fbpx

Gripă de sezon

Epidemie de gripă sau gripă de sezon

M-am hotărât să scriu în fiecare luni despre tema zilei. O să încerc să mă abțin de la politică (asta nu înseamnă că nu o să vă invit insistent să mergeți la vot). Aici o să aveți părerea mea personală despre subiect pe care vă invit să o comentați sau combateți dacă aveți argumente decente.

Pentru lunea asta m-am gândit la gripă.

De ce gripă?

Pentru că sunt direct interesat având un băiețel de 4 ani care merge la grădiniță dar și pentru că acoperă mare parte din știrile actuale de la TV.

Am câteva păreri foarte clare despre acest subiect

În primul rând gripa nu s-a inventat anul ăsta. Pe de altă parte nu putem să negăm că este epidemie. Atunci ar trebui să vedem cauzele acesteia și despre asta vreau să punctez.

După mine sunt 3 cauze clare din cauza cărora avem acum epidemie:

1. Tratamentul superficial al simptomelor de gripa 
2. Dezinfecția inexistentă a spațiilor publice și a școlilor, grădinițelor unde riscul de a lua gripă este mai mare
3. Lipsa educației sanitare basic în majoritatea familiilor din România (gen spălat pe mâini după orice ieșire în public, spălat fructe, legume)

De fapt cred că punctul 3 este cel mai important și de el pleacă majoritatea cazurilor. Din păcate, suntem un popor foarte slab educat din toate punctele de vedere, inclusiv cel sanitar.

Și atunci care este soluția? Că nu putem să stăm închiși în casă și să așteptăm să treacă sezonul de gripă. 

Păi în primul rând să avem grijă de noi. Să ne asigurăm că noi personal am luat toate măsurile să nu luăm virusul de la alții (lăsând la o parte cazurile în care nu ai ce să faci). Să mergem la medicul de familie la primele simptome, nu la spital ca să dăm/luăm cu siguranță ceva de la cei care sunt acolo.

Apoi să nu trimitem copii la grădiniță dacă îi suspectăm de ceva chiar dacă nu par bolnavi (mămicile își pot dea seama imediat). Știu că e cel mai greu pentru că mulți nu au cu cine să lase copii. Însă este și greșit pentru că nu ar trebui să dăm și la alții doar pentru că noi nu avem cu cine să-i lăsăm.

Și nu în ultimul rând să luăm medicamente prescrise de medici. Tratamentul „homeopat” nu tratează gripa. Eu am dubii legate de homeopatie dar o las acolo ca o metodă de întărire a organismului, nicidecum un tratament alternativ al unor boli/viruși etc.

Ne auzim și săptămâna viitoare cu alte temă. Vă invit să comentați și să urmăriți paginile mele de social media pentru alte articole și postări.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: