fbpx
Peste la gratar

Weekend în extrasezon la mare

Toată lumea merge la mare să mănânce pește

Văd la televizor că toată lumea vine la mare să mănânce pește. Atât. Să mănânce pește și scoici. Oare la București nu sunt scoici? Chiar nu e niciun restaurant în București care să vândă pește de Marea Neagră. Dacă nu e, îl fac eu că am dat lovitura.

Hai să fim serioși, lumea nu vine la mare în extrasezon doar ca să mănânce peste. Vine să „miroasă” marea și briza, vine să se relaxeze și da, pentru că trebuie să și mănânce la un moment dat, mănâncă un pește sau niște scoici.

Pescaria lui Matei
Sursa: facebook.com/Pescaria-lui-Matei

Anul trecut pe vremea asta vă scriam cât de nașpa e extrasezonul în Mamaia.

Hai să vă spun ce aș face eu acum dacă aș veni la mare într-un weekend. 

Weekend în extrasezon la mare

În primul rând aș lua decizia să vin dacă vreau puțină liniște, să mă relaxez, să nu stau la coadă pe DN1 și să fac ceva interesant într-un weekend. (Pe Valea Prahovei chiar nu se mai întâmplă nimic interesant până vine zăpada mare).

Ok, am luat decizia să vin la mare.

În primul rând caut cazarea: fac puțin research online să caut ce-mi place în funcție de însoțitori (în cazul meu cu un copil de 4 ani aș căuta un hotel child friendly cu loc de joacă la interior și piscină care acceptă copii). Dacă nu, aș căuta ceva mic gen boutique cu room service și spa neapărat. Cu siguranță aș suna sau trimite email la hotel pentru că am șanse să primesc un discount la tarifele online sau măcar o reducere la alte servicii (chiar dacă sunt puține hoteluri deschise cererea este oricum mai mică decât oferta). Zilele astea poți sta la un preț mai mult decât decent la 4 și chiar 5 stele.

Apoi mi-aș face un program care să îmbine ieșirea în aer liber cu relaxarea.

Vineri după amiază aș ieși la o plimbare pe faleza din Mamaia. Nu e foarte multă lume și atmosfera este foarte liniștită. Parcă nici câini vagabonzi nu mai sunt atât de mulți ca anii trecuți. Seara poți cina la hotel, cam toate hotelurile deschise au și restaurant sau poți încerca unul din cele 3, 4 restaurante din Mamaia. Eu aș recomanda Barrels, au atmosferă foarte mișto seara și nu pare că este într-o stațiune pustie.

Sâmbătă dimineață, dacă nu e ceață, m-aș duce să alerg pe malul mării (de preferat înainte de mic dejun). Este foarte reconfortant, chiar dacă este mai răcoare. O să vă dați seama cât de bine a fost după duș sau după 2 bazine la piscină dacă ați ales hotel cu piscină).

După mic dejun avem două variante: vreme frumoasă sau vreme urâtă. Eu o să mă refer doar la vremea frumoasă, adică soare și fără vânt puternic. Pentru vreme urâtă clar este spa-ul și o mică plimbare cu echipament de ploaie adecvat.

Paradis Land

Am de ales între mai multe variante: 

  1. un tur de centru vechi al Constanței cu Diana Slav. Pe lângă faptul că îți spune multe din secretele clădirilor din Constanța veche, Diana poate fi și un excelent ghid gastronomic și îți poate recomanda la final un restaurant conform preferințelor tale. Da, ea este cu adevărat un ghid al Constanței. (Atenție, contactactați-o din timp pentru că are programul de tururi foarte încărcat).
  2. Câteva ore la un parc de aventură. Am încercat asta chiar duminică la singurul parc de aventură din zonă, Paradis Land,  și e foarte mișto. Au trasee pentru toate vârstele, au bar pentru cei care nu sunt foarte pasionați de mișcare, au biciclete de închiriat și chiar un escape room. După asta vă puteți opri la una din cherhanalele din zonă începând cu Popasul Pescarilor și apoi cu cele aflate pe limba de pământ dintre Eforii și nu în ultimul rând cele de la Agigea. Da, majoritatea au pește de mare. Nu, nu e proaspăt, e congelat. A fost proaspăt când l-au prins dar din rațiuni sanitar-veterinare trebuia congelat. Că nu se prinde un fiecare zi pește și mai ales destul de greu iarna. Vă asigur ca sunt cherhanale care își respectă clienții și îl păstrează în condiții ireproșabile.
  3. Revin la plimbarea de la Enisala. Știu că v-am zăpăcit dar este o zonă care m-a fermecat cu frumusețea ei. Și sunteți la 2 pași de Jurilovca sau destul de aproape de Deltă. Da, pentru masa de pește

Sunt mult mai multe opțiunile. Am prezentat doar trei că să nu va țin prea mult.

Toate cele de mai sus pot fi asezonate cu o plimbare pe malul mării și dacă este soare cu 15 minute de stat jos cu ochii închiși și mirosit/ascultat marea. Bate orice terapie antistres pe la vreun salon de fițe din București.

Concluzia este că puteți veni la mare și în extrasezon și să găsiți lucruri interesante de făcut care să va relaxeze și să vă binedispuna.

Noi, cei de aici ne bucurăm de ele acum mai mult decât vara când totul este aglomerat și nu prea avem așa mult timp.

Așa că mă puteți contacta și pe mine că să vă mai dau idei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: