fbpx
Surse de Vitamina D

Ți-ai luat vitaminele?

Surse de Vitamina D
Sursa: sfatulmedicului.ro

Ți-ai luat vitaminele? Este o întrebare pe care, atunci când eram copil, nu prea am auzit-o. Odată că nu prea se găseau la farmacii vitamine ieftine și apoi pentru că majoritatea vitaminelor le luam din fructe și legume. Dacă mai erau și direct de la țară, era cu siguranță o cură cu vitamine incomparabilă cu cele de astăzi. Dacă mă uit la o lista de fructe și legume și vitaminele pe care le conțin văd că eram acoperit în proporție de peste 90%.

Astăzi este din ce în ce mai greu să-ți iei vitaminele din surse “naturale”. Fructele și legumele sunt din ce în ce mai proaste calitativ, fără gust și crescute foarte nenatural. Și atunci ce facem ca să fim siguri că ne asigurăm nouă și copiilor noștri necesarul de vitamine. De cele mai multe ori apelăm la suplimente.

Băiețelul meu are 5 ani. Este foarte vioi și guraliv, toată ziua aleargă, sare și se joacă. Tocmai pentru că vrem să-l protejăm ca să poată să crească sănătos încercăm să-i echilibrăm dieta cu suplimente de vitamine. Vrem ca acestea să-l ajute și să-i alimenteze energia pe care o are.

La joaca in parc
Sursa: Scott Webb pe Unsplash

Dar ce ne facem noi când, după o zi de muncă obositoare, trebuie să venim acasă și imediat după ce intrăm pe ușă să începem joaca. Să ne jucăm înăuntru sau să mergem afară în parc cu bicicletele, sau să.. Și apoi, când terminăm cu joaca să facem câte ceva din treburile casei și abia într-un final, mult după 12 noaptea, să ne tragem și noi sufletul. De unde să avem atâta energie fizică și psihică?

Căutăm să ne dăm un boost prin suplimentare cu vitaminele de care avem nevoie ca să putem rezista mai mult și să nu clacăm. Una dintre cele mai bune prietene ale mele este Vitamina D. Vara ar trebui să luăm multă Vitamina D din ieșirile la plajă (la ore decente bineînțeles, între 8 și 10 dimineața). Reușesc asta de câteva ori pe vară, prea puțin însă. Dar ce facem iarna când soarele nu prea găsește bucăți de piele așa des?

Vitamina D
Sursa: Farmacia la Pret Mic

De câte ori nu am căutat eu online o farmacie ieftină pentru că se terminase stocul de vitamine. Și așa am dat peste Farmacia La Preț Mic. Am găsit aici, pe lângă Vitamina D pe care o căutam multe alte vitamine la preț mic și am reușit să-mi fac un stoc consistent pe care îl alimentez destul de des.

De ce e așa importantă pentru mine această vitamină? Păi având în vedere că trebuie să mă mișc foarte mult când ies afară cu piciul vreau să-mi reduc riscurile de a suferi vreo fractură. Este posibil să-mi mai sucesc puțin piciorul sau să iau vreo căzătură pe iarbă prin parc când mă arunc după minge. Ca să nu spun că și pentru el e foarte importanta pentru a avea oase puternice și sănătoase.

Deși ar cam trebui să am grijă și la articulații după cum arată și videoul de mai jos:

Până să apară băiețelul cred că aveam în casă niște calmante de durere și ceva împotriva răcelii. Acum avem două sertare mari pline de medicamente. Orice medicament aș alege, o farmacie cu prețuri mici mă ajută la buget pentru că sunt foarte multe lucruri necesare atunci când ai un pitic.

Așa că la întrebarea “Ți-ai luat vitaminele?” o să răspund afirmativ și vă îndemn și pe voi să faceți asta în funcție de necesitățile fiecăruia.

*Acest articol a fost scris (dupa 12 noaptea) pentru competiția #SuperBlog2019, unde sunt înscris pentru prima dată în această toamnă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment

%d blogeri au apreciat: