriu. Și nu uita să dai un share pe social media ca să-l vadă și alții.

Ne vedem lunea viitoare cu altă destinație de vacanță. De data asta coborâm din Austria în Italia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: