fbpx
Club Mamaia

Weekend de club la Mamaia

Cum arata un weekend de club la Mamaia

Varianta fără rezervare prealabilă

Vineri dimineata:

Să zicem că lucrez în București la o multinațională și am un salariu care îmi permite oricând să plec într-o mică vacanță. Sau sunt antreprenor și am un business mai mare sau mai mic dar de succes. E vineri dimineață și mă duc la birou/firmă. După ce beau cafeaua mă sună un prieten. 
– Ce faci mah, mergem la mare în weekend? Că e mișto mâine la Loft/Nuba/Ego/Fratelli.
– Mergem, ți-ai făcut rezervare?
– Da, din seara asta. Hai și tu de azi.
E ora 11:00. Ma apuc să-mi caut cazare. Bineînțeles că intru pe booking.com ca au cele mai mici prețuri. Nu m-am obosit niciodată să sun la hotel sau să trimit mail, poate obțin un tarif mai bun. Caut repede și găsesc un hotel pe placul meu, aleg cea mai ieftină cameră și cel mai mic tarif. Am un card care expiră peste vreo 2 luni fără bani pe el. Îl bag pe ăla, doar n-o să-i las pe fraierii aia de la hotel să-mi ia banii. Bineînțeles că nu citesc că tariful pe care l-am ales e cel mai mic tocmai pentru că se încasează imediat. Gata, am rezervare.
– La cât plecăm?
– Pe la 7, 8 ca să nu ne înghesuim cu fraierii pe autostradă. (Deși nu știu că de fapt așa gândesc toți și cel mai aglomerat este după 7,8 seara).

Vineri la pranz

Ora 12:00 Ma sună de la hotel. Cică nu este bun cardul și trebuie să-l schimb. Mă cert cu ei că pe booking scrie că trebuie să plătesc la recepție deși eu nu mă uit pe rezervare ci pe o cameră aleasă la întâmplare în alt oraș. În fine, le zic că vin sigur pentru că are rezervare și prietenul meu (asta ar trebui să-i liniștească) și că o să schimb cardul până la ora 16:00 când e termenul limită. Mă duc la prânz și apoi la o terasă și acasă să-mi fac bagajul.
Pe la 17:00 mă sună de la hotel că nu mi-am updatat cardul. Îi mint că am plecat spre mare și că la prima oprire pe autostradă îl bag dar oricum la ora 19:30 sunt la ei recepție.

Vineri seara

Ora 20:00 Reușesc să ajung pe autostradă unde este extrem de aglomerat. Opresc la benzinărie. Mă uit iar pe booking.com si văd un hotel mai ieftin cu x euro decât celălalt. Îmi fac rezervare acolo, bineînțeles că bag același card gol. Sunt șmecher, ce mai. 
Ora 20:15 Mă sună hotelul de la noua rezervare să-mi spună că nu am fonduri pe card. (Ce noutate!). Le zic că nu mi s-a mai întâmplat nicăieri în lume așa ceva, că e card de credit și că am bani. Și oricum ajung în 25 minute la recepție.
Ora 20:30 Mă sună de la primul hotel. Le spun că m-am întors de pe autostradă pentru că pisica mea a făcut un atac de panică (sau orice altă problemă medicala cu altă rudă) și nu mai ajung. Trebuie să-i mint pe fraieri că poate îmi mai fac rezervare și altă dată.
Ora 22:00 Ajung la hotelul mai ieftin cu x euro. Îl sun pe prietenul meu.
– Tu unde stai?
– La Nyota, lângă cluburi.
– Fraiere, am găsit un hotel cu x euro mai ieftin, eu stau aici. Hotărâm că ne vedem la masă undeva prin nord.
Ăștia de la recepție vor banii la check-in. Dar stai bah că nu fug. Mă plimb prin toată lumea asta și nicăieri nu am plătit la check-in. (Uit că de fapt întotdeauna îmi blochează banii de pe card pentru rezervare și-mi cer garanție si pentru extraservicii dar la fraierii noștri de ce să le platesc). Până la urmă plătesc că mă seacă recepționera asta insistentă. Hai că mi-ai stricat deja vacanța. Cheamă-mi și mie un taxi.
Până la Nyota plătesc pe taxi diferența de cazare față de camera prietenului meu. Ce jepcari sunt taximetriștii ăștia. Mergem la masă, mâncăm bine, bem vreo 4,5 sticle de vin care costă mai mult decât cazarea dar suntem la mare, trebuie să ne spargem în figuri. Poate la final cerșim un discount de la hotel și mai recuperăm. Înapoi la hotel cu taxiul. Plătesc mai mult decât atunci când am venit. Tarif de noapte.

Sambata dimineata

Sâmbătă ora 9:00:
Sună ceasul. Mă scol repede și mă duc la mic dejun. Ăștia la 10 închid și nu vreau să rămân nemâncat, doar l-am plătit nu? Stau până la 11 în restaurant și toți se uită la mine cu o ură asa pe fata.
Îl sun pe prietenul meu:
– Ce faci, te-ai trezit?
– Acum și o să cobor la mic dejun.
– Păi este 11 frate!
– Da mah, ăștia la Nyota au mic dejun până la 12. Am dormit perfect până acum.

Sambata dupa amiaza si seara

Îl înjur in gând și ne dăm întâlnire la 15 la Loft/Nuba.
Iau taxiul și plătesc iar o grămadă. Ajung transpirat leoarcă că ăsta nu avea aer condiționat la fel că 90% din taxiurile din Constanța/Mamaia. 
Intrăm in club, vine vinul/șampania/mâncarea. Apoi vin si fetele. Care comandă și ele vin/șampanie/mâncare. Nu mai contează, suntem la mare și ne distrăm. Ne suim pe mese. De la o masă de lângă cade unul și in cadere ne stropește cu vin roșu pe cămășile noastre de 250 euro. Prietenul meu dispare 5 minute și se întoarce schimbat. 
– Unde ai fost frate?
– În cameră la hotel să mă schimb.
Iar îl înjur. Eu ar trebui să iau iar taxi dus-întors și să mă schimb. Renunț. Oricum sunt rupt de beat. Ne mutăm în alt club. Luăm și 2 fete cu noi. Frate cât beau astea. Pe la 4 fetele dispar si ne lasa cu buza umflată și noi ne pregătim să ne întoarcem la hotel. Deja s-au dus vreo 2000 euro dar nu mai contează. Chem taxiul. Când plătesc, fără să văd îmi mai cad câteva sute de lei in taxi. Mă culc direct.

Duminica dimineata

Duminică ora 9: Sună ceasul pentru mic dejun dar nu mă mai trezesc.
Ora 12:30: Dorm de rup. Sună telefonul din cameră. Ăștia cică vor să eliberez camera sau să mai plătesc dacă vreau să mai stau. Le zic că o să cobor imediat.
 
Cobor la 14:00 Cică tre să plătesc late ck-ouț. Mă cert cu ei la recepție, și-așa nu am mâncat micul dejun. Îi întreb dacă în loc de mic dejun pot să mănânc acum ceva. Bineînțeles că nu. Plec enervat și nu recunosc/plătesc că am băut 1 apa din minibar de 7 lei.

 
Duminica la pranz

Mă întâlnesc cu prietenul meu la plajă și bem 2 ape plate de 15 lei bucata. Mâncăm de prânz și mai stăm pe plajă până la 7 seara. Apoi plecăm spre București că toți fraierii au plecat deja. Din păcate, ca și si venire, toți gândesc la fel. 
A fost supertare la mare. Mergem și week-endul celălalt, da?

Concluzie

Cam așa sună povestea unui weekend la mare cu targetul cluburi pentru o anumita categorie de clienti. Recunoașteți personajele? Eu le văd vară de vară, weekend de weekend în Mamaia. Bineînțeles că nu generalizez pentru că sunt mulți care nu se comportă așa, cel puțin din punctul de vedere al rezervării și cazării. Eu am ales modelul putin exagerat acum.
Până la final personajul meu a plătit pe taxi cu 50% mai mult decât cazarea prietenului lui care a stat lângă cluburi. Prieten care a fost mai puțin stresat, a făcut 2 minute până in club si a putut să se ducă oricând în camera să se schimbe.
E reclamă la vreun hotel? Da, bineînțeles. Dar nu este numai reclamă. Sunt alegeri pe care oamenii le fac fără să analizeze tot contextul. Se bucură la x euro mai ieftin când ei știu exact că vin pentru cluburi și pot alege ceva care să le facă vacanța cât mai plăcută.
Trecând peste toate astea eu am ajuns la o concluzie mai demult pe care vreau să v-o spun și vouă. Am facut o analiză anul trecut legată de turiști. Concluzia asta vine intr-un fel in completarea acestui articol. În weekend la Mamaia este într-adevăr scump dar nu din cauza hotelurilor. Cum, că au tarife nesimțit de mari, o să spuneți. Da, au tarife mari datorită clienților care vin în weekend și cluburilor unde aceștia platesc pe o sticlă sau două de vin cât toată cazarea în weekend. Și atâta timp cât va exista zona asta de cluburi foarte activă și foarte căutată vor fi și tarife mari de cazare.
Dar asta este o dezbatere care naște foarte multe controverse, sunt sigur.
Aștept părerile voastre sau măcar un mic comment/like/share ca să știu dacă v-a plăcut și dacă să va mai scriu despre alegerile pe care poți să le faci ca să ai o vacanță cât mai reușită.
Bye

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: