fbpx
Vacanta Cinque Terre

Vacanță neprogramată

Vacanta Cinque Terre

Gata, am închis sezonul. Deși nu mi-am programat nicio vacanță în perioada următoare tare mă bate gândul să plec undeva. De data asta aș face ceva ce nu am făcut niciodată: o vacanță neprogramată. Aș pleca în vacanță de pe o zi pe alta, fără programări din timp, fără trasee bine stabilite, fără vreo țintă anume.

Și pentru că eu am fostul întotdeauna adeptul vacanțelor low cost (de ce să cheltui bani mulți pe cazare și avion când poți să-i cheltui pe alte lucruri interesante în destinația aleasă) o să încep să caut cele mai bune variante de zbor low cost. Nu am mai făcut asta dar credeți că există șanse să găsesc bilete de avion la prețuri bune cu, să zicem, o săptămâna înainte? Bineînțeles că varianta este undeva în Europa, aș prefera să merg undeva unde nu am mai fost, deși nici Istanbulul nu-mi sună rău.

Care mai este situația companiilor low-cost? Am zburat în trecut la Londra, Paris (Beauvais) sau Viena la prețuri foarte bune dar cu bilete luate cu cel puțin 4 luni înainte dacă nu 6.

Și pentru că politica de bagaje a companiilor se schimbă destul de des am găsit un site unde am toate variantele și mărimile la îndemână. Pe Travelkit am găsit în primul rând informații despre toate tipurile de bagaje de mână acceptate de companiile care zboară din București. Nu de alta dar bagajul meu de mână nu a mai văzut de mult vreun avion și cred că iese la pensie. De exemplu am găsit pe acest site bagaje de mana Wizz Air sau bagaje de mana Ryanair, adică îți vând direct bagajul acceptat de linia aeriană aleasă ca să nu mai cauți tu dimensiunile. Varianta standard acceptată însă de majoritatea companiilor este de 55x40x20.

bagaj de mana 

Având în vedere că nu vreau să plec decât vreo două, trei zile bagajul de mână îmi va fi suficient. Oare mă lasă cu drona separat de bagaj? Trebuie să mă mai interesez. Până atunci mă uit la niște trolere ieftine despre care aflu că nu înseamnă neapărat și slabe calitativ. Din poză par absolut normale. 

Bine că am rezolvat problema bagajului dar încă nu știu unde plec. Hai că mai bag o scanare să mai filtrez un pic destinațiile. Dacă aveți și voi vreo idee de city break la sfârșit de octombrie dați-mi de veste. De data asta o să plec fără pitic, pentru el începem să programăm vacanța de la anul, doar v-am zis că de obicei fac asta din timp. Apropo, să dau un ochi și pe la trolere copii că va vrea cu siguranță bagajul lui în care să-și bage 30 de mașinuțe.

*Acest articol a fost scris pentru competiția #SuperBlog2019, unde sunt înscris pentru prima dată în această toamnă. S-a potrivit la fix cu dorința mea de a pleca într-o vacanță și cu ocazia asta mi-am actualizat cunoștințele despre bagajele de avion și am găsit și câteva variante să-mi schimb vechile bagaje de călătorie. Puteți citi ultimul meu articol din competiție despre o vacanță imaginară aici.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments

%d blogeri au apreciat: