fbpx
Vacanță cu mașina în Europa

Vacanță cu mașina prin Europa

Vacanță cu mașina în Europa
Sursa: Joshua Hibbert pe Unsplash

Încă unul dintre visele mele. Să plec în vacanță cu mașina prin Europa. Unul cam greu de îndeplinit din două motive: soția nu e adeptul plimbării dintr-un loc în altul și a schimbării cazării destul de des. Al doilea ar fi piciu care se plictisește destul de repede când mergem cu mașina. Pentru noi și mersul la București este destul de stresant.

Dar să zicem că fac un compromis și aleg mai puține locuri de vizitat și stau mai mult în fiecare. Și să mai zicem că piciu a crescut destul de mare încât să nu ne mai întrebe din cinci în cinci minute: am ajuns?..am ajuns?

Atunci să-mi fac planul pentru o vacanță cu mașina prin Europa. O să-l pun într-un sertar și o să-l am pregătit când va veni momentul. De acum încolo în articol o să-mi închipui totuși că această vacanță va urma foarte curând.

De unde să încep. Păi bineînțeles cu configurarea traseului, după cum ar zice waze-ul. Eu aș zice să iau câteva orașe importante nevizitate de mine până acum și să stau câteva zile în fiecare. Aș începe cu Timișoara că fac de la Constanța până acolo tot cât o să fac de la Budapesta la Praga, următoarele mele destinații. Sau mai mult. De la Praga mă duc la Munchen și apoi mă întorc prin sud prin Croația, Albania, trec pe la Salonic și mă întorc la Constanța. 

Road tripSună bine. Destul de mulți kilometri și aproape o lună de vacanță. Cam mult, ce-i drept, dar dacă tot facem o vacanță cu mașina prin Europa măcar să vedem ceva mai mult.

Am stabilit traseul, asta este bine. Cu cazarea o rezolv rapid, știți că eu sunt fan airbnb așa că aici nu-mi fac probleme. Caut apartamente care să fie eventual la case, cu parcare, și am rezolvat. Mă ajută la buget mai ales dacă stăm mult și o să avem nevoie de spălat ceva și mai ales să mâncăm ceva mai ieftin decât la restaurante.

Mai rămâne să rezolv un aspect foarte important: mașina. Când pleci la un drum așa lung mașina trebuie să fie pregătită din toate punctele de vedere. După ce-i fac toate verificările va trebui să-mi fac planul foarte clar pentru bagaje. Sunt sigur că bagajele nu vor încăpea doar în portbagajul Capturului meu. Nu încap ele acum când mergem un weekend la munte. Așa că iau în calcul în primul rând să-mi aleg un cârlig de remorcare Renault Captur. Am găsit pe site-ul celor de la AutoGedal variante de cârlige auto pentru toate tipurile de mașini.

Cârlig remorcare
Sursa: AutoGedal

Acum trebuie să mă hotărăsc dacă iau o cutie de portbagaj pentru cârligul de remorcare sau să iau pentru prinderea pe barele transversale. Dar ce mă fac dacă piciu vrea să luăm și bicicletele. Îi place foarte mult să pedaleze și cred că o să găsim niște circuite mișto de bicicletă pe unde ne ducem. Cred că o să merg pe suport biciclete pentru cârligul de remorcare și o să aleg o cutie de portbagaj pentru bare transversale. Da, hai că se configurează mișto. Noroc cu cei de la AutoGedal că au foarte multe produse și accesorii auto pentru accesorizarea mașinii când pleci în vacanță.

portbagaj-neumann-520-litri
Sursa: AutoGedal

Acum sunt mai liniștit că pot să iau multe bagaje și pe lângă ele și bicicletele care ne vor mișca puțin sângele după atâta stat în mașină. Având în vedere că nu am fost până acum în niciunul dintre orașele trecute în planul meu de călătorie o să am mult de vizitat și poate bicicletele ne vor ajuta să ne deplasăm mai repede. La Praga probabil o să încerc mai multe beri locale și o să folosesc mai mult mijloacele de transport în comun dar cu siguranță pe malul mediteranei în Croația putem face excursii cu bicicleta foarte faine. 

Excursie cu bicicleta
Sursa: thenaturaladventure.com

Planul e bun. Îmi mai trebuie acum timp și bani ca să plec în vacanță. Să zicem că, alegând cu grijă cazarea și proviziile de mâncare, bugetul pentru o astfel de vacanță poate fi strâns. Cu timpul e mai complicat dar trebuie să începem să ne gândim din ce în ce mai mult la noi și familia noastră. În fond ei sunt sursa puterii mentale și scopul pentru care muncești. Ce să faci cu banii dacă nu ai cu cine să-i cheltui. Hai că m-am hotărât. Îmi pun și un scut motor metalic pentru Renault Captur să o iau și pe drumuri mai puțin umblate ca să admirăm natura și peisajele.

Așa că, până o să plec în vacanță cu mașina prin Europa, am planurile făcute și știu de unde îmi accesorizez mașina. Ce mai, sunt aproape gata. Ăăăă.. stai puțin. Mai am de lucru la resursele principale: buget și timp. Revin cu update când sunt gata de plecare.

*Acest articol a fost scris pentru competiția #SuperBlog2019, unde sunt înscris pentru prima dată în această toamnă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: